BC Timişoara îşi linge rănile găzduind săptămâna viitoare turneul final al Campionatului Naţional sub 20 de ani

BC Timişoara, care s-a calificat în faza finală câştigând toate cele 6 jocuri disputate în cele două turnee semifinale, va găzdui la finele săptămânii viitoare, începând de joi 24 aprilie, turneul final al Campionatului Naţional sub 20 de ani. Iar apropo de faze finale, echipele sub 15 ani ale CSŞ Bega Timişoara au încheiat în weekend pe locurile 5 şi 7. În continuare, şi alte detalii…

Timişoara a devenit în ultimii ani bună gazdă a turneelor finale rezervate categoriilor de vârstă depăşind cu puţin junioratul, iar după ce în mai 2011 sala „Constantin Jude” a reunit 8 grupări de U20, întrecerea încheindu-se cu un CSŞ Steaua Turabo – CSŞ Bega 60:53 în ultimul act, iar finele lunii aprilie a adus în 2013 cele mai bune 6 grupări de U23, sub denumirea „Liga II”, iată că BC Timişoara a câştigat dreptul de organizare al întrecerii finale la U20 din 2013-2014.

 

Anul trecut, alb-violeţii triumfau cu 4 victorii şi o înfrângere, înregistrată în ziua a treia, 61:62 cu Dinamo, în turneul final sub 23 de ani, disputat de 6 echipe în sistem campionat, fiecare cu fiecare.

De această dată, la U20, s-a apelat la două serii a câte 3 formaţii, şi anume Seria H,
cu
BC Timişoara, LPS Focşani şi BC Mures LPS Târgu Mureş, respectiv Seria I, cu CSS Ploieşti, CS U-Mobitelco Cluj-Napoca şi CS Dinamo Bucureşti, urmând ca finalele să se dispute în formatul H1 – I1, pentru locurile 1-2; H2 – I2 – pentru locurile 3-4; H3 – I3 – pentru locurile 5-6. Turneul final va avea loc în perioada 24-27 aprilie.

Pe lângă timişoreni, un bun palmares în turneele semifinale au avut CSŞ Ploieşti, cu 5 succese în 6 jocuri, şi LPS Focşani, cu un singur eşec, însă în numai 4 meciuri.

*

În altă ordine de idei, aseară a început faza Final Four în Liga Naţională de baschet feminin, vicecampioana CSM Târgovişte câştigând în condiţii de deplasare primul meci din totalul de maxim 3, 67:77 la CSU Alba Iulia, în 5-ul de bază al lui Dan Fleşeriu regăsindu-se şi timişoreanca Stoenescu, care a jucat 20 de minute. Diseară începe şi cealaltă semifinală, U Vasile Goldiş ICIM Arad – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, tot după criteriul cel mai bun din 3 jocuri, primul şi cel decisiv având loc pe terenul grupării mai bine clasate la finele returului.

*

Şi apropo de arădence, junioarele de la LPS Arad, antrenate de Ildiko Cristina Sereş, şi-au adjudecat la Târgu Secuiesc titlul naţional la categoria sub 15 ani, dispunând în finală cu 54:50 de Cuadripol Braşov.

Timişorencele de la CSŞ Bega au încheiat turneul final pe locul 5, din opt participante, învingând în ultimul meci de clasament cu 73:65 pe ACS KSE Târgu Secuiesc, grupare gazdă. Diana Lupu a fost coşgeterul bănăţencelor, cu 23 de puncte şi 7 recuperări.

Mai slab au încheiat Naţionalul U15 băieţii de la CSŞ Bega, pe locul 7, penultimul, dar tot cu o victorie în ultimul meci, 83:59 cu LPS Tg. Mureş, de fapt primul succes al elevilor Corinei Elena Moroşan în faza finală de la Bucureşti, adjudecată de localnicii de la ACS Dan Dacian, cu 93:69 în finala cu Olimpic Baia Mare, locul 3 fiind obţinut de CS 4Sports Bucureşti.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + = 11

 


Ultimele articole din categoria Baschet: