BC Timişoara – BC Mureş Târgu Mureş 93:99 (20:25, 25:22, 28:23, 20:29): teren pierdut în ultimele 5 minute

Dacă pe terenul campioanei CSU Ploieşti i-a priit statutul de outsider, acasă cu vicecampioana din Târgu Mureş a cedat în cele din urmă presiunii induse de dorinţa de a demonstra ceva şi de nevoia de puncte, BC Timişoara pierzând din nou de puţin, răpusă şi de cele 23 de puncte ale ex-violetului Ivan Jelenic.

Seară cu supsans pe parchetul din “Constantin Jude”, unde, la capătul unui foarte echilibrat duel din cea de-a patra etapă a returului Ligii Naţionale, în care cel mai mare avans a fost atins de timişoreni la mijlocul sfertului trei, numai 7 puncte, vicecampioana BC Mureş Târgu Mureş, având în Ivan Jelenic o mână sigură, a dovedit că îi surâd vizitele pe malurile Begăi: 93:99 (45:47).

Cum nici un joc nu seamănă cu celălalt, elevii lui Dragan Petricevic au fost nevoiţi să uite rapid faptul că i-au ţinut în corzi, la Ploieşti, pe campioni, luând-o acum de la zero şi văzându-se la rândul lor luaţi la întrebări de ardeleni, care s-au desprins în primul sfert la 15:20, adjudecându-şi-l cu 20:25 graţie unei aruncări de 3 puncte ochită de Jelenic.

În cinciul iniţial de start Jovanovic, Vasojevic, Conley, Gacesa, Fenn, aşadar şi cu Vasojevic, revenit după o accidentare şi ajungând să evolueze aproape 20 de minute, BC Timişoara a preluat conducerea în prima jumătate a sfertului secund, după o serie de 3 aruncări de 3 puncte, însă cele 4 puncte avans s-au dovedit a fi apă de ploaie, Ivan Jelenic dovedindu-şi precizia şi înaintea pauzei, când a răsturnat scorul la 41:47.

Deşi învingători în sfertul secund, cu 25:22, timişorenii erau aşadar avertizaţi că oaspeţii, veniţi după două înfrângeri consecutive, aveau să-şi vândă foarte scump pielea, iar tot ceea ce au reuşit elevii lui Petricevic şi Mandic a avut un răspuns cel puţin pe măsură din partea colegilor lui Dan Păltinişanu, care a evoluat mai mult decât sporadic.

Astfel, deşi BCT s-a desprins la 7 puncte spre mijlocul sfertului trei, alb-albaştrii au ripostat cu 8 puncte la rând, ţinând aproape în ciuda unei restrânse rotaţii. Pornind în formula Martinic, Jelenic, Peciukas, Ivanovic, Mladenovic, gruparea oaspete s-a întins ca un arc să răspundă provocărilor în această alcătuire, introducându-l complementar în ecuaţie şi pe Denham Brown, ex-căpitan al celor de la Timba la debutul actualului sezon.

Ultimul sfert, şi cel mai spectaculos, a fost în cele din urmă decisiv pentru economia partidei, mureşenii, deşi învinşi la 3 respectiv cinci puncte diferenţă în precedentele două, şi pornind de la handicapul 73:70, găsind antidotul jocului timişorean şi egalând prin sus-numitul Brown în minutul 34, 81:81, după care aruncarea de 3 puncte expediată de Martinic i-a pus pe “violeţi” în dificultate.

Din urmăriţi, timişorenii au devenit urmăritori când le era lumea mai dragă, iar o aruncare de 3 puncte a aceluiaşi Jelenic, la limita de timp a atacului, a căscat handicapul la 89:93, care avea să se dovedească a fi irecuperabil.

Colac peste pupăză, Fenn a acumulat în ultimul minut 5 greşeli personale, cu Jovanovic, Vasojevic şi Gacesa rămânând la câte 4 în cont, iar BC Timişoara s-a retras la vestiare învinsă pentru a doua oară la rând de o finalistă a ediţiei trecute, cu 93:99, eşec prin care şi-a complicat ruta spre play-off.

Jucătorii timişoreni calculau că pentru a pătrunde în 1-8 e nevoie în primul rând să triumfe acasă, cu câteva succese pe terenul contracandidatelor, iar o contraperformanţă în propriul fief nu sună a bine, fiind cu atât mai dureroasă cu cât BC Mureş s-a impus practic în 6 jucători, dintre care muntenegreanul Ivan Jelenic, autor a cinci aruncări reuşite de 3 puncte din 9 încercări, a dat tonul în cele peste 38 de minute jucate.

Seară de recul pentru BC Timişoara, care, bazându-se în special pe aceiaşi Jovanovic, Fenn, Gacesa şi Conley, cu 39, 37, 35 respectiv 31 de minute în teren, s-a descurcat din nou sub panouri, unde lupta a fost echilibrată, dar n-a avut mână de şut, Jovanovic ratând 4 de la distanţă iar Conley chiar şase.

Una peste alta, dacă l-a câştigat pe Gacesa, autor al unui double-double şi cel mai prolific timişorean, din 9 marcatori, cu 23 de puncte şi 10 recuperări, BC Timişoara l-a şi putut regreta pe Jelenic, autor tot a 23 de puncte, dublat fiind de Martinic, cu 22, Mladenovic, cu 20, şi Peciukas, cu 18. BCT n-a avut în schimb acelaşi nucleu forte, lui Jovanovic, cu 21, adăugându-i-se Conley, cu 16, Vasojevic, cu 10, Fenn, cu 8, Lee, cu 5, respectiv Andrei şi Lăpuşte, cu câte patru puncte.

Dezamăgire pentru “violeţi”, uşurare pentru mureşenii eliminaţi din EuroChallenge şi aşteptând acum “dubla” cu CSU Asesoft, vineri, şi CSM Oradea, miercuri 19 februarie, într-o restanţă tot acasă.

 

 

 


Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la BC Timişoara – BC Mureş Târgu Mureş 93:99 (20:25, 25:22, 28:23, 20:29): teren pierdut în ultimele 5 minute

  1. ttb spune:

    Pentru play off trebuie 14 victorii. In anii din urma aveam chiar si 10 victorii pe ultimele secunde. Acum norocul pare sa ne fi parasit. Probabil ca despartirea de unii jucatori nu s-a facut in termeni civilizati si , poate, de aceea vor sa se razbune prin joc. Campionatul este mai echilibrat ca oricand si se mai pot intampla multe. Ne asteapta meciuri grele, dar atmosfera e frumoasa si trebuie sa ne bucuram de spectacolul sportiv. Victoriile sunt importante dar nu sunt chiar TOTUL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 5 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: