BC Timişoara, tot 22 dar un pas înainte: din Balcani spre vest

BC Timişoara va aborda noul sezon în calitate de vicecampioană naţională cu 3 săptămîni mai tîrziu comparativ cu startul precedentei campanii şi aşadar va avea parte pînă la Anul Nou de un program mai comprimat faţă de aproximativ aceeaşi perioadă din toamna lui 2011, dar totodată şi mai dificil prin pasul înainte făcut din Liga Balcanică în EuroChallenge, fiind însă vorba de un număr identic de jocuri, 22, cu cele avute pînă la Revelion şi în ediţia trecută, conform noilor calendare competiţionale de-acum conturate atît în Liga Naţională şi Cupa României cît şi în eurocupe.

Mai exact, dacă în precedentul sezon bănăţenii aveau parte de 5 jocuri în toamnă în BIBL, şi într-un interval ceva mai evazat, între 25 octombrie şi 6 decembrie, după cele două meciuri de Cupa României derulate deja în septembrie în optimile de finală, plus primele 4 etape dintr-un total al turului de 15 în Divizia A, începînd cu 1 octombrie şi pînă pe 21 decembrie, în schimb de-această dată Predrag Badnjarevic va avea mai mult răgaz la dispoziţie să-şi pregătească lotul începînd cu acelaşi 1 august dar va trebui să-l oţelească pentru un mai riguros program… vest-european, cu 6 întîlniri în Grupa F din EuroChallenge începînd din 6 noiembrie şi pînă în 11 decembrie.

Cu alte cuvinte, chiar dacă deplasările europene ca transbordare în sine, mai întîi în Germania, la Oldenburg, iar apoi în Ungaria, la Kormend şi Szolnok, vor fi mult mai abordabile decît adevăratele aventuri din Muntenegru şi Macedonia şi pînă în îndepărtatul Israel, competiţia ca atare va avea însă un ritm mai intens, cu meciuri la fiecare 7 zile, comparativ cu media la 8 zile şi jumătate avută în toamna de debut balcanic, precum şi un calibru superior. Oraşul Szolnok este situat la sud-est de Budapesta, Kormend în sud-vestul Ungariei, în preajma graniţei cu Austria respectiv Croaţia, iar Oldenburg taman la vest de Bremen, în nordul Germaniei.

Iar pentru ca provocarea să fie cu atît mai anevoioasă, programul competiţional face ca ultimele două runde din Grupa F a eurocupelor, poate decisive pentru accederea în faza celor mai bune 16, de după Anul Nou, să se deruleze cam la ora derby-urilor de campionat din Liga Naţională.

Cert este că la ora debutului său în Cupa României, programat de această dată după Crăciun, în 28 decembrie, odată cu prima manşă a sferturilor de finală ale competiţiei K.O., BC Timişoara va şti deja dacă va continua pe 3 fronturi şi în 2013, în funcţie de deznodămîntul Grupei F europene, din care doar primele două clasate după cele 6 runde se vor califica pentru cele 4 grupe de cîte 4 ale optimilor.

Altfel, dintre cele 15 meciuri de campionat programate între 6 octombrie şi 22 decembrie, începînd cu cel de la Târgu Mureş, o dublă învingătoare a Timişoarei în 2011-´12, primele 6 etape vor avea loc pînă ca Baschet Club să debuteze în EuroChallenge, cel mai greu urmînd a fi la început de decembrie, cînd etapele a XI-a şi a XII-a, acasă cu campioana CSU Asesoft (5 decembrie) şi la Mediaş, cu Gaz Metan, pe 9, aproape se vor suprapune cu ultimele două întîlniri din Grupa F a eurocupelor, pe 4 acasă cu nemţii de la EWE Baskets Oldenburg iar pe 11 la Szolnok, cu Olaj KK, o trupă de Final Four în EuroChallenge 2012.

Interesant de notat este şi ţintarul pieţei de transferuri, cu prima perioadă fixată între 3 septembrie şi 4 octombrie 2012, iar perioada a II-a între 24 decembrie şi 7 ianuarie 2013, puţin după returul sferturilor Cupei şi înaintea începerii returului Ligii Naţionale, cu două extratransferuri pînă în data de 28 februarie 2013.

Evident, va fi un oarecare du-te – vino, cu Djerasimovic deja achiziţionat iar ex-componenţi deja plecaţi ori în curs de a-şi face bagajele, permutările dorite de Badnjarevic putînd fi acum şi mai clar cristalizate, odată ce programul şi adversarele toamnei au fost conturate.

Etapa I, 6 noiembrie 2012: acasă cu Fortress-Lami VEO Kormend; 13.11., deplasare la EWE Oldenburg; 20.11., acasă cu Szolnoki Olaj; 27 11., deplasare la Fortress-Lami; 4 decembrie, acasă cu EWE Oldenburg; 11 decembrie, deplasare la Szolnoki Olaj. Toate jocurile de la Timişoara vor avea loc de la ora 21 iar cele din Ungaria la ora 20,30 a Europei Centrale, cu ora 20 (CET) a primei ieşiri, în Germania.

Se mai ştie deja că, dacă se vor califica în optimi, timişorenii vor avea cîte un adversar din grupele E, cea a piteştenilor şi cu trupe din Belgia (două) respectiv Franţa, G, cea dominată de Gravelines Dunkerque, BC Minsk-2006 şi SLUC Nancy Basket, respectiv H, cu Port of Antwerp Giants şi Telekom Baskets Bonn favorite, fiind vorba de alte grupe a cîte 4 formaţii, alcătuite fie din E1, F2, G1, H2, fie din clasatele E2, F1, G2, H1. Tot primele două vor merge mai departe, urmînd a se întîlni pe aceeaşi jumătate a tabloului în cruciş şi în sferturi.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la BC Timişoara, tot 22 dar un pas înainte: din Balcani spre vest

 1. Traiasca CSU Poli ! Traiasca VERDE - ALB - VIOLETII ! spune:

  NOUA POLI

 2. TTB spune:

  Felicitari.
  Spre deosebire de cei platiti din bani publici, radio Timisoara, care nu mai stiu cum sa intre pe sub pielea Iancului, voi ati scris imediat stirea privind grup si programul echipei CARE NE REPREZINTA.
  Foarte bun, clar, documentat si interesant articolul (acum sunt deja doua),
  TIMISOARA NU MOARE CAND FLATULEAZA IANCU SI AI LUI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Baschet: