BC Timişoara,ciugulită de vulturi la aceeaşi diferenţă ca Olaj:17

Vulturii galben-albaştri de la EWE Baskets s-au dovedit a zbura mult prea înalt şi tare pentru BC Timişoara, mai ales în condiţiile în care jucau acasă, şi aşa precum mai toate indiciile prevesteau, americanii grupării germane din Oldenburg şi-au valorificat şi pentru a doua oară avantajul terenului propriu în Grupa F din EuroChallenge, trecînd în această seară de alb-violeţi cu 84:67 (47:37), la exact aceeaşi diferenţă, 17 puncte, cu care dispuneau marţea trecută şi de capul de serie Szolnoki Olaj.

BC Timişoara revine marţea viitoare în "Constantin Jude", pentru jocul cheie cu Szolnoki Olaj, cap de serie al Grupei F cu care este la egalitate de puncte după două etape

Spre meritul lor, baschetbaliştii Timişoarei au cîştigat sfertul secund, la limită, cu 21:20, şi au luptat de la egal la egal în cel de-al patrulea, cedat tot la limită, cu 22:21, dar diferenţa pe toate planurile le-a permis favoriţilor să nu apeleze neapărat la <5-ul> de bază ci, din contră, să ruleze pe parcurs toţi cei 11 componenţi convocaţi, 10 dintre ei jucînd de la 11 minute în sus dar nu mai mult decît 25 de minute.

Cheia disputei a fost în inegalele încleştări sub panouri, unde tinereţea lui Delvon Johnson n-a avut cîştig de cauză în faţa net superioarei experienţe competiţionale, cu ani buni în plus de baschet în cîrcă pentru nişte amfitrioni care au cules 44 de recuperări, dintre care 24 defensive, faţă de totalul de 20 al vicecampioanei României.

Cum s-a mai întîmplat deja în acest sezon, greul minutelor jucate l-au dus piesele de forţă din 2011-2012, Jovanovic şi Archie, însă cei mai buni ai Timişoarei au fost ţinuţi la respect de maşinăria germană cu rotaţie completă. Nici o şansă.

BC Timişoara se află acum în faţa a două jocuri acasă, ce vor avea loc într-o perioadă de 4 zile, mai întîi sîmbătă seară, în etapa a opta a Ligii Naţionale, cu CSU Atlassib Sibiu, grupare antrenată din acest sezon de fostul tehnician al alb-violeţilor, Dragan Petricevic, iar apoi marţea viitoare, în etapa a III-a din FIBA EuroChallenge Cup, cu maghiarii de la Szolnoki Olaj, învingători în această seară pe terenul compatrioţilor lor, Lami-Ved Kormend, cu 96:92.

Partida cu Szolnoki Olaj, ce va marca încheierea primei jumătăţi a întrecerii în Grupa F, se poate considera capitală pentru menţinerea intactă a şanselor de calificare, fiind notabil faptul că Lami-Ved Kormend a revenit din nou foarte puternic în finalul partidei din această seară, cu 32:19 în ultimul sfert, după ce favorita cîştiga primele 3 sferturi. Kormend a fost condusă în permanenţă la aproximativ 10 puncte de conaţionalii de la Szolnok, aflaţi la primul meci în acest sezon împotriva unei formaţii din… Ungaria, ei evoluînd în Liga Adriatică, iar cu 3 minute înainte de final s-au apropiat la 82:84, dar n-au reuşit să întoarcă rezultatul…

***

Clasament după două etape (Grupa F): 1. EWE Baskets Oldenburg 4 puncte (2-0; din două jocuri acasă), 2. BC Timişoara 3p (1-1; coşaveraj 142:149), 3.Szolnoki Olaj 3p (1-1; din două jocuri în deplasare; coşaveraj 166:179), 4. Lami-Ved Kormend 2p.

***

Învingători marţea trecută cu 87:70 în dauna capului de serie al Grupei F, Szolnoki Olaj din Ungaria, iar apoi duminică într-un meci de campionat cu BBC Bayreuth, cu 71:50, baschetbaliştii din nordul Germaniei au dovedit statutul lor superior, drept componenţi ai unei formaţii din cea de-a doua urnă valorică a seriei, şi s-au impus după ce în primul sfert luau deja un avantaj de 11 puncte, 27:16.

BC Timişoara

Cinciul timişorean de start n-a avut noutăţi, Jovanovic, Jelenic, Derasimovic, Archie, Johnson, dar abia în sfertul al doilea a reuşit a echilibra disputa, chiar şi aşa gazdele având în permanenţă un avantaj de 10 puncte.

La toate aruncările americanii germanei EWE Baskets au fost ceva mai exacţi dar la pauza mare timişorenii se puteau considera încă în meci: 47:37.

Cea de-a treia repriză a început, tot aşa, sub semnul echilibrului, dar spre final gazdele s-au distanţat la 16 puncte avans, scor 62:46, iar la jumătatea ultimului sfert al partidei au reuşit chiar şi la 21 de puncte, scor 72:51.

Pe final, gazdele au ratat mai mult, dar au şi recuperat ofensiv multe mingi, scor 44:20, cu care au înclinat balanţa decisiv în favoarea lor.

Marcatori: Jovanovic, cu 19 puncte, 4 recuperari, 3 assists; Archie 14p, Sarovic 10p, B. Popescu 9p, Jelenic 7p, Djerasimovici 4p, Johnson 3p, D. Andrei 1p.

Au mai jucat: Căpuşan.

De la gazde s-au remarcat R. Burrell, cu 16 puncte, 9 recuperări, 2 assists; J. Jenkins, cu 13 puncte, 2 recuperări, 3 assists, şi R. Smeulders, cu 12 puncte, 8 recuperări şi 2 assists.  Procentajul aruncărilor: 47-46 (32/67 respectiv 24/52).

*** Gaz Metan Mediaş a cîştigat în această seară şi cea de-a doua sa partidă din Grupa D a FIBA EuroChallenge Cup, trecînd cu 70:68, în Estonia, de gazda Tartu Rock.

Iar BCM U Piteşti a pierdut clar şi al doilea său meci, în Grupa E, 99:68 cu Okapi Aalstar, în Belgia.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 9

 


Ultimele articole din categoria Baschet: