BC Timba Timișoara, calificată în premieră la turneul final al Cupei României

„Urșii” au obținut ultimul bilet la Final 8-ul Cupei României după ce s-au impus acasă cu 77-65 în fața Politehnicii Iași, pe sferturi: 23-10, 19-21, 20-19 și 15-15. Avantajul luat în primul sfert s-a dovedit suficient pentru ca Timba să obțină calificarea cu +8 la total. Gazdele au dominat lupta la recuperare și au înscris peste jumătate din puncte din spațiul de trei secunde.

Returul dintre BC Timba și Poli Iași pornea de la +4 pentru moldoveni, după victoria de săptămâna trecută. La sala Constantin Jude, Bogdan Murărescu a început partida cu Balmuș, Naylor, Popescu, Pavlovic și Florveus. Iannis Tsirogianis  i-a trimis în 5-ul de start pe: Popa, Tsintsadze, Cvetanovic, Keely Jr. și Nună. Debutul partidei a fost echilibrat, cu gazdele conducând la jumătatea primului sfert cu 10-9. Până la pauză a urmat un parțial de 13-1 pentru timișoreni care s-au distanțat la 23-10. Ecartul a crescut la 15 lungimi în minutul 15, dar oaspeții au reușit să se apropie la 8 puncte, diferență la care puteau spera să reintre în lupta pentru calificare. Timba conducea la pauza mare cu 42-31.

„Urșii” și-au regăsit cadența în atac și la jumătatea sfertului trei au avut cel mai mare avans în această partidă, 20 de puncte, scor 56-36. Poli Iași nu s-a mai putut baza pe Calenic, după ce tânărul pivot s-a accidentat la genunchi și a avut nevoie de ajutor pentru apărăsi terenul. A urmat o nouă replică din partea oaspeților, cu pătrunderi și reușite de la distanță a lui Jones. La ultima pauză scorul a fost 62-50. Ecartul s-a păstrat și la final, iar BC Timba Timișoara a obținut pentru prima dată calificarea la Final 8-ul Cupei României.

Mladen Pavlovic și Jermale Jones au fost coșgheterii partidei cu 23 de puncte. Pavlovic și-a ajutat echipa cu 5 recuperări și 6 intercepții, având 26 în dreptul eficienței. Pentru Timba au mai înscris: Naylor 16 puncte, Popescu 9 puncte (10 recuperări), Jereminov 8 puncte, Bamba 8 puncte (7 recuperări), Lazăr 7 puncte (7 recuperări), De Thaey 4 puncte și Florveus 2 puncte. Au mai jucat Rotariu, Balmuș, Medgyesy și Sonenfeld. Timișorenii au făcut diferența la recuperări (46 la 32) și la punctele înscrise din spațiiul de trei secunde (46-22). Ieșenii au avut un plus la reușitele de afară (8 față de 5) și au înscris cu cinci libere mai mult.

BC Timba s-a alăturat celor șapte formații calificate deja. Primele patru clasate în sezonul trecut al Ligii Naționale (U BT Cluj, Steaua CSM Eximbank București, CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu) au mers direct la turneul final pentru că au participat în cupele europene. Celelalte trei bilete au fost obținute de BC SCM Timișoara, CS Phoenix Galați și BCMU FC Argeș Pitești. Final 8-ul este programat pentru perioada 10-13 februarie.

Pentru Timba urmează o nouă partidă la sala Constantin Jude, sâmbătă de la ora 16, cu CS Phoenix Galați.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: