BC SCM Timișoara va întâlni CSM CSU Oradea în sferturile Cupei României. Final 8-ul se joacă la Sibiu unde BCM Elba cucerea trofeul în 2010

BC SCM Timișoara va întâlni campioana României CSM CSU Oradea în sferturile Cupei. Turneul final de opt se va disputa la Sibiu în perioada 14-17 februarie 2017. Pe 18 sala Transilvania va găzdui și All-Star-ul baschetului masculin. Alb-violeții au amintiri plăcute din sala Transilvania unde au cucerit Cupa în 2010 după o finală cu echipa care a găzduit atunci turneul final, Gaz Metan Mediaș.

img_3346

În primul tur alb-violeții au trecut cu 199-143 la general de nou-promovata Olimpic Baia Mare

Astăzi a avut loc tragerea la sorți pentru turneul final al Cupei României după ce s-a stabilit că Sibiul va fi gazda. BC SCM Timișoara va juca în sferturile de finală cu campioana CSM CSU Oradea pe 15 februarie. În acest sezon s-a trecut, în premieră, la turneu final cu opt echipe după ce până acum era Final 4.

Gazda BC CSU Sibiu va deschide competiția cu deținătoarea cupei U Banca Transilvania Cluj-Napoca în sfertul 1. Meciul va avea loc pe 14 februarie. În aceeași zi se dispută sfertul 4 dintre Steaua CSM Eximbank București și SCM U Craiova. Pe 15 februarie sunt programate sferturile doi și trei care opun pe BC Mureș Târgu Mureș și CS Phoenix Galați, respectiv BC SCM Timișoara și CSM CSU Oradea.

Pe 16 februarie sunt programate semifinalele competiției. În prima semifinală se vor înfrunta câștigătoarele din sfertul 1 (BC CSU Sibiu-U Banca Transilvania Cluj-Napoca) și sfertul 4 (Steaua CSM Eximbank București-SCMU Craiova). Pentru al doilea loc în ultimul act se vor înfrunta învingătoarele din sferturile 2 (BC Mureș Târgu Mureș- CS Phoenix Galați) și 3 (BC SCM Timișoara-CSM CSU Oradea). Finala se va juca pe 17 februarie, iar o zi mai târziu tot la Sibiu se va desfășura AllStar game-ul.

Conducerea lui BC SCM Timișoara anunțase inițial că dorește să intre  în licitația pentru atribuirea final 8-ului, dar a anunțat cu o zi înainte că nu va mai lua parte la licitație pentru că ar bloca sala Constantin Jude prea multe zile pentru celelalte formații din oraș.

elba-cupa-2010

BCM Elba Timișoara a câștigat Cupa României la Sibiu în 2010. Sursa foto: http://www.dsjtimis.ro/

Ultimul turneu final al Cupei României găzduit la Sibiu a fost cel din 2010 când Gaz Metan Mediaș a fost formația organizatoare. Acel Final 4 de la sala Transilvania a fost de bun augur pentru BCM Elba Timișoara care a câștigat competiția după 64-62 în semifinale cu CS Otopeni și 92-83 în finala cu Gaz Metan Mediaș. Acel trofeu a fost primul din istoria grupării alb-violete care avea să-și schimbe ulterior numele în BC Timișoara.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: