BC Timișoara primește vizita Universității BT. Clujenii vin după 7 înfrângeri consecutive

BC Timișoara-U BT Cluj: angajamentul de la returul Cupei

BC Timișoara și U Banca Transilvania Cluj se întâlnesc în primul meci din cadrul etapei a 8-a a Ligii Naționale. Cele două formații s-au întâlnit și în startul sezonului în optimile Cupei României și câștig de cauză au avut timișorenii. Clujenii au schimbat antrenorul și au operat și câteva schimbări în lot de la dubla manșă. U BT vine după un meci în Eurochallenge și în acest sezon nu a câștigat nici una din cele două dispute jucate în campionat după o dispută europeană.
U Banca Transilvania Cluj a avut un start de sezon sub așteptări. După ce a fost eliminată din Cupa României de BC Timișoara (după 73-71 la Cluj și 85-72 la Timișoara), formația clujeană a obținut doar două victorii în șapte partide de campionat. Cele două victorii au venit în etapele 2 și 3, la Mediaș (86-71) și acasă cu Oradea (94-60). Nici timișorenii nu au un start cu mult mai bun, având 3 victorii și 4 înfrângeri în acest campionat.

Ardelenii l-au readus ca principal pe Marcel Țenter, antrenorul cu care au câștigat titlul în 2011, dar l-au păstrat la echipă și pe Dorin Pintea, tehnicianul care a condus formația în a doua parte a sezonului trecut și a început actuala stagiune. Clujenii au efectuat și schimbări în lot, nu doar la nivelul conducerii tehnice. Despre aceste schimbări antrenorul timișorenilor, Dragan Petricevic, a spus: „S-a schimbat antrenorul la Cluj, s-a schimbat conducătorul de joc. A plecat pivotul (Southall) pe care ei l-au adus cu gândul să fie unul dintre cei mai buni jucători din campionat. S-au schimbat foarte multe față de meciurile din cupă și cum nici un meci nu seamănă cu celălalt, deja un clișeu, nu ne putem aștepta, nicidecum, la ceva ce să semene cu celelalte două meciuri din cupă”, a declarat Dragan Petricevic.

Marcel Țenter, antrenorul U BT, a prefațat confruntarea pe site-ul grupării clujene (u-mobitelco.ro): „Suntem determinați să jucăm constant timp de patru reprize. Sper ca ajustările pe care le-am făcut în extrem de scurtul timp pe care l-am avut la dispoziție pentru pregătirea acestui meci să aibă efectul scontat”, a declarat Marcel Țenter pentru sursa citată.

Leii au jucat vineri la Pitești și au pierdut cu 70-74. La Timișoara, clujenii vor juca a treia partidă a săptămânii după ce sâmbătă au întâlnit acasă liderul neînvins al campionatului, Steaua CSM Eximbank și marți au jucat în Eurochallenge cu Atomeromu. Ambele partide s-au disputat în noua sală Polivalentă și au fost primele conduse de Marcel Țenter. Dragan Petricevic nu crede că adversarii de vineri vor fi afectați de oboseală. Oboseala pe care ei o vor evoca este doar menită ca să ne lase garda jos și este doar menită ca să crească presiunea la noi, în sensul că orice în afară de victorie ar fi un insucces uriaș. Cu siguranță știm că aceste declarații de oboseală nu țin atâta timp cât Clujul are echipa cu cea mai lungă bancă și cea mai mare rotație de jucători valoroși importanți, în care oricare cinci din zece pe care îi folosesc pot să joace lejer la orice altă echipă din țară”, a adăugat Petricevic.

În acest sezon, U BT a pierdut de fiecare dată partida disputată în campionat după un joc din Eurochallenge. Ardelenii au jucat prima partidă europeană în deplasare la Magnofit GK, în Austria, pe 5 noiembrie și au cedat-o cu 77-84. Trei zile mai târziu, elevii lui Dorin Pintea au pierdut meciul de la Pitești, tot la șapte lungimi. Pe 11 noiembrie, clujenii au cedat după prelungiri primul meci din noua sală polivalentă. Trabzonspor s-a impus cu 81-80. La patru zile de la acea dispută, clujenii au primit vizita Stelei CSM Eximbank și au pierdut cu 57-64, la primul meci de la revenirea lui Țenter. A urmat și a treia înfrângere în Europa, pe propriul teren, 64-73 cu Atomeromu, pe 18 noiembrie. Rămâne de văzut dacă leii vor continua seria echipelor care îi înving pe clujeni după disputele europene sau elevii lui Țenter vor încheia seria neagră.

În meciurile din campionatul trecut, BC Timișoara și U Mobitelco Cluj și-au câștigat partidele de pe propriul teren. În tur, la Cluj a fost 90-72, iar returul de la Timișoara le-a revenit leilor cu 90-77. În sezonul 2011-2012, ultimul în care Țenter a condus echipa clujeană, cele două formații s-au întâlnit de cinci ori, iar timișorenii au câștigat patru partide, dintre care trei în semifinalele competiției, care i-au trimis pe alb-violeți în ultimul act.

Meciul dintre BC Timișoara și U Banca Transilvania Cluj se joacă vineri de la ora 18 și va fi transmis în direct de Digisport 2. Brigada de arbitrii va fi formată din Marius Ciulin, Ciprian Stoica și Șerban Rasoga, iar comisarul delegat din partea FRB este Radu Vaida.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: