BC Timişoara lichidează logic conturile în jocul trei

BC Timişoara a pus punct în această seară unui sezon de tristă amintire, câştigând şi cel de-al treilea joc al duelului după criteriul „cel mai bun din 5 meciuri” cu BC Perla Harghitei, chiar la Miercurea Ciuc, unde Milos Pesic a marcat nu mai puţin decât 35 puncte în succesul cu 97-93 al elevilor lui Jovicic şi Bota, care astfel au risipit şi ultimele emoţii în privinţa prezenţei în turneul play-out.

„A fost o dificilă triplă de meciuri, prin faptul că este greu să joci baschet împotriva unei echipe care practică street-ball. Altfel, este o mare diferenţă de valoare între Baschet Club şi învinşii noştri, numai că trebuia să demonstrăm acest lucru şi pe teren, ceea ce am făcut-o în ultimele zile, după primele două victorii de la Timişoara. I-am liniştit pe toţi”, a spus Ilie Triţoiu, conducător al grupării bănăţene.

BC Timişoara se impusese miercuri şi joi în faţa „Perlei Harghitei”, cu 88-58 respectiv 97-88, în această seară adăugând celor două succese un al treilea, cu scorul 93-97 (26-19, 16-29, 24-17, 27-32), cu care a răzbunat totodată şi cele două eşecuri cu ardelenii în cursul sezonului tur-retur.

Pesic, cu 35 puncte şi 7 rebounds, a fost urmat pe lista marcatorilor oaspetei de Dzambic, cu 21 puncte şi 5 assists, Markovic, cu 20 puncte, Păltinişanu, cu 13, şi Habus şi Miskovic cu câte patru, primul oferind şi 5 assists. Au mai jucat Czmor şi Dragoş.

„Mulţi impresari au apelat telefonic şi mulţi antrenori şi-au înaintat CV-ul, interesaţi de postul de antrenor principal pentru viitorul sezon, pentru că BC Timişoara reprezintă o grupare mai puternică decât a dovedit-o prin rezultate în această ediţie de campionat, însă momentan nu există nici cea mai mică discuţie pe această temă, cu toţii fiind absolut concentraţi pentru încheierea cât mai bine a acestui sezon. Jucătorii îşi vor continua antrenamentele şi ulterior vor lua vacanţă. Mai apoi, vom pregăti viitorul sezon”, a explicat Triţoiu. Timişorenii vor face deplasarea spre casă în cursul nopţii de luni spre marţi, cu autocarul, de la Miercurea Ciuc.

Jovicic a dus astfel la bun sfârşit un sezon care luase o turnură neaşteptată, antrenorul specializat pe activitatea în baschetul juvenil făcându-şi pe deplin datoria şi la prima garnitură a clubului. Rămâne de văzut care va fi opţiunea conducerii grupării bănăţene în privinţa înlocuitorului său. Cât despre învinsa „Perla Harghitei”, pentru care luni au marcat Hannah, 25 puncte, Enrico Ramon, 24, Coleman şi Huffman, câte 15, va continua în barajul play-out al locurilor 13-16, pentru evitarea retrogradării.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: