BC Timba Timișoara a trecut de Cuza Sport Brăila în primul meci de la turneul de promovare. Cele două formații au aruncat la fel de mult din acțiune, cu un plus pentru „urși” la două puncte. Poli Iași s-a impus în celălalt meci al zilei

BC Timba Timișoara a debutat cu o victorie la turneul de promovare de la București. „Urșii” s-au impus cu 69-58 în duelul galben-negru cu cei de la CS Cuza Sport Brăila, pe sferturi 14-18, 11-10, 22-10, 22-20. Marius Deconescu a fost coșgheterul partidei cu 20 de puncte, reușind double-double cu 10 recuperări. Și Branko Cuic a încheiat în double double, cu 13 recuperări și 10 pase decisive. Cele două echipe au aruncat la fel de mult de două și de trei puncte, cu Timba reușind 3 coșuri de două puncte în plus, în timp ce de la distanță procentajul a fost identic. În al doilea meci al zilei CS Politehnica Iași s-a impus cu 94-84 în fața gazdei CN Aurel Vlaicu.

Sursa foto: facebook.com/AlinaCojocaruPhotography

Turneul de promovare al Ligii I de baschet masculin a început vineri la Arena de Baschet din capitală cu duelul formațiilor galben-negre. Cu două săptămâni în urmă cele două formații s-au întâlnit la Brăila și gazdele s-au impus cu 82-65, profitând de lotul restrâns deplasat de Timba. Atunci s-a accidentat Amedeo Casale la mână și este indisponibil pentru turneul de promovare. În turul fazei semifinale Timba câștigase duelul direct cu 71-51. La meciul care a deschis turneul din capitală, Bogdan Murărescu a apelat la un prim 5 format din Cuic, Deconescu, Kovac, Engi și Kovacevic. Antrenorul Cătălin Ștefănescu a început partida cu Petrovic, Căpușan, Iliescu, Movileanu și Petric. Timba a figurat ca oaspete la această partidă. Cuic și Petrovic au marcat primele puncte, de la linia de fault, iar primul coș din acțiune l-a reușit tot Cuic, de la distanță, la finalul primului minut și „urșii” conduceau (2-4). Deconescu a mărit diferența la patru lungimi, dar brăilenii au egalat cu „trițele” lui Movileanu și Iliescu. Căpușan își ducea formația în avantaj (10-8) și Murărescu cerea time-out. Timișorenii au revenit la conducere după șase puncte ale lui Deconescu (10-14). Damian a scuturat plasa de la distanță și Movileanu înscria și el de după semicerc și stabilea scorul la prima pauză când Cuza Sport conducea cu 18-14.

Engi a marcat primele puncte ale sfertului secund de la distanță, Damian a înscris pentru 20-17 și au urmat patru minute și jumătate în care brăilenii nu au marcat. Nici Timba n-a strălucit în acea perioadă, reușind doar patru puncte (Engi și Deconescu) și „urșii” reveneau la conducere (20-21). Au urmat șase puncte la rând pentru Cuza Sport care revenea la conducere cu 26-21. La  pauza mare scorul a fost 28-25 după reușita lui Deconescu din apropierea inelului. Sfertul secund a fost cel mai sărac în puncte, cele două formații totalizând împreună mai puține puncte decât avea să marcheze Timba în fiecare din sferturile următoare.

În primele două minute și jumătate ale sfertului trei s-a marcat doar de după linia de 6,75, cu Kovac, Petrovic și Engi ducând scorul  la 31-31. Engi mai scutura o dată plasa de la distanță și bănățenii se distanțau la cinci lungimi (33-38  în minutul 24). Movileanu restabilea egalitatea la 38, după care a venit „run-ul” de 16 puncte al „urșilor”, început în a doua jumătate a sfertului. Kovacevic a reușit 8 puncte în intervalul până la ultima pauză, ajutându-și echipa să se distanțeze la 9 puncte (38-47). Kovac și Deconescu au mărit ecartul la 16 în minutul 34. Corneanu a oprit seceta de aproape 9 minute din atacul brăilean cu o reușită de la distanță. Kovac a răspuns cu o „triță”. Cei doi au marcat din nou de afară unul după altul și scorul era 44-60 la jumătatea ultimului sfert. Kovacevic a pus cel mai mare ecart de pe tabelă, 44-62, dar a ratat libera suplimentară. Cuza Sport s-a apropiat la 7 lungimi cu un minut înainte de final, 58-65 după reușitele de la distanță ale lui Movileanu și coșul lui Damian. Kovacevic a reușit un „4 points-play” în ultimul minut și a stabilit scorul final. CS Cuza Sport Brăila – BC Timba Timișoara s-a încheiat 58-69 și „urșii” fac un prim pas înspre visul revenirii în primul eșalon după două sezoane în Liga I.

Marius Deconescu a fost coșgheterul partidei cu 20 de puncte, reușind să încheie în double-double cu 10 recuperări. Și Cuic a fost în double-double, cu 13 recuperări și 10 assist-uri la care a adăugat 7 puncte. Timba a avut doar cinci marcatori. Kovacevic a contribuit cu 16 puncte, Kovac cu 14, iar Engi cu 12 puncte. Au mai intrat Medgyesy, Boloni și Veina. Murărescu a folosit doar 8 jucători, cu patru jucând peste 34 de minute. Tot 8 jucători au evoluat și pentru Cuza Sport, dar și-au împărțit mai mult minutele. Doar Iliescu a stat 37:30 minute în teren, Damian 32:30, iar restul au jucat sub o jumătate de oră. Andrei Movileanu a fost cel mai bun marcator de la brăileni cu 15 puncte, toate reușite cu aruncări de la distanță. Andrei Damian l-a urmat cu 11 puncte. Pentru Cuza Sport au mai înscris: Petric 9 puncte. Iliescu 9 puncte (9 recuperări), Corneanu 6 puncte, Petrovic 5 și Căpușan 3 puncte. A mai jucat Voiculeț.

Cele două echipe au aruncat la fel de mult din acțiune, cu 31 de șuturi de două puncte și 33 de la distanță. Ambele formații au înscris 10 „trițe”, cu un procentaj de 30%. Timba a stat puțin mai bine la aruncările de două puncte, reușind 14 (45%) față de 11 (35%). „Urșii” au beneficiat de mai multe vizite la linia de fault, 20, dar au avut un procentaj modest, transformând doar 11 libere (55%). Nici Cuza Sport  n-a strălucit la acest capitol, marcând 6 libere din 10. Brăilenii au avut 45 de recuperări (12 ofensive/33 defensive) față de 40 (11/29). Diferența s-a făcut în urma mingilor pierdute. Brăilenii au avut 17 turnovers și au încasat 25 de puncte după aceste greșeli, în timp ce timișorenii au pierdut doar 9 mingi și au încasat 10 puncte. Deși au avut cu o recuperare ofensivă mai puțin, bănățenii au marcat mai multe puncte după acestea, 13 față de 6. 23-16 a fost scorul la faulturi. De menționat faptul că jucătorii veniți de pe banca Timbei nu au reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor, în timp ce rezervele de la Brăila au marcat 17 puncte. Au fost 8 schimbări de lider și 7 egalități. Timba a condus 23:26 minute, iar adversarii aproape 16.

În al doilea meci al zilei CS Politehnica Iași a trecut de CN Aurel Vlaicu, scor 94-84, pe sferturi: 25-24, 22-24, 17-17 și 30-19. A fost un meci foarte echilibrat până în ultimul sfert, având în total 17 schimbări de lider și 10 egalități. Cea mai mare diferență de scor a fost de 13 puncte în favoarea moldovenilor (94-81). Aceștia au făcut diferența cu cele 44 de puncte înscrise din spațiul de trei secunde, față de 26 ale adversarilor, dar și cu cele zece puncte în plus marcate după greșelile bucureștenilor. Jermale Jones a fost cel mai bun marcator al partidei cu 29 de puncte. Pentru Poli Iași s-au mai remarcat: Amarghioalei 21 de puncte, Gîrbea 16, Roșu 10 și Crawford 9 puncte (18 recuperări). Iașiul a evoluat cu 8 jucători, în timp ce la CN Aurel  Vlaicu au intrat toți cei 12 de pe foaia de joc. Raheem Jolliffe a fost cel mai bun marcator de la bucureșteni cu 20 de puncte, urmat de P. Popescu cu 17 puncte, Craft 12, Ștefan 12, S. Mainea 11.

Ziua secundă a turneului aduce duelul dintre formațiile care au câte o victorie în cont. BC Timba Timișoara întâlnește CS Politehnica Iași de la ora 17:45, cu învingătoarea fiind aproape sigură de promovare. În al doilea meci al zilei CN Aurel Vlaicu joacă cu CS Cuza Sport Brăila și învinsa poate ieși din lupta pentru cele două locuri care duc în Liga Națională.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: