BC Timba a dus la 11 șirul victoriilor în Liga 1. Fetele de la SCM Timișoara au pierdut acasă cu CSU LPS Alba Iulia

Liga 1 s-a reluat la finalul săptămânii atât la feminin cât și la masculin. BC Timba Timișoara și-a continuat seria de victorii cu al 11-lea succes, 107-85 pe terenul lui BC Mureș 2. Fetele de la SCM Timișoara au pierdut acasă în fața unei contracandidate la promovare, 40-52 cu CSU LPS Alba Iulia. Ambele formații au avut procentaje scăzute la aruncări, iar gazdele au avut mari probleme de la linia de fault.

Al doilea eșalon s-a reluat după o pauză de aproape o lună. BC Timba a avut până la finalul anului trecut o serie de 10 succese la rând, ultimul acasă cu CSU CSM LPS 2 Oradea, 100-53. Fără Dejan Kovacevic, „urșii” au continuat șirul victoriilor la Târgu Mureș unde au întâlnit o echipă secundă întărită cu Dragoș Andrei sau Dani Popescu. Partida a fost echilibrată în prima parte cu cele două echipe trecând pe rând la conducere, iar elevii lui Bogdan Murărescu s-au distanțat în sfertul 3 și s-au impus la final cu o diferență confortabilă. A fost a 7-a partidă în care galben-negrii au trecut de borna celor 100 de puncte înscrise și a treia consecutivă. Americanul Nate Barnes a fost cel mai bun marcator al Timbei cu 33 de puncte, fiind urmat de Amedeo Casale cu 25 de puncte și Mario Lazăr cu 24. De la timișoreni au mai înscris: Boloni 9 puncte, Medgyesy 6, Csender 5, Mihuți 2, Szabo 2 și Deconescu 2 puncte.

Mario Lazăr, în negru cu galben, în duelul cu „leii mici”. Sursa foto: facebook.com/bctimba/

Trei partide mai au de disputat galben-negrii din faza de calificare, două acasă cu CSM VSKC Miercurea Ciuc și U BT 2 și una în deplasare la BCM Olimpic 2 Baia Mare. „Urșii” sunt deja calificați în faza semifinală. Partida următoare, cea cu CSM VSKC Miercurea Ciur este programată duminică 22 ianuarie de la ora 14 la sala Constantin Jude. Primele două clasate cu drept de promovare în fiecare din cele trei grupe și primele două formații de pe locurile 3 obțin calificarea în faza semifinală. În grupa Timbei, singura de 8 echipe CS Universitatea Cluj este pe doi la două puncte în urma timișorenilor, iar formația din Miercurea Ciuc este pe 4, a treia cu drept de promovare. Pentru bănățeni este importantă o nouă victorie în meciul de duminică în cazul în care și vizitatorii vor obține calificarea în faza următoare. Se păstrează rezultatele jocurilor directe de până acum dintre echipele calificate și pentru faza semifinală. Pe 5 februarie este programată ultima etapă din sezonul regulat după care urmează perioada de transfer între 6 și 23 februarie. În faza semifinală se joacă după sistem round-robin, iar primele patru clasate obțin biletele pentru turneul de promovare.

CS SCM Timișoara – CSU LPS Alba Iulia 40-52 (4-11, 14-15, 6-17, 16-9)

Tot duminică au jucat și fetele de la CS SCM Timișoara. Acestea veneau după victoria cu 20-0 cu satelitul lui BC Sirius Târgu Mureș care nu s-a prezentat la meciul din 18 decembrie. Înainte de acea partidă timișorencele au pierdut categoric în deplasare cu satelitul lui U Cluj, 20-71. În ultimul meci disputat acasă SCM s-a impus la limită, 62-61 cu ICIM 2. De cealaltă parte CSU LPS Alba Iulia a încheiat anul cu o victorie acasă, 69-67 cu cealaltă formație cu drept de promovare din grupă, Universitatea CSM Oradea. Vicecampioana Ligii Naționale din sezonul trecut, CSU Alba Iulia, a suferit un singur eșec în acest sezon de ligă secundă, 38-69 la Cluj. La CS SCM Timișoara au fost ceva schimbări. Alina Gheban nu mai face parte din lotul echipei, fiind decizia clubului. Aceasta s-a numărat printre marcatoarele constante ale formației în prima parte a sezonului. A fost primul meci pentru noua echipă a SCM-ului în care a evoluat cu echipamente în culorile alb-violet și sigla cu leul, ca echipa masculină.

IMG_5451Primele minute au fost sărace în puncte, scorul la jumătatea primului sfert era 2-3. Ca și la partidele precedente, timișorencele au avut probleme să treacă centrul când adversarele au ieșit la pressing avansat pe tot terenul. Oaspetele au recuperat astfel mingi importante și au punctat pe contraatac. Ambele formații au ratat multe aruncări. Gazdele au marcat 14 din e 61 de șuturi din acțiune (23%), dintre care 2 din 20 de la distanță. Nici oaspetele nu au excelat la procentajele din acțiune, marcând 20 din 62 de aruncări (32,3%), cu 2 din 19 de după semicerc. Câte 10 libere au fost transformate de fiecare tabără, ardelencele au beneficiat de 18 aruncări de un punct (55,6% reușite), în timp ce bănățencele au stat mai rău la acest capitol având 35,7% reușite (10 din 28). Cu o precizie mai bună de la linia de fault CS SCM Timișoara ar fi putut să pună mai multe probleme. 49-47 a fost situația la recuperări. Cea mai mare diferență de scor a fost de 19 puncte (21-40), iar formația vizitatoare a condus pe tot parcursul meciului. Kelly Walter a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 17 puncte și a încheiat în double-double cu 13 recuperări. A urmat-o Alexandra Bobar, tot de la oaspete, cu 12 puuncte și 8 recuperări. Căpitanul Sandra Steiner a înscris cel mai mult din tabăra gazdelor: 11 puncte. Pentru CS SCM Timișoara au mai înscris: Ivășchestu 9 puncte, Bota 7 puncte (6 recuperări), Mita 5 puncte, Știopu 3 puncte (7 recuperări), Serrieh 2 puncte (7 recuperări), Lupu 2 puncte și Popa 1 punct. Au mai intrat Pane, Bocancea și Neagu.

La feminin toate echipele cu drept de prmovare avansează în faza semifinală și se iau în calcul rezultatele înregistrate deja între ele. Astfel la ora actuală CS SCM Timișoara are trei înfrângeri cu contracandidatele din grupa 2, două cu CSU LPS Alba Iulia și una cu Universitatea CSM Oradea. Formația din Alba va începe faza următoare cu patru victorii, iar orădencele au la ora actuală succesul de la Timișoara. Bănățencele mai au de disputat două partide în această fază de calificare, ambele în deplasare. Pe 23 ianuarie merg la CSM 2 Satu Mare, iar pe 5 februarie au un meci foarte important la Oradea. Și la liga secundă a fetelor perioada de transfer este între 6 și 23 februarie și formația timișoreană ar putea avea noutăți pentru faza semifinală de unde primele patru merg la turneul de promovare.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: