BC Timişoara, revanşă tot acolo unde plusa după finala cedată

Tot acolo unde se revanşa cu 85:81 în 25 februarie, la o săptămînă după eşecul din finala Cupei României, vicecampioana BC Timişoara şi-a arătat din nou tăria de caracter şi forţa de a reveni după un precedent eşec, impunîndu-se vineri seară cu 88:85 (27:17, 14:26, 22:23, 25:19), mai mult, provocîndu-i orădenei CSM, cu al ei prim marcator ex-„violetul” Pesic, cu 20 de puncte, un prim eşec stagional, în această rundă a cincea din Liga Naţională. Iar dacă la Târgu Jiu au pierdut în ultimele clipe ale prelungirilor, în schimb astăzi bănăţenii au tranşat derby-ul vestului după ce se vedeau din nou conduşi, cu 22 de secunde înainte de final…

Marko Djerasimovic, coşgeter al Timişoarei, cu 18 puncte în 28:24 minute jucate, şi procentaje maxime la 3 puncte respectiv libere

… Derby care pare a le fi pe plac, timişorenii impunîndu-se pentru a cincea oară la rînd în dauna unor alb-roşii antrenaţi de Cristian Achim la care manager este Şerban Sere, ex-ELBA.

BC Timişoara şi-a dovedit tot pe Crişul Repede capacitatea de a reveni după înfrîngere, obţinînd o a doua victorie „afară” la finele unui spectaculos duel cu mari răsturnări de situaţii, în cursul căruia părea a-şi fi pierdut boii, dinaintea finelui primului sfert şi pînă spre mijlocul sfertului trei.

Alb-violeţii au fost magistrali în primele 8 minute şi jumătate, în care au plusat pînă la un neverosimil 11:27, dar au ajuns să se vadă conduşi la 4 minute după prima pauză, 28:27, prin reuşita unui tînăr şi tăios Bogdan Ţibîrnă.

O a doua cădere, nu de 17 puncte, dar de 13 la rînd, au avut-o după pauza mare, de la 43:41 la 56:41 pentru orădeni, scor la care o a treia înfrîngere la rînd începea a se prefigura pentru timişorenii lui Predrag Badnjarevic. Însă după ce le-a trebuit aproape la fel de mult timp ca în sfertul doi pentru a marca nişte prime puncte, acum după 3:30 minute, printr-un slam-dunk „marca” Johnson, pentru 56:43, timişorenii au purtat cu succes o frumoasă cursă de urmărire la capătul căreia Dominique Archie avea să egaleze la 68 iar Marko Djerasimovic, tot cu sînge rece, îl copia la indigo cu o altă „triţă”, pentru 68:71.

Motive de mari speranţe dar şi de uriaşe emoţii în piepturile fanilor violeţilor, prezenţi într-o incandescentă sală „Antonio Alexe” dar şi în faţa micilor ecrane, în cele din urmă nădejdile fiindu-le întruchipate. Zlatko Jovanovic îşi făcea aşadar datoria pe un final cu garda jos, cu o altă aruncare reuşită de 3 puncte, 80:84, avantaj care avea în cele din urmă să fie conservat, în ultima nici jumătate de minut, prin liberele lui Djerasimovic şi Sarovic, după ce în prealabil mai degrabă risipitorul de „triţe” Lupusavei (3/8) şi Dillon dădeau speranţe neînvinsei, cu 85:84 la 22 de secunde de ultima sirenă.

Un veritabil derby ce n-a fost recomandat cardiacilor putea rămîne al ex-bănăţeanului Milos Pesic, coşgeter al partidei, cu 20 de puncte, confirmîndu-şi astfel statutul de cel mai bun în toate la Municipal Oradea, pentru care la ora jocului avea o medie de 20,8 puncte înscrise, dar care, paradoxal, a ratat inclusiv aruncări libere în momente cheie…

De cealaltă parte, deşi n-a fost în mînă de la semidistanţă, cu una din 7 de două puncte şi un total de numai 11, Zlatko Jovanovic s-a arătat a fi acel veritabil play-maker, oferind 10 assists în cele 39:48 minute pe parchet, şi punîndu-i în valoare pe Djerasimovic (28:24 minute jucate), cu mult sînge rece la „triţe” (3/3) şi un total de 18 puncte marcate, Archie (26:44 minute), cu procentaje de 100% în cele 7 aruncări de două şi 3 puncte şi 17 „boabe” în total, respectiv Jelenic, cu 16 puncte în 34:15 minute jucate, culese din 4 aruncări de trei puncte şi un procentaj maxim la cele de două!

Iar pentru a completa tabloul însorit, Johnson a adăugat 8 din 9 reuşite de sub panou, plus 5 recuperări, în cele 29 de minute pe parchet. De fapt, Johnson se regăsea în cinciul de start, alături de Jovanovic, Jelenic, Archie şi Căpuşan, cele prime nici 3 minute arătînd nişte „violeţi” setoşi de revanşă şi foarte hotărîţi, avantajul de 13:5 căscîndu-l la 23:9, desprindere după care Badnjarevic, în căutarea unor forţe proaspete, i-a aruncat în focuri, pe rînd, pe Djerasimovic, Andrei şi Sarovic, pentru Archie, Jelenic respectiv Căpuşan.

Drept urmare, fluenţa timişoreană şi-a pierdut ritmul iar orădenii, care porneau într-un previzibil Maric – Franklin, Stefanovic – Topchov, Pesic, s-au văzut preluînd avantajul cu 28:27 iar mai apoi prin play-makerul Maric, care altfel a fost destul de restricţionat de oaspeţi să-şi facă numărul, cu 36:34, înaintea pauzei mari.

Că timişorenii aveau a contra în Bihor era însă oarecum de aşteptat, deoarece, în ciuda unor facile succese externe, cu Dinamo şi la Miercurea Ciuc, orădenii nu se impuneau însă prea clar în cele două precedente jocuri disputate în noua ediţie în sala “Antonio Alexe”, mai exact la sub 10 puncte diferenţă, ultimul fiind un 67:58 cu CSU Atlassib, în care porneau cu aceiaşi fundaşi Maric şi Franklin precum şi cu centrii Pesic şi Topchov, respectiv cu extrema sîrbă de 32 de ani Ivan Stefanovic, sosit după 4 sezoane la piteşteni.

Au mai marcat pentru învingători Sarovic, 4 puncte în 9:13 minute jucate, şi toate din aruncări libere, dar ce preţioase, unele în ultimele 3 secunde, Popescu, tot cu 4 în cele nici 10 minute jucate, cifră culeasă şi la greşeli personale într-o evoluţie ceva mai cu trac, respectiv Căpuşan (17:43 minute), cu două, dar care a acumulat 5 greşeli personale, aspect în privinţa căruia au mai încheiat la limită Archie dar şi Johnson.

A mai evoluat la triumfători Dragoş Andrei, 5:45 minute, în vreme ce Păltinişanu, Dodoc şi Păun au luat loc pe banca de rezerve.

În concluzie, greu şi întortocheat, dar cu atît mai frumos şi reconfortant, mai ales după două neplăcute eşecuri la rînd. Şi urmează Piteştiul, în „Constantin Jude”, joi seară de la 18:15…

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la BC Timişoara, revanşă tot acolo unde plusa după finala cedată

  1. cstm spune:

    Vedeti ca la cele doua clasamente „Vezi clasamentul detaliat” ar trebui sa fie tocmai invers, acum sunt incurcate intre ele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = sapte

 


Ultimele articole din categoria Baschet: