BC Timișoara câștigă cu U BT Cluj cu doi titulari accidentați. Apărarea în zonă a făcut diferența

BC Timișoara a obținut o nouă victorie cu U Banca Transilvania Cluj, de această dată în campionat. „Leii” s-au impus cu 89-85 după un meci în care au făcut diferența la începutul sfertului patru, când și-au surprins adversarii cu apărarea în zonă. Alb-violeții au evoluat o bună parte din meci fără doi dintre titulari, după ce Jovanovic și Tica au avut probleme medicale. Clujenii înregistrează a 8-a înfrângere consecutivă în toate competițiile.

Milos Pesic - cel mai bun marcator al partidei

Începutul partidei a fost echilibrat, cu cele două formații trecând pe rând la conducere, iar clujenii au profitat de cele patru libere ratate de gazde și au intrat cu un avans de șase puncte la prima pauză, 20-26. Timișorenii au redus ecartul la două lungimi, dar finalul sfertului secund le-a aparținut din nou oaspeților care au refăcut distanța de șase puncte, astfel că scorul la pauza mare era 41-47. U BT a ajuns la cel mai mare avans al său (41-51) după jumătate de minut din sfertul trei, dar alb-violeții au înjumătățit distanța în două minute. Diferența a crescut la opt lungimi, 52-60 când mai erau aproximativ trei minute până la ultima pauză. „Leii” au schimbat apărarea și zona lor i-a încurcat pe ardeleni și scorul după trei sferturi era 63-65. Timișorenii au început sfertul patru cu un „run” de zece puncte și au preluat conducerea, 73-65, cel mai mare avantaj al gazdelor. Clujenii s-au apropiat la trei puncte, 75-72, dar bănățenii au gestionat bine finalul partidei și au marcat de opt ori de la linia de libere în ultimul minut.  „Trița” lui Mandache din ultima secundă a stabilit scorul final, 89-85, iar BC Timișoara obține o victorie foarte importantă, în timp ce U BT Cluj ajunge la a 8-a partidă consecutivă fără victorie.

Alb-violeții au făcut diferența cu punctele marcate de la distanță (10 aruncări reușite din 25, 40%) și de la libere (25 din 34, 74%), față de 4 „trițe” din 12 (33%) ale clujenilor și 15 libere din 21 (71%). În schimb, oaspeții au avut cu 12 reușite de două puncte mai mult, 29, față de 17. Gazdele au avut cu patru recuperări în plus, 32 la 28,dar și cu cinci faulturi mai puțin, 23-29.

Milos Pesic a fost coșgheterul partidei, cu 24 de puncte. Bogdan Popescu l-a urmat cu 20 de puncte și 7 recuperări. Pentru BC Timișoara au mai înscris: Dalibor Persic (13 puncte, 6 recuperări), Kelvin Lewis (11 puncte, 7 recuperări), Jahenns Manigat (10 puncte), Zlatko Jovanovic (8 puncte, 5 assist0uri) și Zoran Milencovici (3 puncte). Jovanovic a evoluat doar 21 de minute și 40 de secunde, în timp ce Vladimir Tica a stat pe teren doar 2 minute și 13 secunde. Ambii au fost schimbați din cauza unor accidentări. A mai jucat George Toth. Din tabăra învinșilor, Mihai Silvășan a înscris cele mai multe puncte, 19.

Reacții după meci

Dragan Petricevic și-a felicitat jucătorii pentru victoria obținută în condițiile în care doi dintre titulari s-au accidentat. „O mare parte din meci am jucat fără doi jucători titulari așa că cred că nu exagerez dacă spun că este o victorie de caracter a jucătorilor și mai ales a jucătorilor care erau în căutarea de această autoincludere. Cred că de data asta jucătorii de care noi n-am avut nici o îndoială dar a trebuit câteva meciuri să confirme, au demonstrat astăzi foarte multe, aici mă refer în primul rând la Manigat, la Persic. Sunt bucuros și felicit jucătorii. Mulțumesc publicului, mulțumesc pentru sprijin pentru că s-a simțit foarte mult la final”, a declarat Petricevic. Tehnicianul timișorenilor a vorbit și despre modificările pe care le-a făcut. „Am continuat să jucăm cum am jucat până atunci. Am schimbat modul de apărare. Probabil am surprins un pic pe clujeni deoarece noi am practicat un fel de apărare șapte etape. Decizia a fost a mea, dar am fost și strâns de probleme cu faulturile. Am recuperat, am marcat. Noi și la pauză când eram conduși cu șase puncte, sau la un momentdat și cu zece, eu credeam în victorie, deoarece în primele două sferturi Clujul a marcat câteva aruncări grele și cu apărător foarte aproape pe când noi n-am marcat câteva aruncări deschise de trei puncte”, a mai spus Petricevic.

Milos Pesic, cel mai bun marcator al partidei, a vorbit despre momentul care a făcut diferența. „Cel mai important este că am câștigat un meci cu adevărat important pentru noi după ce am pierdut la Pitești. Pentru mine e cel mai bine pentru felul în care am câștigat astăzi, ca o echipă. Am avut momente dificile, fără doi jucători foarte importanți pentru noi, din primul cinci, Tica și Jovanovic, și am găsit mai multă putere și mai multă motivație să câștigăm acest meci fără ei. În ultimul sfert i-am susprins cu apărarea în zonă. Au încercat să ne atace cu o linie mică. Am răspuns și la asta, i-am derutat și am folosit asta în avantajul nostru”, a declarat Pesic.

Clujenii au ajuns la a opta înfrângere consecutivă, în campionat și Eurochallenge, ceea ce îl îngrijorează pe Marcel Țenter, antrenorul revenit la Cluj. „Am jucat un meci în care atâta timp cât am executat lucrurile făcute la antrenamente, în speță lucrurile împotriva apărării om la om, am condus și am dominat meciul. În momentul în care Timișoara a intrat în zonă am avut mai multe ezitări dublate de niște greșeli copilărești la începutul sfertului 4, care le-au dat puncte foarte ușoare Timișoarei și așa au reușit să recâștige controlul asupra acestei partide. Un meci pe care-l puteam câștiga, din păcate nu l-am câștigat și ne îngreunează mult mai mult din toate punctele de vedere situația. Este un mare semnal de alarmă această situație pentru noi și părerea mea este că trebuie să reacționăm, trebuie să vedem care sunt posibilitățile în acest moment de a reacționa și în ce măsură trebuie să reacționăm. În opinia mea, este clar că trebuie să schimbăm ceva în structura echipei”, a declarat Marcel Țenter.

BC Timișoara stă în următoarea etapă, timp în care „leii” speră să-și refacă accidentații, iar pentru etapa a 10-a se deplasează la Cluj, pentru meciul cu nou-promovata Universitatea. Următoarea partidă acasă pentru timișoreni este în etapa a 11-a, contra campioanei CSU Asesoft Ploiești.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 9 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: