BC Timba pierde primul amical la Novi Becej. James Johnsson, al doilea străin transferat de „Urşi”

BC Timba Timişoara a început partidele de verificare cu o înfrângere în deplasare, 88:92 pe terenul lui Novi Becej. Trei dintre noile achiziţii ale galben-negrilor au marcat 72 de puncte din totalul „Urşilor”. Formaţia de ligă secundă a anunţat şi al doilea stranier pe care se va baza în acest sezon: pivotul american James Johnsson.

BC Timba Timişoara a făcut multe schimbări în lot în această vară. Majoritatea jucătorilor din sezonul trecut a părăsit echipa, iar regulile din liga secundă i-au făcut pe timișoreni să se reorienteze în campania de transferuri. Formațiile din Liga 1 nu au voie să treacă pe foaia de joc mai mult de doi străini și trebuie să aibă cel puțin 6 jucători sub 20 de ani, cu unul obligatoriu pe teren.

Timba a jucat un prim amical vineri la Novi Becej. Timişorenii au pierdut cu 88:92. Trei dintre achizițiile verii au trecut de cota 20 în dreptul punctelor marcate. Balasz Baczo a fost cel mai bun marcator al „urșilor” cu 25 de puncte. Marius Deconescu a reușit 24 de puncte, iar Dejan Kovacevic a marcat 23 de puncte. Au mai înscris: Ghiță Balmuș 7 puncte, Dominic Csender 4 puncte, Raul Rada 3 puncte și Norbert Kelemen 2 puncte. De altfel, Dominic Csender este singurul jucător rămas din sezonul trecut care și-a trecut numele pe lista marcatorilor în această primă partidă. Raul Rada și Norbert Kelemen au jucat anul trecut în Campionatele Naționale U 16 și U 18 cu CSȘ Bega și au avut și câteva apariții în Liga 1 pentru satelitul lui BC Timișoara.

James Johnsson, noul pivot al Timbei

James Johnsson, noul pivot al Timbei

 

Dejan Kovacevic a fost singurul stranier folosit deBC Timba în amicalul cu echipa de ligă inferioară din țara vecină. Clubul timișorean a realizat transferul celui de-al doilea stranier pe care se va baza în acest sezon. Pivotul american James Johnson se va alătura galben-negriilor pentru prima sa experiență europeană. Acesta are 2,07 metri și va împlini 24 de ani în noiembrie. Acesta a jucat la nivel de colegii pentru San Diego Aztecs și Liberty University of Virginia și se va alătura noilor săi colegi în zilele următoare.

BC Timba face parte din grupa 3 a Ligii 1, alătui de CS Universitatea Cluj, CSM Olimpic Baia Mare, CSU – CSM Oradea, BC Timișoara, ABC Mureș Târgu Mureș și CS U Mobitelco Cluj, ultimele patru fiind sateliți ai formațiilor din prima ligă. „Urșii” redebutează în liga secundă pe 11 octombrie acasă, cu BC Timișoara 2, dacă cealaltă echipă timișoreană, care se confruntă cu mari probleme în acest debut de sezon, își va permite să păstreze și „satelitul”. Următoarea partidă oficială a galben-negrilor este programată pe 25 octombrie, acasă, cu CSM Olimpic Baia Mare, una dintre contracandidatele la calificarea în faza următoare.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: