BC Timișoara caută calificarea în sferturile Cupei după -6 la Târgu Jiu. Clubul a lăsat intrarea liberă la returul cu Energia

BC Timișoara încearcă în această seară să recupereze cele șase puncte cu care a pierdut la Târgu Jiu și să obțină calificarea în sferturile Cupei României, în condițiile în care situația la club este incertă din cauza finanțării blocate de la autorități. Conducerea clubului a decis să lase intrarea liberă la meciul retur din primul tur al Cupei și cei care și-au cumpărat bilet își vor primi banii înapoi.
IMG_3771

BC Timișoara joacă joi de la ora 18 returul cu Energia Târgu Jiu din primul tur al competiției eliminatorii. „Leii” au pierdut în prima manșă cu 59-65 în deplasare în competiția care obligă echipele să aibă în permanență doi jucători români pe teren, la primul meci oficial al sezonului.

Dacă alb-violeții au avut întotdeauna probleme pe terenul Energiei, bilanțul în disputele de acasă cu gorjenii le este favorabil bănățenilor, care s-au impus în 8 din cele 10 întâlniri de la Timișoara. În sezonul trecut echipa antrenată de Dragan Petricevic pierdea manșa de debut din primul tur al Cupei, la Cluj, pentru două puncte, dar obținea calificarea acasă după o victorie la 13 puncte, continuând campania care a dus la câștigarea trofeului.

Rămâne de văzut cât vor putea fi de conectați și concentrați jucătorii alb-violeți la miza acestei partide în condițiile în care viitorul clubului este incert. În ultimele zile s-au lansat scenarii sumbre în ceea ce privește continuitatea formației care se află în prima ligă de aproape trei decenii, din sezonul 1987/1988. S-a vorbit chiar și de desființare, în condițiile în care finanțarea de la autoritățile locale este blocată. „Consiliul Director al clubului BC Timișoara a decis să încerce continuarea activității prin prezentarea echipei la jocurile imediat următoare în speranța că apelul adresat mediului de afaceri timișorean va avea un ecou pozitiv și că opinia finală a Curții de Conturi a României se va dovedi favorabilă autorităților publice locale”, se arăta în comunicatul postat ieri pe pagina oficială a clubului.

IMG_3749

 

„Pentru meciul retur cu Energia, conducerea clubului a lăsat intrarea liberă şi a anunțat că va înapoia banii celor care și-au cumpărat bilete. Conducerea clubului nostru a decis ca intrarea să fie liberă la partida retur din optimile de finală ale Cupei României. Cei ce au achiziţionat deja bilete pentru această partidă pot recupera banii în ziua meciului, de la intrarea sportivilor sau a doua zi, de la sediul clubului, Casa Tineretului, între orele 10,00-12,00”, conform bctimișoara.ro.

Antrenorul Dragan Petricevic spunea după meciul de la Târgu Jiu că diferența este recuperabilă și calificarea se joacă la Timișoara. Rămâne de văzut cum au fost afectați jucătorii de toate aceste probleme extrasportive și dacă au puterea să obțină calificarea pe teren. În acest sezon în primul tur al Cupei României obțin calificarea în sferturi și 2 „lucky-loosers”, cele două formații care au pierdut la diferențele cele mai mici.

Partida retur dintre ultimele două câștigătoare ale Cupei României se joacă joi de la ora 18 la sala Constantin Jude și va fi transmisă de DigiSport 2.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: