BC Timişoara II, clar cu Arad şi peste „sateliţii” Clujului şi Oradei

BC Timişoara II a pus punct evoluţiilor din faza de calificare cu un succes confortabil, în cursul căruia conducea cu 49:20 la pauza unui joc restanţă din etapa a VIII-a, antepenultima a Seriei 4 în Divizia B. Punct şi de la capăt: locul 2 după zece runde, cu 5 victorii şi 3 eşecuri, coşaveraj 531:500, 13 puncte. (foto: Iulia Băluşă)

Acest de la capăt înseamnă „în continuare ne pregătim pentru următorul turneu”, după cum ne-a spus la final profesorul Cristian Bota, antrenor al echipei secunde a liderului Diviziei A, care a încheiat în seria vestică peste U Mobitelco II, locul 3, cu 3 victorii, respectiv CS Municipal Oradea II, pe ultimul, cinci, cu două victorii. A fost aşadar o lună martie foarte bună, inclusiv cu un triumf la Cluj, 75:67 cu U Mobitelco II, după ce în februarie mai tinerii componenţi ai grupării timişorene pierdeau la Oradea şi cu concitadina BC Timba.

Baschet Club Timișoara II a fost echipa favorită în restanţa disputată duminică după-amiază în sala „Constantin Jude”, confirmînd statutul şi câștigând detașat meciul cu West Olympia Phoenix Arad, cu scorul de 73:59 (28:7, 21:13, 13:17, 11:22), după două prime „sferturi” în care a dominat copios. Fiind jocul de final pe teren propriu al fazei de calificare, echipa BC Timișoara II a vrut să se despartă cum se cuvine de fanii ataşaţi şi a demonstrat încă o data că baschetul înseamnă victorie. Încă din primele minute „albii” timișoreni au înscris puncte după puncte, aproape de sfîrșitul primului „sfert” având un punctaj mai mult decît triplu în fața adversarilor.

Jucătorii au fost în formă maximă, lucru dovedit şi de coșurile de 3 puncte înscrise de numărul 5, Robert Medgyesi, dar și de alți tineri baschetbalişti care s-au afirmat în acest meci, și anume numărul 10 Zoran Milencovici, numărul 42, Raul Covaciu, dar și numărul 32, pivotul Alexandru Mihuţi. Spiritul de echipă a fost pretutindeni, jucătorii cooperând între ei pe parcursul întregului meci. Pasele date de numărul 6, Casian Todorov, au stârnit admirația publicului, manifestată prin aplauze. În cea de-a doua parte a meciului au început să apară și răbufnirile de orgoliu ale adversarilor, aceștia reuşind să cîştige „sferturile” 3 şi 4 dar insuficient pentru a învinge într-un meci în care se punea doar problema scorului.

„În prima parte, până la pauză, au fost în regulă, cum ne-am propus, iar după pauză ne-am relaxat”, ne-a declarat la finalul meciului antrenorul Cristian Bota, care și-a felicitat echipa pentru rezultatul obținut: „Sunt foarte mulțumit de prestația lor, victoria este victorie.” 

Omul meciului, Zoran Milencovici, numărul 10 la BC Timişoara II, a declarat cu modestie, deși fiind cel care a marcat cele mai multe puncte, că fiecare meci are câte un jucător special, care ajută echipa să ajungă la victorie și de asemenea că se aștepta la obţinerea punctelor, alb-violeţii fiind favoriţi în acest meci.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: