BC Timişoara continuă întăririle

„Leii din Banat” au pus mâna pe un baschetbalist cu carte de vizită. În vederea atacării unui mai mare număr de jocuri în a doua parte a sezonului faţă de cele din toamna lui 2011, şi anume cel puţin alte 15 în campionat, 5 în Liga Balcanică şi două în Cupa României, total de 22 disputat în tur, BC Timişoara s-a reîntărit sub panouri încă din primele zile ale noului an, continuându-şi furibunda campanie de achiziţii, dusă în ton cu asaltul la titlul naţional, ce va fi reînceput din postura de lider cu cel puţin un punct avans în 13 ianuarie, în deplasare la CSM Bucureşti.

Astfel, la startul unei săptămâni în care echipa pregătită Predrag Badnjarevic va disputa primul dintre cele 4 meciuri din luna ianuarie programate în sala „Constantin Jude”, în turul sferturilor de finală ale Cupei României, cu returul decisiv pentru intrarea în Final Four aşteptându-i pe „Leii din Banat” marţea viitoare, la Ploieşti, timişorenii s-au întărit cu croatul Sime Spralja (foto prima pagină), care, cu începere de luni, constituie ultima achiziţie de peste hotare a liderului Diviziei A, transferat fiind de la liderul campionatului Cehiei, CEZ Nymburk, ca o altă soluţie de înlocuire a pivotului Robert Sarovic, forţat pe margine de accidentarea suferită în tur, contra medieşenilor. Spralja (28 ani, 206 cm, 106 kg) poate evolua pe posturile 4 și 5 și are o bogată experiență în cupele europene, cu 23 de meciuri în ULEB Cup și 122 în Liga Adriatică.

Conform portalului oficial www.bctimisoara.ro, Sime Spralja a jucat în cea mai mare parte a carierei la KK Zadar (în Croația, 2000-2006) și la KK Siroki (în Bosnia, 2006-2011), având în palmares un titlu de campion al Croației (în 2005), două Cupe ale Croației (2003, 2005), Liga Adriatică (2003), trei titluri de campion al Bosniei Herțegovina (2007, 2009, 2010) și două Cupe ale Bosniei (2008, 2011). În plus, a fost campion european de tineret, cu naționala U20 a Croației, în anul 2002.

În turul actualului sezon, croatul are medii de 8,5 puncte, 3,7 recuperări, 0,8 pase decisive, 1,2 mingi pierdute, 13.5 minute jucate, în șase partide din campionatul Cehiei. “Este un baschetbalist puternic, inteligent, care are mână bună și de la distanță și semidistanță”, l-a caracterizat compatriotul său, extrema Ivan Siriscevic. Cei doi au fost coechipieri la Siroki, în sezonul 2009/2010.

Achiziţionarea lui Spralja vine după cedarea în decursul scurtei perioade intercompetiţionale, cu o şi mai scurtă vacanţă, a celui mai longeviv jucător în culorile Timişoarei, Petru Czmor, care a trecut la concitadina Timba după 14 ani petrecuţi inclusiv la fosta ELBA, şi a pivotului sârb Nikola Jovanovic, care semna pentru BC Timișoara în noiembrie 2011, jucând 6 partide, cinci în divizia A și una în Liga Balcanică, dintre care ultima în eşecul cu 79:83 în faţa mureşenilor, când se dovedea a fi al doilea marcator al gazdelor, cu 13 puncte. Şi Nikola Jovanovic a sosit la Timișoara pentru a-l înlocui pe Robert Sarovic însă prestațiile sale s-au plasat sub cele ale pivotului sârbo-german. Jovanovic a acumulat 8,2 puncte, 4,2 recuperări, 1,2 pase decisive și 16.29 minute jucate în cele cinci partide din divizia A.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: