BC Timișoara pierde în capitală. Steaua, superioară la recuperare, înscrie peste jumătate din aruncările din acțiune

BC Timișoara a pierdut partida restantă din prima etapă a returului la București cu Steaua CSM Eximbank, la capătul unei dispute cu 8 schimbări de lider și 8 egalități. Gazdele, lipsite de pivotul lor titular, s-au impus cu 81-68 în fața timișorenilor de la care au absentat Jovanovic și Persic. Chiar și fără Watson, steliștii au dominat la recuperări, 44 față de 25, și și-au adjudecat trei din cele patru sferturi, „leii” l-au câștigat doar pe al doilea.

10966539_509477735856785_383294859_n

 

BC Timișoara venea după victoria de la Mureș, la zece puncte diferență și spera să îi producă Stelei a doua înfrângere în capitală, după eșecul surprinzător cu Gaz Metan. Fără Jovanovic și Persic, lăsați acasă din cauza accidentărilor, Petricevic a început partida cu Pilcevic, Pesic, Lewis, Manigat și Tica. De partea cealaltă, Nicoară a fost singurul român care a prins angajamentul de pe parchet, alături de el intrând Everett, Barac, Amis și Ikonic. Primul sfert a fost foarte echilibrat, cu cele două echipe trecând la conducere, iar roș-albaștrii au intrat în avantaj la prima pauză, 18-15. Popescu, intrat pe finalul primului sfert, a egalat la 18. Gazdele au preluat din nou conducerea, 23-18, iar Popescu este înlocuit pentru că a strâns trei faulturi într-un timp foarte scurt. Steliștii au ratat șuturile și au recuperat ofensiv, dar nu au putut să marcheze, iar Lewis a profitat și a egalat la 23, moment în care Bavcevic a cerut time-out. Manigat și Tica i-au adus pe „lei” în avantaj, 25-28, iar gazdele au schimbat sistemul, jucând cu patru oameni mari în teren și cu Titus Nicoară, încercând un atac mai rapid. Lewis a înscris din nou de la distanță și banca bucureșteană a cerut un nou timp de odihnă. După acesta Tica mai adaugă două puncte, 29-33, iar alb-violeții trec la o apărare în zonă. Pilcevic înscrie de la distanță și stabilește scorul la pauza mare, 33-38, după singurul sfert pe care bănățenii l-au câștigat, cu 15-23.

Revenirea de la vestiare a adus un „run” de 9 puncte în trei minute pentru steliști și Dragan Petricevic a cerut timp de odihnă la 42-38. Pesic înscrie primele puncte ale timișorenilor în acest sfert după 3 minute și 15 secunde. Oaspeții revin și trec la conducere, 46-47 după „trița” lui Lewis. A urmat o mică întrerupere cauzată de probleme cu tastatura care controlează tabela din sala Mihai Viteazul, iar la reluare Barac marchează două libere, iar „trița” lui Ikonic îi readuce pe militari în avantaj, 51-47. Lewis înscrie din nou de la distanță și reduce ecartul la o lungime, Pilcevic iese ușor accidentat după ce a fost călcat pe genunchi de un coechipier, iar Popescu comite a patra greșeală personală și este înlocuit cu Tica. Apărarea agresivă a gazdelor îi obligă pe alb-violeți să greșească și slam-dunk-ul lui Amis stabilește scorul ultimei pauze, 56-52.

Sfertul patru a început cu o greșeală a lui Pilcevic care este sancționat cu fault antisportiv după ce Everett i-a „furat” mingea. Americanul ratează ambele libere, iar Lewis înscrie două puncte ușoare pe contră. Bănățenii trec la o apărare în zonă pe care Tudor o dejoacă cu un șut reușit de la distanță, Pilcevic pasează greșit iar Nicoară ratează pe contră, tot el recuperează și marchează pentru 66-45, dar ratează libera suplimentară. Lewis și Amis ajung și ei la al patrulea fault, iar americanul Timișoarei mai înscrie o dată de la distanță, din colțul terenului, pentru 66-59, asistat de Pilcevic care ajunge la a 10-a pasă decisivă. Și Titus Nicoară a făcut faultul cu numărul 4 și ambele formații erau în penalizare înainte de jumătatea ultimului sfert. Lewis înscrie ambele libere și la 66-61 Bavcevic întrerupe din nou partida. Drăgușin marchează de sub panou, Pilcevic de la distanță, iar Everett înscrie doar una din cele două libere și este schimbat cu Ikonic, care înscrie de la distanță pentru 72-66 cu patru minute până la final. Și Barac marchează din spatele semicercului, cu om pe el și scorul devine 75-66. Pilcevic îl imită pe Everett și marchează doar una din cele două libere iar „leii” încep să îl faulteze pe Drăgușin cu 2:45 înainte de finalul partidei. Acesta este, însă, precis de la linia de libere și reface ecartul de zece puncte, în timp ce Tica transformă doar una din două libere. Lewis a încheiat partida cu 2 minute mai devreme, iar alb-violeții sunt trădați de șuturile de la distanță, unul din procedeele foarte utilizate de gruparea timișoreană. Drăgușin este faultat din nou și înscrie ambele libere, iar Petricevic cere timp de odihnă cu un minut și 39 de secunde până la final. Everett este sancționat cu fault ofensiv, dar Milencovici nu nimerește ținta de la distanță, Everett înscrie doar una din cele două libere și stabilește scorul final 81-68. A urmat o aruncare de la distanță a lui Tica de pe colț, nereușită, iar în ultimele secunde steliștii s-au mulțumit să păstreze posesia.

„Shooter-ul” Stelei, Goran Ikonic, a fost coșgheterul partidei, cu 20 de puncte, reușind 4 din 5 aruncări atât de la semidistanță, cât și din spatele semicercului. Barac l-a urmat cu 16 puncte, iar Nicoară a încheiat în double-double cu 15 puncte și 10 recuperări. Tot în double-double a încheiat și Radenko Pilcevic, cu 17 puncte și 10 pase decisive. Kelvin Lewis a fost cel mai bun marcator, dar și cel mai bun recuperator pentru BC Timișoara cu 19 puncte și 6 recuperări. Pentru „lei” au mai înscris: Vladimir Tica (13 puncte, 4 recuperări), Jahenns Manigat (10 puncte, 4 recuperări, fiind integralist), Bogdan Popescu (6 puncte, o recuperare) și Milos Pesic (2 puncte, 3 recuperări). Au mai jucat Zoran Milencovici (aproximativ 10 minute) și Bogdan Stăncuț (trei minute și jumătate). Stelistul Amis a avut cele mai multe recuperări, 13, iar Drăgușin a încheiat partida cu 8 mingi prinse la panou.

Steliștii au dominat la recuperări, cu 44 (12 ofensive, 32 defensive), față de doar 25 ale oaspeților (7/18, dintre care 15 în prima repriză și doar 11 în a doua. Steaua a marcat peste jumătate din aruncările din acțiune: 23 din 43 de două puncte (53%) și 7 din 14 de trei (50%) și a transformat 14 libere din 23 (61%). De partea cealaltă, timișorenii au înscris 14 din 34 de șuturi de două puncte (41%), 10 din 26 de la distanță (38%) și 10 din 14 libere (71%).

Cu acest rezultat, Steaua revine pe prima poziție pe care o pierduse după înfrângerea de la Ploiești, în timp ce timișorenii își păstrează locul 5. BC Timișoara va juca următoarea partidă pe propriul teren cu Gaz Metan Mediaș duminică de la ora 19:15, în timp ce pentru Steaua urmează o nouă partidă în capitală cu vicecampioana CSM U Oradea.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = douazeci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: