BC Timișoara pierde și la Galați. 28 de aruncări din acțiune în plus pentru Phoenix

BC Timișoara rămâne fără victorie în acest sezon și după disputa de la Galați. Nou-promovata Phoenix, la care evoluează și Milos Pesic, și-a trecut în cont primul succes stagional cu 76-65, adjudecându-și toate sferturile: 17-16, 22-18, 22-17 și 15-14. Timișorenii, care s-au despărțit în această săptămână și de Popa, au jucat în 8 jucători și au ținut aproape până în sfertul trei când gazdele s-au distanțat la zece lungimi. Din acel moment alb-violeții s-au mai apropiat o dată la șase puncte, dar gazdele au înscris de trei ori de la distanță pe finalul partidei și au stabilit scorul final.

IMG_6139

Smith, din nou cel mai bun marcator al timișorenilor

BC Timișoara a avut zece jucători pe foaie la meciul de la Galați și opt dintre aceștia au și intrat în teren. Nenad Markovic a fost din nou căpitan-nejucător pentru alb-violeți și i-a trimis în primul cinci pe Reljic, Jelenic, Milencovici, Smith și Djapa. Florin Nini a început partida cu Threatt Jr., Petică, Pesic, Rohde și Bojovic. Cei doi Milos ai gălățenilor au marcat primele puncte ale partidei pentru 5-0 (Bojovic un 3 points play și Pesic de la semidistanță). Smith a pus primele puncte ale timișorenilor pe tabelă printr-o „triță” și tot el a egalat la 7. Milencovici i-a dus pe oaspeți în avantaj (7-9), iar Djapa (de la distanță) și Petrișor au dus ecartul la trei puncte. Bojovic și Lemyk au readus formația gazdă în avantaj și Borșa a stabilit scorul la prima pauză: 17-16. Alb-violeții au reușit șapte puncte la rând (4 prin Zekavicic și „trița” lui Smith) și au trecut la conducere (19-23). Au urmat mai mult de două minute în care oaspeții nu au punctat. În acest timp elevii lui Florin Nini au beneficiat și de tehnicul acordat lui Zekavicic și au dus scorul la 27-23. A urmat time-out-ul timișorean și Djapa a oprit seceta din atacul oaspeților. Diferența a crescut la șapte puncte după reușita de la distanță a lui Tresac. La jumătatea partidei scorul a fost 39-34.

Djapa și Reljic au strâns ecartul la un punct după revenirea de la vestiare (39-38), dar au urmat alte trei minute când timișorenii nu au găsit drumul spre coș și gălățenii au avut un „run” de 9 puncte prin care s-au distanțat la zece lungimi: 48-38. La ultima pauză s-a intrat cu scorul 61-51. Threatt a marcat din spatele semicercului și a dus ecartul la 12 puncte, după care „leii” au reușit să se apropie la șase lungimi (70-64) și sperau la o revenire. Threatt a mai înscris o dată de la distanță pentru a stopa tentativa de răsturnare a scorului, iar Bojovic a stabilit scorul final, tot de la distanță: 76-65. Phoenix Galați obține astfel prima victorie a sezonului în timp ce alb-violeții rămân în continuare fără succes în această stagiune în care incertitudinea a fost cuvântul de ordine în ceea ce-i privește pe alb-violeți.

Yaroslav Lemyk a fost cel mai bun marcator al partidei cu 17 puncte, la care a adăugat și 8 recuperări. Jay Threatt Jr. a încheiat în double-double cu 15 puncte și 10 pase decisive. Kentwan Smith a fost coșgheterul timișorenilor cu 14 puncte (7 recuperări). Pentru BC Timișoara au mai înscris: Pavle Reljic 11 puncte, Dalibor Djapa 10 puncte, Filip Zekavicic 8 puncte, Ivan Jelenic 8 puncte(5 pase decisive), Cătălin Petrișior 8 puncte (6 assist-uri), George Toth 4 puncte (eliminat pentru 5 faulturi) și Zoran Milencovici 2 puncte. Au mai fost pe foaie Markovic și Covaciu.

Phoenix a făcut diferența la aruncările de la distanță, reușind să înscrie 8 „trițe” din 21 de încercări (38%), în timp ce alb-violeții au marcat 4 din 15 (27%). Gazdele au marcat 22 din 54 de aruncări de la semidistanță (41%), în timp ce oaspeții au avut un procentaj mai bun: 63% (20 din 32 de aruncări de două puncte). Alb-violeții au avut un procentaj mai bun la aruncările din acțiune, dar gazdele au aruncat mult mai mult. Phoenix a încheiat partida cu 30 de aruncări din acțiune marcate din 75 încercate (40%), iar BC Timișoara a marcat 24 de aruncări din doar 47 de încercări (51%). Timișorenii au beneficiat de mai multe vizite la linia de fault și au transformat 13 din 16 libere (81%) față de 8 din 11 cât au avut gălățenii. Aceștia s-au impus în lupta la recuperare, având 36 de mingi prinse la panou (16 ofensive/20 defensive), iar bănățenii au reușit 23 de recuperări (2/21). Aceștia au încheiat partida cu 23 de pase decisive, 19 faulturi, 19 mingi pierdute și 3 intercepții. De partea cealaltă Galațiul a avut 27 de pase decisive, 21 de faulturi, 10 mingi pierdute și 9 intercepții. Elevii lui Florin Nini au înscris de două ori mai multe puncte după greșelile adversarilor: 20 la 10.

Phoenix acumulează prima victorie stagională și ajunge la 5 puncte, la egalitate cu CSU Atlassib Sibiu și CS Gaz Metan Mediaș cu un bilanț de o victorie și trei înfrângeri. BC Timișoara rămâne fără victorie după patru etape și cu patru puncte împarte ultimul loc la egalitate cu BCMU Pitești, cu mențiunea că piteștenii au obținut deja trei victorii dar au plecat cu o penalizare de trei puncte și de aceea sunt atât de jos în clasament.

La mijlocul săptămânii următoare este programată etapa a 5-a. Gălățenii primesc vizita celeilalte nou-promovate, CS Dinamo București. BC Timișoara revine în fața propriilor suporteri pentru disputa cu BC Mureș Târgu Mureș în care pleacă din nou ca outsider.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: