BC Timba Timișoara a cedat șefia în clasamentul fazei semifinale după ce a suferit a treia înfrângere la rând în Liga 1, 68-70 la Politehnica Iași

BC Timba Timișoara a suferit la Iași a treia înfrângere la rând și a căzut pe 3 în clasamentul fazei semifinale a Ligii 1, la egalitate cu primele două clasate. După seria de 15 victorii la rând, galben-negri au suferit 3 eșecuri, ultimul duminică la Iași, scor 70-68, pe sferturi: 23-14, 20-16, 12-22, 15-16. Gazdele au avut un început mai bun, iar timișorenii au revenit în a doua parte, ca și la înfrângerile precedente, dar nu au reușit să răstoarne scorul la final. Kovacevic i-a adus pe „urși” la două puncte cu un minut și jumătate până la final, timp în care nici una din echipe n-a găsit drumul spre coș. Sârbul a avut ocazia ultimei aruncări a meciului, a forțat de la distanță și a ratat.

Timba a pierdut din turație după schimbările din pauza de iarnă când Barnes și Csender au plecat și au venit Kovac și Engi, fiind legitimat și Cuic. Galben-negri au început faza semifinală cu un succes în deplasare la Rapid cu 83-69 și timișorenii ajungeau la 15 victorii la rând în Liga 1. Au urmat însă o serie de trei înfrângeri și Timba a pierdut șefia grupei pe care a început-o cu maximum de puncte, 8 (din cele 4 victorii cu celelalte formații cu drept de promovare din grupa 2 care s-au calificat în faza semifinală). Știința București a oprit seria elevilor lui Bogdan Murărescu. Formația din capitală s-a impus pe propriul teren cu 85-75 pe 5 martie în etapa a 16-a din Liga 1, al doilea meci al timișorenilor în faza semifinală.

Sursa foto: facebook.com/politehnicaiasibaschet

Sursa foto: facebook.com/politehnicaiasibaschet

„Urșii” au fost învinși de o altă formație bucureșteană în etapa a 17-a când la sala Constantin Jude s-a impus cu 84-76 CN Aurel Vlaicu. Acel meci s-a disputat pe 11 martie, iar bănățenii au avut două săptămâni de pauză până la următorul meci. Galben-negri s-au deplasat la Iași pentru partida din etapa 20. Poli s-a întărit în iarnă și are pe bancă un tehnician cu experiență în Euroliga feminină, Ioannis Tsirogiannis, care a început sezonul pe banca formației de fete din Iași. Popovici, Jones și Crawford nu au jucat pentru gazde. Startul partidei a fost echilibrat, cu greșeli de ambele părți, iar ieșenii au reușit un „run” de 12 puncte în primul sfert prin care s-au distanțat la 17-4. 23-14 a fost scorul la prima pauză, iar la jumătatea partidei Poli conducea cu 43-30. Sfertul trei le-a aparținut timișorenilor care au revenit în meci după ce și-au adjudecat parțialul cu zece lungimi (22-12), astfel că la ultima pauză scorul era 55-52. Finalul a fost disputat, Kovacevic a dus scorul la 70-68 cu o reușită de la distanță când mai era un minut și jumătate din partidă. Meciul s-a încheiat cu ratări de abele părți, iar Kovacevic a avut ultima aruncare. A tras de la distanță și nu a găsit ținta, astfel că alb-albaștri s-au impus cu 70-68 și au obținut a 5-a victorie consecutivă în faza semifinală, în timp ce timișorenii cedează pentru a 3-a oară la rând. Înregistrarea partidei de la Iași poate fi vizionată AICI.

Mario Lazăr (de la Timba) și Adrian Roșu (de la Poli) au fost cei mai buni marcatori ai partidei cu câte 20 de puncte. Pentru formația de pe Bega s-au mai remarcat Kovacevic cu 11 puncte, Kovac 11 puncte (a fost eliminat cu 5 faulturi la intrarea în ultimele două minute) și Boloni cu 10 puncte. De la gazde s-au mai remarcat Gîrbea cu 11 puncte și Amarghioalei cu 10 puncte. La moldoveni a jucat și timișoreanul Vlad Szekely care și-a ajutat echipa cu 5 puncte.

Clasament Liga 1 masculinÎn celelalte partide din etapa 20 s-au mai jucat: CSU Știința București – CS Universitatea Cluj (scor 91-67), CSM VSKC Miercurea Ciuc-CN Aurel Vlaicu București (76-85) și CS Cuza Sport Brăila-CS Rapid București (75-54). Primele trei clasate sunt la egalitate de puncte, 13. Ultimele două clasate par momentan că nu au forța să se implice în lupta pentru calificarea la turneul de promovare unde ajung primele patru formații. CS Universitatea Cluj a rămas cu cele două victorii cu care a venit din prima fază și are 11 puncte (7 înfrângeri), în timp ce CSM VSKC Miercurea Ciuc e ultima cu 8 înfrângeri din tot atâtea partide. Diferența la numărul de partide jucate este dată de faptul că din două grupe s-au calificat trei echipe și formațiile au venit cu 4 rezultate la activ, în timp ce din a treia grupă au venit doar două echipe, având 2 rezultate din start. Timba mai are de jucat un meci în turul fazei semifinale, acasă cu CS Cuza Sport Brăila, la finalul săptămânii. Deși brăilenii sunt doar pe 6 în clasament cu 11 puncte, aceștia au doar o înfrângere la activ și 5 victorii.

Cealaltă formație timișoreană din Liga 1, satelitul lui BC SCM Timișoara, a intrat în faza semifinală a sateliților după retragerea lui BCM Olimpic Baia Mare 2. „Leii mici” au intrat cu două victorii în fața satelitului clujean și au disputat o singură partidă în această parte secundă, pierdută la Sibiu cu 78-61. Primele trei clasate din grupa semifinală a sateliților obțin biletele la turneul final unde se joacă pentru reducerile de taxe oferite de federație. A patra formația va obține biletul pentru acel turneu din grupa de recalificare. Pentru BC SCM Timișoara 2 urmează la finalul săptămânii meciul cu BCMU CSM 2 Pitești care trebuia să se dispute acum câteva săptămâni, dar a fost reprogramat pentru că piteștenii nu au făcut rost de fonduri pentru deplasarea la Timișoara. Pe 23 și 24 aprilie tinerii bănățeni vor juca două deplasări legate la sateliții Stelei și a lui Dinamo.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: