BC Timișoara, surclasată la Giurgiu

Alb-violeții au clacat inexplicabil în fieful lui CSS Giurgiu, fiind învinşi și dominaţi pe întreaga durată a partidei de o nou-promovată care avea 5 victorii și 17 înfrângeri înaintea partidei de luni de la ora 17. Giurgiuvenii s-au impus cu scorul de 83-75 (28-19; 24-16; 16-24; 15-16), după ce la pauza jocului aveau un avantaj de 18 puncte.

Branko Cuic, 2 puncte, 1 recuperare, 5 assist-uri, mingi pierdute, pase greșite. Totuși, veteranul a fost lăsat 34 de minute în teren. Ivan Siriscevic, 0 puncte, o recuperare și 2 assist-uri în 25 de minute jucate. Dan Păltinișanu, 6 puncte și 2 recuperări în 3 minute și jumătate. Nenad Markovic, lăsat mereu în afara lotului iar Sime Spralja, poate cel mai complet baschetbalist al Timișoarei după Archie, neinclus în lotul de astăzi pentru a-i face loc nepregătitului Sarovic. Toate aceste cifre, coroborate cu evoluțiile propriu-zise din teren, ne ridică un mare semn de întrebare vis-a-vis de deciziile luate în ultima perioadă de către tehnicianul Predrag Badnjarevic. De ce continuă să-l forțeze pe Branko Cuic în partide în care randamentul acestuia este undeva aproape de 0, finala cupei fiind cel mai elocvent exemplu? De ce nu îl folosește pe Sime Spralja la capacitate maximă și îl lasă pe bancă în finalurile meciurilor importante? De ce, în ciuda formei execrabile în care se află Siriscevic, nu i se acordă o șansă lui Nenad Markovic? Să sperăm ca înfrângerea din această seară să-l pună pe gânduri și pe antrenorul timișorenilor, până nu va fi prea târziu.

Prea multe despre partida de astăzi nu ar fi de spus. Bănățenii au început partida în formula <Jovanovic-Cuic-Archie-Popescu-Sarovic>, primul sfert fiind dezastruos, 9 puncte diferență în favoarea gazdelor după 10 minute. A urmat un al doilea sfert la fel de modest al ˝leilor˝, diferența de scor la pauza meciului fiind incredibilă, 18 puncte în favoarea giurgiuvenilor.

Alb-violeții au forțat revenirea după pauză, reușind să se aproape chiar la 6 puncte în sfertul al treilea. A urmat însă o nouă cădere înexplicabilă a acestora, gazdele revenind și neavând emoții prea mari până la finalul jocului.

Dominique Archie a dus din nou greul formației noastre, acesta reușind 29 de puncte și 14 recuperări. De menționat că americanul a reușit mai multe recuperări decât toți colegii săi la un loc, aceștia reușind împreună doar 12. Au mai punctat pentru BC Timișoara, Popescu ( 18p), Jovanovic (15p), Păltinișanu (6p), Sarovic (5p) și Cuic (2p). De la gazde, s-au remarcat Kraemer (27p), Simms (19p) și Burrell (19p).

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 − unu =

 


Alte articole legate de acest subiect: