BC Timişoara, răpusă în deplasare pentru a patra oară la rînd

Alb-violeţilor nu le priesc deloc ieşirile în acest început de 2013, pierzînd-o astăzi pe a patra la rînd în Liga Naţională, 82:76 (44:39), la Sibiu, cu CSU Atlassib, pe al cărei teren cîştiga de fapt pentru ultima oară în deplasare, 76:73 în returul sferturilor de finală ale Cupei României, pe 4 ianuarie. Dar deşi a condus detaşat în primul sfert şi s-a reapropiat şi la un punct diferenţă în penultimul minut de joc, după ce pierdea trena în sfertul 2, BC Timişoara a fost învinsă de ocupanta locului 10.

Dominique Archie: 27 de puncte (4x3) la Sibiu, adică peste o treime din totalul lui BC Timişoara, insuficient însă pentru a împiedica al patrulea eşec la rînd în Liga Naţională, după ce violeţii cîştigau primul sfert cu 28:17

 

Timişorenii, deseori implicaţi în ultima vreme în curse de urmărire şi recuperare a handicapului, au dat spre final senzaţia că vor reedita succesul de pe Cibin din primele zile ale anului, senzaţie oferită de revirimentul de la un deficit de 14 puncte, cu 7 minute înainte de final, catalizat de Dominique Archie, cu o aruncare de 3 puncte, nord-american autor a peste o treime din punctele învinşilor.

Care Archie a fost coşgeterul jocului, integralist cu 27 de puncte marcate, inclusiv din 4 aruncări de 3 puncte, insuficient însă, în condiţiile în care BC Timişoara a avut un procentaj de doar 27% al „triţelor” dar şi numai 28 de recuperări, în schimb adunînd 25 de greşeli personale. În contrast, omniprezenţii Austin şi Gruev au fost decisivi, la fel ca Lee Christopher Wayne, cu un double-double.

Deşi i-au împiedicat însă pe sibieni să nu marcheze din acţiune vreme de peste 6 minute, revenind de la 70:61 la 72:70, şi printr-o aruncare de 3 puncte a lui Robert Sarovic, cei de la BC Timişoara n-au mai reuşit în cele din urmă să preia conducerea, ci doar să se apropie la un singur punct, cedînd într-un final foarte tensionat şi dominat numai de reuşite din aruncări libere. A fost, pe sferturi, 17:28, 27:11, 17:15, 21:22…

„Violeţii” au cîştigat aşadar şi ultimul sfert, jucat de Gruev, Crăciun şi Aktaş respectiv Jovanovic şi Tuljkovic cu cîte 4 greşeli personale în cont, în cele din urmă ex-timişoreanul Aktaş şi ultima achiziţie a celor de pe Bega, Tuljkovic, acontînd-o şi pe cea de-a cincea, dar n-au mai întors soarta unei deplasări din runda a 23-a pe care păreau a o controla, cel puţin prin prisma primului sfert.

În ianuarie, Sarovic marca 19 puncte iar Jovanovic 18 într-o frumoasă calificare în Final Four, însă ocupanta locului 6 în Liga Naţională a primit astăzi o ripostă şi mai îndîrjită din partea unor gazde cu un handicap de 4 puncte în ierarhie, clasate fiind pe locul 10 şi încă sperînd cumva la pătrunderea în play-off.

Iar replica ardelenilor i-a lăsat pe timişoreni cu un ultim succes extern, 79:68 la Giurgiu, datînd din 18 decembrie, dată de la care au pierdut cu 87:72 la CSM Bucureşti, 95:84 la Cluj-Napoca şi 76:65 la Piteşti.

Veniţi după un succes la 3 puncte diferenţă pe terenul mai slab clasatei BC PH Csikszereda, în faţa căreia Lee Christopher Wayne a marcat 24 de puncte pentru sibienii lui Miodrag Perisic, cei de pe Cibin ştiau însă că nu sunt foarte siguri pe ei în propria sală Transilvania, unde au pierdut în actualul sezon în fiecare lună, cu clujenii în octombrie, cu ploieştenii în noiembrie, cu CSM bucureşti în decembrie, iar cu craiovenii şi CSM Oradea în 2013.

Iar nesiguranţa lor s-a manifestat acut într-un prim sfert dominat de timişoreni prin Archie, autor a 10 puncte, Jovanovic şi Gallimore, cu cîte 6, respectiv Sarovic, cu 4, Srdjan Jovanovic mai apelînd la start şi la tînărul pivot Johnson.

Sibienii, tot cu 5 străini la start, au căzut de la 6:3 la 6:21 în doar peste 3 minute, răstimp în care Gallimore şi Archie au ochit aruncări de 3 puncte. E drept, CSU Atlassib a revenit puţin, la 15:23, dar sfertul s-a încheiat confortabil pentru timişoreni, cu 17:28.

Cu Popescu în locul lui Johnson şi Tuljkovic pentru Gallimore, oaspeţii l-au introdus la debutul sfertului secund şi pe Tudosă, odihnindu-l pe Jovanovic, însă seria lui Austin, autor a 11 puncte la rînd, a reechilibrat disputa, ajungîndu-se pînă la 28:30.

Egalaţi cu 4 minute înaintea pauzei mari şi conduşi imediat mai apoi, după o serie de 5 puncte marcate de Crăciun, timişorenii aveau să intre la vestiare în handicap şi să nu mai redobîndească hăţurile jocului.

Austin, cu 16 puncte în prima jumătate a partidei, a desprins în acele momente Sibiul şi la 7 puncte, cu 12 secunde înainte de pauza mare, iar timişorenii n-au mai replicat pe măsură la reluare.

Cu Popescu la ieşirea de la vestiare, BC Timişoara s-a văzut condusă tot mai clar, Austin majorînd avansul gazdelor la 8 puncte iar apoi Crăciun la zece, moment în care a fost aruncat în focuri şi ex-timişoreanul Barîş Aktas.

CSU Atlassib a ajuns la un moment dat şi la 11 puncte avans şi, deşi oaspeţii au înregistrat un reviriment pe parcursul ultimelor 10 minute, fragmentate, pline de greşeli şi lipsite aproape total de aruncări din acţiune, sibienii şi-au păstrat avantajul, pentru un triumf vital ca aerul: 82-76.

***

CSU Atlassib (8 jucători utilizaţi / 8 marcatori): Austin 23 puncte, Gruev 17 p (8 assists), Wayne 14 p (10 recuperări), Jenkins 12 p, Crăciun 10 p (9 recuperări), Knutson 4 p, Aktas şi Griskenas, cîte un punct.

BC Timişoara (8 jucători utilizaţi / 7 marcatori): Archie 27 puncte, Jovanovic 17 p, Sarovic 11 p, Gallimore şi Johnson, cîte 6 p, Popescu 5 p,  Tuljkovic 4p.

A mai jucat: Tudosă. Pe bancă: Milencovici şi Păun.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 16

 


Ultimele articole din categoria Baschet: