BC Timişoara II bate Aradul şi luptă pentru păstrarea locului 2

BC Timişoara II, în formulă completă, inclusiv cu tineri componenţi cooptaţi începînd din acest sezon în lotul lui Predrag Badnjarevic, se află înaintea ultimului joc stagional al Diviziei B, de miercuri, la Oradea, cu U Mobitelco Cluj Napoca II, iar o victorie mîine i-ar conserva locul secund în Seria 4, vestică, a ligii secunde, după ce astăzi elevii pregătiţi de Cristian Bota, Paul Miron şi Tiberiu Ondreikovics au trecut de o între timp întărită garnitură a Aradului. Mai mult, cei mai tineri componenţi ai divizionarei B vor participa în week-end, acasă, cu CSS Bega, la turneul semifinal naţional al categoriei U17, aşadar baschet pe pîine…

Zoran Milencovici, double-double la Oradea contra Aradului

„Suntem cu toată formaţia aici iar dacă batem mîine Clujul, încheiem într-adevăr pe locul 2, după Timba”, a spus Tiberiu Ondreikovics, ai cărui cîţiva componenţi evoluînd în aceste două zile în turneul de pe Criş vor fi angrenaţi începînd de vineri în turneul semifinal naţional al categoriei U17, ce va fi găzduită de sala „Profesor Mircea Albu” din Circumvalaţiunii.

Mai exact, patrulaterul va începe vineri după-amiază, la ora 17, timişorenii de la CSS Bega urmînd a intra în scenă la ora 19, contra lui Phoenix Galaţi. Apoi, sîmbătă la ora 16,30 vor juca împotriva omologilor din Focşani, iar duminică la ora 12, de această dată în sala „Constantin Jude”, împotriva Olimpiei Târgu Mureş. „La generaţia aceasta obiectivul este calificarea în turneul final şi cucerirea titlului. Este o generaţia campioană la U16 şi U15. Primele două clasate la finele turneului, duminică, se vor califica la turneul final de la mijlocul lunii mai, un turneu final de 4 echipe, Final Four. Covaciu, Popov, Sabău, Todorov, Medgyesi, Udrea au jucat cu toţii la BC Timişoara II dar şi la nivelul U23, şi vor fi implicaţi în week-end în semifinalul la U17. Echipa de Divizia B a avut rolul se crească şi mai mult nivelul acestor juniori iar din sezonul viitor este posibil ca BC Timişoara II să nu mai evolueze în liga a II-a ci tinerii să crească pe mai departe la nivelul competiţiei under 23, în ideea în care, aşa cum a promis Federaţia Română de Baschet, prim-divizionarele îşi vor alinia echipe la acel nivel. În acea situaţie, aşa s-a preconizat, ca tinerii să evolueze în întrecerea sub 23 de ani”, ne-a explicat Ondreikovics.

„Am plecat la ora 7 din Timişoara şi am ajuns cu 30 de minute înainte de meci, aşa încît ne-am intrat ceva mai greu în joc, însă în cele din urmă am avut controlul partidei şi mai ales am dominat sub panouri, cu Toth şi Mihuţi asigurînd cu 15 recuperări în plus faţă de adversari”, ne-a explicat după victoria cu 67:57 profesorul Ondreikovics, care a remarcat în ansamblul sezonului că „plusul oferit de această competiţie a diviziei secunde ar fi că tinerii au crescut în valoare pe parcursul acestui sezon, devenind totodată şi rezerve în Divizia A. Au şi intrat în cîteva meciuri iar dacă ar fi după mine, ar fi putut evolua chiar puţin mai mult în jocurile mai uşoare, însă fiecare antrenor are strategia sa şi prim-divizionarii trebuie să urmărească rezultatul”.

Cu succesul de astăzi, BC Timişoara II a acumulat 17 puncte, rămînînd pe locul secund în serie, după Timba Timişoara, avînd 6 victorii şi 5 eşecuri. A fost 67:57 (19:16, 15:15, 16:15, 17:11), trei dintre componenţi reuşind double-double, şi anume Zoran Milencovici (18 puncte plus 11 recuperări), George Toth (13 puncte plus 11 recuperări) şi Alexandru Mihuţi (12 cu 17). Au mai marcat Todorov şi Covaciu, cîte 8 puncte, Filip 6 şi Csender două.

Deşi ultimii în seria de 5 echipe, cei de la West Olympia Phoenix Arad o vor însoţi pe Timba Timişoara la turneul semifinal, în virtutea faptului că alcătuiesc o grupare eligibilă pentru dreptul de promovare, neacordat echipelor „satelit” ale prim-divizionarelor din Oradea, Cluj-Napoca şi Timişoara.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: