BC Timișoara, și al cincilea transfer: Flavius Lăpuște

BC Timișoara a anunțat cea de-a cincea achiziție înaintea noului sezon, și anume Flavius Lăpuște, fost internațional care în această vară va împlini 35 de ani. După sîrbul Panic, nord-americanul Ingram, lituanianul Volkus și muntenegreanul Radulovic, alb-violeții au cooptat în lot și un autohton.

Noua achiziție are cea mai înaintată vîrstă dintre cei 5 aleși în garnitura ce va fi pregătită de Tudor Costescu, Ingram fiind la polul opus în această privință, 26 de ani.

Lăpuște va sosi de la ocupanta locului 9 în Liga Națională, Energia Rovinari, care încheia sezonul cu 18 victorii și 15 înfrîngeri, dintre care ultimele 3 succese au fost în faza I din play-out, 3-0 cu CS Dinamo.

Dar iată comunicatul www.bctimisoara.ro:

Flavius Lăpuşte este noul jucător al echipei noastre. Flavius a evoluat sezonul trecut la Energia Rovinari, unde a avut medii de 7,5 puncte, 3,7 recuperări, 0,7 pase decisive, în 32 de partide din Liga Naţională.

De-a lungul carierei, Flavius – născut la 15 august 1978 – a mai jucat şi pentru alte echipe din România, cel mai mult pentru Universitatea Cluj (2004-2010), dar şi pentru West Petrom Arad, BC Mureş Tg Mureş sau Carbochim Cluj. Extrema-pivot de  2,02 m. şi 102 kilograme a fost legitimat şi în afara ţării, Elitzur Ashkelon, în Israel  (1999/2000) şi la Furstenfeld, în Austria (2000-2002).

„Nu am vrut să scăpăm ocazia de a ne asigura serviciile unui jucător experimentat precum Flavius Lăpuşte. Asta nu înseamnă că am abandonat proiectul creări unui nucleu de jucători români tineri şi valoroşi, pe care îl vom continua în perioada următoare. Sper ca Flavius să confirme evoluţiile bune din campionatul României, iar experienţa sa să fie utilă”, a spus Tudor Costescu, antrenorul BC Timişoara.

Lăpuşte are peste 50 de selectii la echipa nationala a României şi a fost de cinci ori vicecampion naţional cu Furstenfeld, West Petrom Arad şi Universitatea Cluj.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 7

 


Ultimele articole din categoria Baschet: