BC Timişoara, toamnă cu jocuri la fiecare 4 zile şi 8 ore

BC Timişoara are oportunitatea diseară, de la ora 18, într-un joc difuzat în direct de TVR3 din Arena de Baschet, să se distanţeze la două puncte în fruntea ierarhiei Diviziei A de învinsa sa de sâmbătă, CSU Atlassib Sibiu, respectiv la 3 de alte patru grupări printre care şi gazda proximei sale deplasări, sâmbătă la Brazi, şi anume CSU Ploieşti, totul depinzând de un al 11-lea succes consecutiv în campionat, în fieful nou-promovatei cu doar 4 victorii la activ CS Dinamo, dintre care 3 acasă, cifră şi în dreptul triumfurilor bănăţenilor în cele 4 ieşiri de până acum…

Este deja al douăzecilea meci stagional disputat de formaţia pregătită de Predrag Badnjarevic şi Milorad Perovic într-un răstimp de nici 3 luni, mai exact 89 de zile, iar urmele confruntărilor se văd pe Robert Sarovic, accidentat şi indisponibil pentru ceva vreme, respectiv Branko Cuic, care a efectuat deplasarea la Bucureşti şi Brazi dar incomplet refăcut şi cu dureri la umăr în urma eşecului la limită de marţea trecută, în Muntenegru. Iar cifrele mănoasei toamne spun totul despre parcursul foarte bun al alb-violeţilor, poate peste aşteptările multora, semn că efortul colectiv şi activitatea în regim de disciplină şi profesionism pot aduce şi doar într-o jumătate de an spectaculoase metamorfoze de la locul 11 la primul, cu achiziţiile de rigoare.

Timişorenii stau însă foarte bine la capitolul psihic, puternic influenţat pozitiv de postura de lideri ai elitei, pe care şi-o pot consolida în cele 3 jocuri rămase de disputat în următoarele 8 zile, punctul final fiind miercurea viitoare, în „Constantin Jude”, cu BC Mureş, în ultima partidă a turului de campionat şi a anului calendaristic 2011. După acel moment, BC va fi contorizat 22 de apariţii în 96 de zile, adică meciuri la fiecare 4 zile şi 8 ore.

Final de an care nu va aduce însă cu sine şi un binemeritat respiro, focul continuu însemnând manşele tur-retur ale sferturilor de finală ale Cupei României, pe 4 ianuarie în Timişoara iar pe 10 la CSU Ploieşti, apoi deplasarea debutului returului, vineri 13 ianuarie (17,30) la CSM Bucureşti, precum şi a startului părţii a doua în Liga Balcanică, pe 17 ianuarie, la Beograd, cu OKK. Cu alte cuvinte mai întâi doar 13 zile fără meciuri între ultima evoluţie pe 2011 şi prima din 2012, iar apoi nu mai puţin de 3 partide în tot atâtea competiţii diferite, într-un răstimp de numai opt zile…

Până atunci însă, primul hop este şi cel mai greu, antrenorul Badnjarevic atrăgând atenţia că baschetbaliştii liderului trebuie să revină la bunul obicei de a se apăra în modul ce le-a apropiat cele 13 triumfuri stagionale pe 3 fronturi: “Este o săptămână grea, dar nu suntem la prima de acest fel. În primul rând, îmi doresc să fim cu toţii sănătoşi, iar apoi să câştigăm ambele meciuri. Am informaţii despre cele două echipe, am văzut cum joacă şi ne vom pregăti aşa cum trebuie pentru a le anihila atuurile. Dinamo practică aproximativ acelaşi stil ca şi Sibiul. Am vorbit mult cu băieţii despre întâlnirea cu Sibiul, pentru că, repet, am fost mulţumit doar cu victoria, nu cu modul cum jucat. Sper să arătăm altceva în defensivă în cele două jocuri, deoarece, dacă ne vom apăra aşa cum am făcut-o sâmbătă, ne vom întoarce cu două înfrângeri”.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − sapte =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: