BC Timişoara, desprinsă de codaşă abia în ultimele 5 minute

Tot cu piese de rezistenţă ale sezonului trecut în prim-plan, Jovanovic, Archie şi Sarovic, „violeţii” au cîştigat în această seară primul dintre cele două jocuri în răstimp de 5 zile în sala „Constantin Jude”, 89:71 (45:43) cu codaşa BC PH Csikszereda Miercurea Ciuc, însă doar după ce au avut maxim 5 puncte în prima jumătate a acestui duel din etapa a 24-a a Ligii Naţionale, în care au şi fost conduşi în cîteva rînduri.

Iar Zlatko Jovanovic a fost din nou coşgeterul jocului, cu 26 de puncte şi 10 assists, ca integralist şi avînd bune procentaje din toate procedeele, însă nu aceleaşi bune remarci se pot face şi în privinţa jocului colectiv al elevilor lui Srdjan Jovanovic.

Veniţi pe Bega cu doar 3 victorii dar în schimb cu 20 de înfrîngeri, harghitenii au încheiat la egalitate primele 10 minute şi au cedat pasul abia de la mijlocul sfertului trei, doar ultimul fiind clar adjudecat de vicecampioana BC Timişoara: 21:21, 24:22, 15:13, 29:15.

Încă fără ultima nouă achiziţie, Downey, care ar putea intra în calcule pentru jocul de duminică seară (ora 20), cu SCM U Craiova, timişorenii au început cu Jovanovic, Tudosă, Archie, Sarovic, Popescu, şi cu dorinţa de a şterge nefasta impresie a eşecului din week-end de la Sibiu.

Însă gazdele şi-au deschis contul abia după 4 încercări ratate, Archie marcînd prima sa aruncare de 3 puncte, şi s-au văzut puse în situaţia de a-i trimite de pe bancă pe Johnson şi Tuljkovic pentru a tempera elanul outsiderei, ei înscriind imediat, nord-americanul reducînd din handicap de la 13:16 iar balcanicul egalînd mai apoi.

Atît în primul cît şi în cel de-al doilea sfert avantajul timişorenilor nu a depăşit graniţa a 5 puncte, în vreme ce oaspeţii nu s-au distanţat la rîndul lor la mai mult de 4 puncte, însă vicecampionii s-au întrebuinţat întrucîtva pentru a prelua conducerea, 31:30 în minutul 14, prin aruncarea de 3 puncte expediată de Robert Sarovic şi urmată imediat de o alta, semnată Garry Gallimore. Însă jocul neconvingător al favoritei le-a permis penultimilor clasaţi să îi sufle în ceafă, Harris punînd punct primei jumătăţi a partidei cu o „triţă” cu 3 secunde înaintea pauzei: 45:43.

Tot o aruncare de 3 puncte, reuşită de Jovanovic, avea să consemneze în minutul 22 cea mai mare diferenţă de pînă atunci, 53:45, însă maximul de 9 puncte atins tot de la distanţă de Archie n-a fost şi menţinut, harghitenii avînd ultimul cuvînt şi în minutul 30 şi pierzînd astfel al doilea sfert la rînd la numai două puncte diferenţă.

Şi abia în ultimele 5 minute, de la 72:66, timişorenii au început să galopeze spre avansul cu care cîştigau disputa tur, 25 de puncte diferenţă, fără însă a o atinge, deşi vreme de peste 4 minute n-au încasat nici un punct, înscriind în schimb 15.

Un rezultat final mai aproape de diferenţa valorică dintre cele două grupări dar trădînd totuşi o oarecare inconsistenţă şi oboseală de dată recentă a finalistei din 2012, de la care Gallimore a acumulat 5 greşeli personale.

***

BC Timişoara: Jovanovic 26 puncte, Archie şi Popescu, cîte 24 puncte, Sarovic 16p, Gallimore 9p, Johnson 6p (9 recuperări), Tuljkovic două puncte.

Au mai jucat Tudosă şi Păun. Pe bancă, Milencovici şi Toth.

Pentru harghiteni au marcat în special Bubalo, 17 puncte, respectiv Harris şi Hajdic, cîte 15, şi cu 11 recuperări în contul ultimului.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: