Sarovic şi Jovanovic dau gaz pe final şi spulberă metanul

Ca un făcut, BC Timişoara, începînd deplasarea la Mediaş cu doar un punct în ierarhie în faţa lui… BC Timba, s-a prezentat în această seară pe terenul lui Gaz Metan tot cu 3 zile înaintea unei ultime apariţii de 2 bani speranţă în eurocupe, eşecul cu 83:78 din 3 martie fiind urmat atunci de un clar dar fără efect succes cu KK Mornar, în Liga Balcanică, la o săptămînă după acea eliminare alb-violeţii despărţindu-se de Milorad Perovic, actual secund al lui Marcel Ţenter la „găzari”, dar „Leii din Banat” nu s-au înclinat şi de această dată, ci au dat senzaţional gaz de la mijlocul sfertului 3 şi 13 handicap, prin vîlvătaia iscată de punctele căpitanului Sarovic. A fost 69:77 (24:11, 14:21, 17:17, 14:28).

Srdjan Jovanovic a spart gheaţa la cîrma "Leilor din Banat" la cea de-a treia încercare, în deplasarea la Mediaş

Un mare succes de moral, primul pentru Srdjan Jovanovic la cîrmă, timişorenii întorcînd brusc şi entuziasmant soarta unui joc în care nu conduceau deloc pînă atunci, de la 59:54 la 59:65, spre mijlocul ultimului „sfert”, şi graţie a trei aruncări de 3 puncte ochite într-un minut şi jumătate de Sarovic, cu două, şi Zlatko Jovanovic, intrat în mînă, cu procentaje de la 50% în sus şi adunînd 26 de puncte în acest frumos triumf. 

Ca şi eliminată înaintea ultimei deplasări în FIBA EuroChallenge, de marţi seară, la Szolnok, BC Timişoara a trebuit astăzi să treacă, după 3 eşecuri la rînd, dintre care două în eurocupe, tocmai prin fieful unicei grupări din Liga Naţională calificată încă înainte de limită în faza următoare a aceleiaşi competiţii continentale, cea mai pe val echipă la acest capitol fiind cu atît mai dornică să pună lucrurile la punct şi în campionat, unde suferea 3 înfrîngeri în ultimele 4 etape, inclusiv în precedentele două apariţii pe teren propriu, în Mediaş, cu piteştenii respectiv CSU Atlassib.

Însă „violeţii” i-au dat planurile peste cap şi administrat o a treia înfrîngere la rînd acasă, mulţumită unei spectaculoase răsturnări de situaţie în ultima treime a partidei, în care medieşenii Nicoară, Mitchell şi Mandache au adunat cîte 5 greşeli personale.

Învingătoare în ieşirile din acest campionat la Târgu Mureş, Oradea, Bucureşti, cu Dinamo, şi Miercurea Ciuc, dar şi pierzînd peste munţi, la Târgu Jiu şi Craiova, sîmbăta trecută, BC Timişoara a început derby-ul fruntaşelor cu cîte 7 victorii cu aproximativ ce are mai bun la ora actuală, şi anume Jovanovic, Jelenic, Archie, Sarovic – căpitan, Johnson, în vreme ce Marcel Ţenter şi secundul ex-alb-violet Milorad Perovic au pornit cu 3 piese noi, racolate în vară, în <5-ul> Andrei Mandache, coordonator revenit din Cipru, extrema de 28 de ani Deven Mitchell, Slobodan Dundjerski, belgrădean de 24 de ani sosit de la Vojvodina, Aleksandar Mladenovic, cooptat de la Slask, şi pivotul muntenegrean de 32 de ani Ivan Ivanovic, cu care medieşenii ocupau locul 3 la finele sezonului trecut.

Iar după un început relativ echilibrat, în care gazdele au condus însă permanent, şi pe fondul forţării de către elevii lui Srdjan Jovanovic a aruncărilor de la distanţă, Gaz Metan s-a desprins în ultimele 3 minute ale primului „sfert”, mai ales prin cele 10 puncte ale lui Dundjerski, de la 13:11 la 24:11, scor al primelor 10 minute, în care au mai intrat la timişoreni Căpuşan, în locul lui Archie, şi Derasimovic, în locul lui Jelenic.

Cu Andrei şi Popescu din debutul „sfertului” secund, bucureşteanul înscriind primele 4 puncte la rînd după prima pauză, se părea că BC Timişoara va reechilibra disputa, însă Paul Graham III, abia introdus în locul lui Mitchell, a anunţat cu o „triţă” desprinderea pînă chiar la 34:17.

Însă încet-încet, profitînd de mai frecventele greşeli ale gazdei la conducere, cu Nicoară şi Gutoaia în teren, oaspeţii lui Srdjan Jovanovic au recuperat înaintea pauzei mari parte din terenul pierdut în derby-ul televizat de sîmbătă seara, şi graţie intrării în mînă a lui Dominique Archie… 14:21 în sfertul 2 şi 38:32 pentru Gaz Metan la pauza mare.

Aproape 3 minute le-au luat apoi timişorenilor la reluare, prin Jelenic, să-şi redeschidă contul, dar medieşenii tot s-au redesprins la 49:36, după care, cu Derasimovic oferind forţe proaspete, violeţii au ripostat cu 5 puncte ale căpitanului Robert Sarovic într-o jumătate de minut, pe mijlocul „sfertului” trei. 

A fost startul revirimentului timişorean, oaspeţii încheind la egalitate sfertul trei, 17:17, şi apropiindu-se la ultima pauză la 55:49.

Începînd ultimele 10 minute, printre alţii, cu Jovanovic, Archie, Popescu şi Sarovic, adică jucători de bază în trecuta stagiune, BC Timişoara a preluat frîiele jocului, Robert Sarovic reuşind două „triţe” în 40 de secunde, la care s-a adăugat o altă aruncare de 3 puncte reuşită de Zlatko Jovanovic, cu care violeţii treceau pentru prima oară în avantaj, 59:60, cu nici 6 minute înainte de final.

Acelaşi Jovanovic mai adăuga o „triţă” peste nici un minut, pentru 59:65, avantaj care nu era doar conservat ci şi amplificat pînă la final, pentru o spumoasă victorie la potou, conturată cu un zdrobitor 14:28 în ultimele 10 minute.

BC Timişoara: Zlatko Jovanovic 26 puncte (33:23 minute jucate), Sarovic 16p (29:14), Jelenic (25:34) şi Popescu (21:32), cîte 8 puncte, Archie 7p (22:50), Johnson 6p (27:48; 11 recuperări), Derasimovic 4p (20:47), Căpuşan 2p (11:48). A mai jucat Andrei (6:44). Pe bancă: Dodoc.

Mladenovic, cu 17, Dundjerski, cu 15, şi pivotul Ivan Ivanovic, cu un double-double, 10 puncte şi 10 recuperări, au fost principalii marcatori ai învinsei Gaz Metan Mediaş.

***

Calendarul finalului de an…

BC Timişoara mai are de jucat pînă la finele turului primei ligi mai întîi marţi seară la Szolnok, în căderea de cortină peste EuroChallenge, apoi derby-ul local cu Timba, în week-end-ul viitor, la Giurgiu, pe 18 decembrie, şi acasă cu Farul, în 22 decembrie.

Despre Cupa României şi mai apoi…

BC Timişoara nu va avea practic o pauză competiţională între tur şi retur, urmînd a disputa sferturile de finală ale Cupei României în zilele de sâmbătă 29 decembrie şi vineri 4 ianuarie, acasă respectiv în deplasare cu CSU Atlassib Sibiu, care se califica fără eşec dintr-o fază preliminară de 3 jocuri în care dispunea la Mediaş inclusiv de BC Timba, după care se va reintra în programul Ligii Naţionale, pe 7 şi 9 ianuarie, cînd sunt programate restanţa cu CSU Asesoft Ploieşti precum şi prima etapă din retur, cu BC Mureş Târgu Mureş.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Sarovic şi Jovanovic dau gaz pe final şi spulberă metanul

 1. TTB spune:

  Bravo.
  Digi Timisoara ar trebui sa aiba inregistrarea meciului care nu a putut fi urmarit in direct.
  Ar putea fi programata transmiterea inregistrata (cu popularizare, mediatizare) .
  Timisoara, Timisoara, Timisoara
  PS. Bravo si pentru TIMBA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sase

 


Ultimele articole din categoria Baschet: