BC Timba câștigă acasă și cu CS Universitatea Cluj Napoca, scor 93-64. „Leii mici” înfrânți în ambele meciuri de formații cu drept de promovare

BC Timba a obținut a treia victorie în Liga 1 după ce s-a impus cu 93-64 în disputa cu CS Universitatea Cluj Napoca, una din formațiile cu care „urșii” luptă pentru un loc la turneul semifinal. Dejan Kovacevic a reușit un triple-double în meciul cu clujenii. Și a treia formație cu drept de promovare din grupa 3 a jucat duminică la Timișoara, trecând de BCT 2 cu 109-42. Satelitul lui BC Timișoara a întâlnit luni la prânz CS Universitatea Cluj Napoca, iar oaspeții au câștigat cu 99-45.

Sala Constantin Jude a găzduit sâmbătă partidele celor două prim-divizionare de baschet din oraș, iar duminică și luni s-au disputat patru partide din eșalonul secund: trei de băieți și una de fete. „Leii mici” au deschis seria celor trei meciuri jucate duminică, întâlnind BCM Olimpic Baia Mare, formație care săptămâna trecută pierdea cu Timba la o diferență de patru puncte. BC Timișoara 2 a început partida în formula Pop, Butuc, Secuianu, Ursan și Covlescu. Oaspeții i-au trimis în teren pe Dumitru, Hampton, Florea, Dăscălescu și Thomas. Alb-violeții au condus aproape trei minute, cu cel mai mare avans în acest meci fiind 6-3. A urmat un „run” de 12 puncte al băimărenilor care conduceau la jumătatea sfertului cu 15-6. Spre deosebire de sezoanele precedente, când echipa a doua primea întăriri de la garnitura din Liga Națională, în acest an „leii mici” se bazează pe jucătorii sub 20 de ani, mulți dintre aceștia jucând și la CSȘ Bega. Partida cu BCM Olimpic nu a avut istoric și s-a încheiat cu 42-109, pe sferturi: 8-22, 8-30, 15-28, 11-29. Gazdele au pierdut peste 30 de mingi, iar oaspeții au reușit cu 19 recuperări mai mult. Allan Thomas a fost coșgheterul partidei cu 23 de puncte (double-double cu 10 recuperări). Pentru Baia Mare s-au mai remarcat:  Lucas Tohătan 18 puncte (8 intercepții), Florin Dăscălescu 17 puncte (12 recuperări). Horațiu Covlescu a reușit cele mai multe puncte pentru echipa gazdă, 12. Pentru BC Timișoara 2 au mai înscris: Mihai Ursan 8 puncte, Daniel Pop 8 puncte (8 recuperări), Vlad Butuc 4 puncte, Alexandru Șerban 4 puncte, Toni Nistor 2 puncte, Vlad Secuianu 2 puncte, Andrei Buzincu 2 puncte (7 recuperări).

IMG_9190

 

A doua partidă de baschet a zilei, dintre BC Timba Timișoara și CS Universitatea Cluj, se anunța mai echilibrată, aducând față în față două formații cu gânduri de promovare, ambele având câte două victorii în primele meciuri.

Galben-negrii s-au impus cu 93-64, pe sferturi: (24-14, 21-22, 21-17, 27-11). Timba a început partida cu Medgyesi, Baczo, Kovacevic, Pop și Johnson. U Cluj i-a trimis în teren pe Dragoste, Brosser, Lazăr, Mureșan și Abu. În a doua parte a primului sfert „urșii” au înscris zece puncte la rând și s-au distanțat la 21-11. Gazdele s-au distanțat la 15 lungimi în sfertul secund, dar oaspeții au replicat și s-au apropiat la 45-36 la pauza mare. Clujenii au reușit să se apropie la cinci lungimi în debutul sfertului trei (47-42), profitând și de un antisportiv, dar timișorenii au trecut peste momentul greu și s-au desprins din nou, iar la ultima pauză scorul era 66-53. Sfertul patru le-a revenit gazdelor cu un parțial de 27-11 și aceștia obțin o victorie clară după o partidă în care ambele formații au avut câteva ratări din apropierea inelului.

Dejan Kovacevic a reușit un triple-double cu 17 puncte (5 „trițe”), 10 recuperări și 10 pase decisive. James Johnson a fost cel mai bun marcator al partidei cu 25 de puncte, terminând în double-double cu 14 recuperări, iar Balasz Baczo a înscris 22 de puncte. Pentru Timba au mai înscris: Marius Deconescu 10 puncte, Robert Medgyesi 8 puncte, Răzvan Pop 4 puncte (7 recuperări), Dominic Csender 4 puncte și Raul Rada 3 puncte. de la CS Universitatea Cluj s-au remarcat: Mario Lazăr 18 puncte (12 recuperări) și Mirel Dragoste 16 puncte.

IMG_9232

 

Clujenii au rămas la Timișoara până luni când, de la ora 13, au jucat cu cealaltă formație locală din liga secundă, BC Timișoara 2. „Leii mici” au pierdut, din nou, prea multe mingi, având probleme în a trece de centrul terenului când oaspeții au ieșit la pressing avansat. Partida s-a încheiat 45-99, pe sferturi: 15-31, 14-22, 12-28, 4-18. Din 5-urile de start au făcut parte Pop, Covlescu, Butuc, Albu și Ursan, pentru gazdele echipate în negru-mov, iar Steff, Dragoste, Petrice, Lazăr și Mureșan au intrat pentru Universitatea, echipați în alb. A fost un meci care a curs într-o singură direcție, cu oaspeții încercând să facă spectacol în unele momente, distanțându-se la 19-8 după primele cinci minute. Timișorenii au reușit să pună probleme atunci când s-au apărat în zonă, au reușit câteva faze când nu au primit coș, dar parcă le-a fost frică să arunce spre coșul advers și când au încercat să găsească coșul nu au fost suficient de preciși împotriva unor adversari mai solizi.

Mario Lazăr, de la U, a fost cel mai bun marcator al partidei cu 27 de puncte (14 recuperări), secondat de: Camil Berculescu 14 puncte, Andrei Șerban 10 puncte. Pentru BC Timișoara 2 au înscris: Horațiu Covlescu 10 puncte, Alexandru Șerban 8 puncte (8 recuperări), Mihai Ursan 8 puncte (18 recuperări), Alexandru Albu 7 puncte, Vlad Butuc 6 puncte, Daniel Pop 2 puncte, Andrei Buzincu 2 puncte, Bogdan Penciu 2 puncte.

BC Timișoara 2 va juca pe 6 noiembrie la Cluj cu U Mobitelco (satelitul formației din prima ligă). BC Timba Timișoara are programat următorul meci, pe propriul teren, cu satelitul lui CSM Oradea săptămâna viitoare.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: