BC Timişoara iar pierde pe Jiu tot cu 90:89 şi tot pe final

Vicecampioana BC Timişoara a suferit miercuri seară un prim eşec stagional cu exact acelaşi scor, 90:89, cu care ceda în acelaşi loc, pe Jiu, în urmă cu 209 zile. De această dată n-a mai punctat Stefan Nikolic, dintr-o aruncare liberă cu 5 secunde înainte de final, ci optarul Louis Darby Jr., care, cu două puncte reuşite cu 3 secunde înaintea finishului reprizei de prelungire, generată de remiza 75:75 după 4 sferturi, şi-a conturat un impresionant double-double de 37 puncte şi 12 recuperări, păstrînd Energia între cele 4 echipe încă neînvinse.

Zlatko Jovanovic a împins jocul în prelungiri, după ce colegii săi Djerasimovic şi Popescu acumulau o a cincea greşeală personală, şi mai apoi a marcat şi pentru 88:89, dar BCT tot şi-a pierdut invincibilitatea

 

Învingătorii pregătiţi de Slobodan Nikolic fiind aleşi la capătul unor de pomină… 45 de minute, duel în care brigada de arbitri Laurenţiu Grigoraş, Alexandru Olaru, Adrian Habor a sancţionat vicecampioana BC Timişoara cu 32 de greşeli personale, Djerasimovic şi Popescu acumulînd cîte 5 în rapidă succesiune, în ultimele minute ale timpului regulamentar de joc.

Dar intermediara rundei a treia din Liga Naţională n-a fost dură doar cu BC Timişoara, şi campioana CSU Asesoft Ploieşti încasînd un al doilea eşec în nici o săptămînă, de această dată de mîna învinsei alb-violeţilor în week-end, CS Municipal Bucureşti.

Acest duel din Gorj al grupărilor cu cîte două victorii după primele tot atîtea runde se anunţa a fi unul de foc şi prin prisma încleştării cu de toate din 22 martie, cînd Energia Rovinari se impunea la Târgu Jiu cu 90:89 dar nu obţinea în cele din urmă calificarea în play-off, iar echilibrul s-a păstrat nu doar în privinţa celor cîte 7 componenţi păstraţi de la respectiva partidă de cele două combatante dar şi în ceea ce priveşte aspectul jocului, unul care pe care şi cap la cap încă din primul sfert, în care timişorenii şi gazdele au condus pe rînd de cîte 5 ori fiecare, alb-violeţii cu un maxim de 4:9 iar Energia tocmai înaintea primei pauze… 20:19.

Badnjarevic a început cu 3 jucători din stagiunea trecută, în <5-ul> Jovanovic – Archie, Djerasimovic – Sarovic, Johnson, iar cei de pe Jiu chiar cu 4, şi anume Nikolic, Darby, Mocanu şi Steffel plus noutatea Atanackovic, iar ceea ce au oferit primele 10 minute, deja dramatice şi tensionate, s-a amplificat şi încrîncenat odată cu scurgerea timpului, prelungit cu această ocazie cu alte 5 minute.

A rezultat un finish de infarct, influenţat în mod major şi decisiv de numărul extrem de mare de greşeli personale acumulate, cu nu mai puţin decît 32 în contul elevilor lui Badnjarevic şi 24 în registrul Energiei, Popescu şi Djerasimovic ajungînd la cîte 5, iar Jovanovic, Căpuşan, Archie şi Sarovic la cîte 4! Iar beneficiar a fost coşgeterul Louis Darby Jr., care a marcat mai mult decît jumătate dintre punctele sale din aruncări libere, şi anume 19, din totalul de 23 ce i-au fost acordate.

Într-adevăr, pe muchie şi cu de toate, cum aveau să constate alb-violeţii pe propria piele şi la precedenta vizită pe Jiu, una cu cîntec, istoria repetîndu-se şi în seara de miercuri.

O dovadă elocventă a extraordinarului echilibru menţinut fie şi în prelungiri a fost reliefată de exemplu de numărul identic al aruncărilor de 3 puncte, 18, dintre care cîte 6 reuşite, Lăpuşte şi Darby respectiv Jelenic trecîndu-şi fiecare în cont cîte două.

Diferenţa s-a căscat însă la recuperări, în favoarea gazdelor, care au reuşit 35 faţă de cele 26 ale vicecampioanei, cu 10 în plus la capitolul celor defensive, în care acelaşi Darby a excelat, cu 12!

Louis Darby Jr., care venea după 15 puncte marcate în succesul la 7 diferenţă de la Miercurea Ciuc şi alte 10 la debut, într-un 66:56 acasă cu CSU Sibiu, a înscris pentru Energia 37 de puncte, dintre care 19 libere, cu 12 recuperări!

Energia Rovinari avea să se desprindă în debutul sfertului 2, cînd oaspetea apela şi la Căpuşan şi Popescu, ajungînd rapid la 30:21, de la 18:19, avantaj care era crescut şi în continuare, la 35:24, graţie uneia dintre „triţele” dominantului Darby Jr., iar maximul de 11 avea să şi-l mai egaleze o dată, înainte însă ca timişorenii să încheie cu totul altfel decît reîncepeau, adică punctînd la rînd, pentru 41:35 la pauza mare.

Nimeni n-avea însă să anticipeze, abia în minutul 23 al jocului, cînd Marko Djerasimovic egala la 43 cu o „triţă”, că finalul le va regăsi pe adversare tot la egalitate…

În continuare, diferenţa a reînceput să alterneze la avantaje minime, începînd în schimb să conteze în ceea ce priveşte greşelile acumulate.

Iar cea mai mare diferenţă de scor înregistrată odată cu egalarea reuşită de BC Timişoara, şi anume de două puncte, se consemna şi odată cu ultima pauză, 54:52, şi tot în favoarea gorjenilor.

Cu 5 puncte la rînd într-un răstimp de aproape două minute în care Energia nu s-a mai regăsit, omniprezentul Dominique Archie, cel mai prezent pe parchet în meciul de miercuri, readucea BCT în avantaj, 60:61, cu nici 6 minute înainte de final, pe cînd Flavius Lăpuşte acumula deja 5 greşeli personale, soartă pe care aveau s-o împărtăşească însă cît de curînd şi timişorenii.

Astfel, la doar 14 secunde după ce era reintrodus în teren, în locul lui Sarovic, şi cu nici două minute înainte de final, Marko Djerasimovic a comis la rîndul său o a cincea greşeală personală, de unde parcă a urmat potopul… Peste alte 17 secunde şi Popescu era la a cincea, cu Energia luînd avans punct cu punct, pînă la 75:71.

Cum-necum, Zlatko Jovanovic a marcat 4 puncte, egalînd în extremis, inclusiv cu o recuperare ofensivă: 75:75 şi… prelungiri. Şi acelaşi inepuizabil Jovanovic a dat tonul ca din tun celor 5 minute adiţionale, „triţa” sa fiind dublată de cea a lui Jelenic, doar cu Darby Sr. răspunzînd pe jumătate, iar muntenegreanul recent adus mai adăugînd o a doua aruncare de 3 puncte, pentru 86:87. Avantaj pe care Jovanovic avea să-l refacă şi în ultimul minut, doar însă pentru ca seara să-i aparţină totuşi coşgeterului Louis Darby Jr., care şi-a încununat punctajul cu coşul victoriei, cu 3 secunde înainte de finish.

90:89, ca în 22 martie… Pentru timişoreni, din nou de la capăt, duminică seară (ora 20), acasă cu ex-campioana din 2011, U Mobitelco, una dintre cele 4 trupe momentan neînvinse.

 

Energia Pandurii – BC Timişoara 90:89 (20:19, 21:16, 13:17, 21:23; 15:14 în repriza de prelungire) – etapa a III-a a Ligii Naţionale

 

BC Timişoara (8 marcatori): Zlatko Jovanovic (39:12 minute jucate) – 22 puncte (3 recuperări / 6 assists; 4 greşeli personale), Archie (43:16) – 12p (6/2; 4 greşeli personale), Sarovic (30:51) – 12p (5/0; 4 greşeli personale), Jelenic (36:43) – 12p (1/2), Popescu (20:36) – 10p (4/0; 5 greşeli personale), Johnson (18:21) – 10p (3/0), Djerasimovic (19:35) – 8p (2/0; 5 greşeli personale), Căpuşan (10:38) – 3p (2/0; 4 greşeli personale). A mai jucat Andrei (5:48). Pe foaia de joc: Păltinişanu şi Dodoc.

Energia Pandurii (7 marcatori): Darby – 37 puncte (12 recuperări), Nikolic – 14p, Atanackovic – 11p, Lăpuşte – 10p, Steffel – 8p (7 recuperări), Vujacic – 7p, Mocanu – 3p. Au mai jucat Alionescu (9:54), Giles (8:39) şi Roşu (0:03).

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 13

 


Ultimele articole din categoria Baschet: