BCM Bega Danzio înapoi sub panou, tot fără finanţare privată

Prim-divizionara de baschet feminin BCM Bega Danzio efectuează astăzi primele două antrenamente ale stagiului precompetiţional, pregătind debutul de săptămîna viitoare în grupa valorică 1-8 a Diviziei A cu handicapul eternei poveşti, lipsa finanţării private.

Luni, la Vrsac, cu Hemofarm

„Reîncepem drumul tot fără investitori privaţi, nu am generat momentan finanţări din mediul de afaceri, neştiind dacă şi cine ar fi interesat să susţină activitatea noastră. În consecinţă, n-am efectuat transferuri, nedorind să ajungem în situaţia de a nu onora contractele, alunecînd spre litigii”, explică Marinko Lazarov, director sportiv al clubului, cu speranţa cooptării în vară a două jucătoare.

Dan Ionescu, antrenor principal, a reunit 12 jucătoare într-un prim antrenament, de la ora 11, calificatele în prima grupă valorică revenind la sala „Constantin Jude” şi pentru o a doua sesiune, de la ora 19,30, program care va fi menţinut pînă inclusiv duminică, urmînd ca luni timişorencele să întoarcă vizita făcută în toamnă de lidera Hemofarm, cu un joc amical la Vrsac.

Stoiedin, artroscopie săptămîna viitoare

Adina Stoiedin, componentă a lotului naţional de junioare şi jucătoare de primul schimb, de post 4 drept pivot „căciulă”, va absenta pînă spre sfîrşitul lunii martie, urmînd să fie supusă unei intervenţii chirurgicale artroscopice, cîndva după 13 ianuarie. „La RMN s-a depistat o entorsă a genunchiului, va fi operat şi nu ne vom grăbi cu recuperarea, care va decurge pe parcursul a 6 săptămîni”, a specificat Lazarov. Corina Moroşanu şi Ana Vuksic, jucătoarea sosită în 2010 din Beograd, sunt alte baschetbaliste de talie, măsurînd peste 1,90 metri, care vor suplini absenţa temporară a Adinei la BCM Bega Danzio.

Locul 6, o ţintă în condiţiile atingerii deja a obiectivului prezenţei în 1-8

„Ne-am atins obiectivul calificării în 1-8 iar ţelul nostru este acum creşterea valorică a lotului, în confruntări cu cele mai bune grupări din seria de sud-est. Iar dacă unele dintre adversare rămîn într-adevăr descompletate pe posturi, atunci putem tinde la ocuparea locului 6”, explică directorul sportiv Lazarov, care opinează că în componenţă atît cu Anca Stoenescu, revenită de la Arad, cît şi cu Ane-Marie Părău, acum la gruparea din Sfântu Gheorghe, Timişoara ar fi putut spera la locurile 1-4.

„Este bine, căci scăpăm de echipele grele, care vor în 1-4”, s-a referit Lazarov la programul încărcat al lunii ianuarie, cînd BCM Bega Danzio va juca în Sala „Constantin Jude” atît la redebutul din data de 15, cu ICIM Universitatea Goldiş Arad, care a cîştigat în toamnă Seria de nord-vest, cît şi după deplasarea din 19 ianuarie, la Craiova, contra lui LMK BC Sepsi Sfântu Gheorghe şi Rapid Bucureşti, a patra clasată în Seria de sud-est.

Timişorencele, care s-au clasat şi ele pe locul 4, cu şapte succese din 12 jocuri ale Seriei NV, vor mai juca tur-retur în prima grupă valorică împotriva lui Municipal Satu Mare, Olimpia Bucureşti şi BC Alexandria, învingătoarea fără eşec a seriei de peste Carpaţi.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = zero

 


Ultimele articole din categoria Baschet: