BC Timișoara, un nou succes! Liderul învinge campioana

Leii din ˝Banat˝ au reușit cea de-a patra victorie din 2012, de această dată victima timișorenilor fiind tocmai campioana en-titre, ˝U¨ Mobitelco Cluj. Elevii antrenați de Predrag Badnjarevic și Milorad Perovic s-au impus cu scorul de 72-71 (18-15; 20-22; 21-19; 13-15), reușind astfel cea de-a a 15-a victorie din 17 posibile în sezonul regulat. Astfel, formația bănățeană se menține pe prima poziție în Divizia A, cu 32 de puncte, 4 mai mult față de urmăritoarele Oradea, Cluj și Tg Mureș, care au însă un joc mai puțin.

Cei 2000 de spectatori care au umplut din nou sala ˝Constantin Jude˝ până la refuz, au plecat acasă fericiți după ce au trăit alături de Archie&Co. un final de infarct, cu atacuri prelungite, dar fără rezultate pe tabelă, purtate de echipa oaspete.

Partida a fost una foarte echilibrată pe întreaga sa durată, niciuna dintre combatante nereușind să se desprindă la o diferență semnificativă de scor, cel mai mare avantaj inregistrat pe tabelă fiind de 6 puncte în favoarea Timișoarei. Totuși, formația de pe Bega a condus în cea mai mare parte a jocului.

˝Leii˝ au început în formula de start Jovanovic-Cuic-Archie-Popescu-Spralja, primii 4 rămând fiecare peste 30 de minute pe parchet. Singurii doi jucători folosiți de pe banca de rezervă au fost Ivan Siriscevic, cu o evoluție modestă în această seara, și Dragoș Andrei, fundașul român reușind o aruncare de 3 puncte în cele 3 minute în care a evoluat. Practic, cei 5 jucători din formula de start au dus greul pe întreaga durată a meciului, oboseala spunându-și cuvântul pe final, când croatul Sime Spralja a fost înlocuit de Ivan Siriscevic pentru ultimele 4 minute de joc, timișorenii având mari dificultăți la recuperare fără un pivot cu talie în teren.

După cum spunea Bogdan Popescu anul trecut la finalul jocului câștigat de bănățeni împotriva Gaz Metanului, ˝a fost un final epic˝, în care clujenii, cu un punct în dezavantaj pe tabelă, au avut două atacuri prelungite în ultimul minut și jumătate, cu recuperări ofensive dar fără să reușească finalizarea. Mingea a fost recuperată de ˝Lei˝ abia în ultima secundă de joc, când Zlatko Jovanovic a aruncat-o în sus de bucurie, declanșând hora bucuriei alături de colegii săi.

Cel mai bun marcator al formației noastre a fost Bogdan Popescu, acesta reușind 24 de puncte, după o evoluție consistentă. L-au urmat Sime Spralja (16p), Zlatko Jovanovic (12p), Dominique Archie (11p), Branko Cuic (5p), Dragoș Andrei (3p) și Ivan Siriscevic (1p). De partea cealaltă s-a remarcat în mod special Kyndall Dykes, americanul având o evoluție de excepție, cu reușite din orice poziție. Acesta a izbutit 22 de puncte, fiind urmat de Zoran Krstanovic și Vladimir Mijovic, cu 16, respectiv 14 puncte.

Predrag Badnjarevic: ˝Cel mai bun lucru de astăzi este că am câștigat. A fost un joc prost de ambele părți, asta datorită presiunii mari. Mai sunt și jocurile din cupele europene, nu avem mulți jucători de valoare ca să rulăm lotul, și acesta este rezultatul. Un meci slab, urât, dar reușit pentru noi, am fost mai norocoși astăzi și am câștigat. Nu pot spune neapărat că am meritat victoria, dar am condus totuși în majoritatea timpului. Totuși, am avut  și puțin noroc pe final. Nu sunt mulțumit de evolouția noastră, dar uneori este plăcut să joci slab și totuși să câștigi. Știam că va fi un meci dur, fizic, poate și din acest motiv nu s-a jucat un baschet extraordinar, dar cel mai bun lucru din sport este să câștigi și când joci prost. Ne-a ajutat mult publicul, și astăzi, ca și în alte jocuri. Cu siguranță a fost un derby!˝

Pentru BC Timișoara urmează o nouă partidă dificilă, de această contând pentru Liga Balcanică, ˝leii˝ urmând să primească vizita celor de la Rilski Sportist Samokov, într-o partidă ce va avea loc marți de la ora 18, la sala ˝Constantin Jude˝. Bulgarii se află pe poziția secundă în clasamentul grupei A, cu 10 puncte, două mai mult decât timișorenii.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: