BCM Danzio, al patrulea succes stagional la peste 20 avans

Era o revanşă de luat după acel eşec cu 70:56 din tur, de la Bucureşti, iar BCM Danzio Timişoara n-a stat pe gînduri în antepenultimul meci acasă din returul Ligii Naţionale, Tiffany Brown marcînd astăzi 31 de puncte iar Biljana Pesovic douăzeci în cel de-al patrulea succes reuşit la peste 20 de puncte avans în acest sezon, 84:61 (47:32) cu CSM Sportul Studenţesc, graţie a patru serii a cîte 8, 9 sau 10 puncte fără replică, în sferturile 2, 3 şi 4.

Mai întîi, „Panterele roz” s-au arcuit decisiv de la 16:16 la 26:16, chiar la începutul sfertului secund, apoi, în cursul aceluiaşi interval, au mai plusat de la 30:24 la 40:24, iar în ultimul sfert n-au slăbit strocul, avansînd de la 70:50 la 79:50. De fapt, puţin mai apoi, în minutul 36, coşgetera Tiffany Brown ducea scorul cu o aruncare de 3 puncte chiar la un maxim de 30 de puncte diferenţă, 82:52, doar relaxarea din ultimele clipe împiedicîndu-le pe elevele lui Dan Ionescu şi Veronica Gavrilă să atingă scorul sezonului.

Mai mult, gazdele, astăzi fără pivotul junior Bianca Blanaru, îşi impuneau dominaţia şi imediat după pauza mare, cu 8 puncte la rînd la ieşirea de la vestiare, pentru înlăturarea oricăror cît de mici dubii…

Cu Brown şi Pesovic din nou în mînă de şut, marcatoarele jucînd şi cel mai mult timp, cîte 35 respectiv 32 de minute, laolaltă cu Christina Zidaru, tot 32 de minute în teren, respectiv Maric (30) şi Stoiedin (26), gazdele n-au lăsat nimic la voia întîmplării, au fost hotărîte şi concentrate, tranşînd pe sferturi cu 16:16, 31:16, 14:13 şi 23:16.

Timişorencele, cu o singură victorie în ultimele 5 etape, la Cluj-Napoca, într-o lună februarie dominată de 4 deplasări, şi-au făcut un frumos cadou la început de martie, similar ca rezultat cu precedentul succes în sala „Constantin Jude”, 89:62 cu o altă bucureşteană, CS Rapid, pe 26 ianuarie.

Aşadar, după alte facile triumfuri pe propriul parchet, contra clujencelor, la 26 de puncte avans, contra orădencelor, la 28, respectiv în faţa vişiniilor, la 27, BCM Danzio s-a impus în cele din urmă la pas într-un joc considerat de mijlocul clasamentului prin prisma poziţiilor în ierarhie, 8 respectiv zece, bucureştencele venind pe Bega cu două puncte mai puţin faţă de gazde dar văzîndu-se finalmente învinse categoric.

A fost după-amiaza lui Tiffany Brown, care a înscris 31 de puncte, la acest capitol fiind urmată de Biljana Pesovic, cu 20, Marta Fodor, cu opt, Sonja Maric şi Antoinette Thompson, cu cîte 5, Tunde Kilin, Adina Stoiedin şi Ana Vuksic, cu cîte 4, respectiv Andra Haas, cu 3, de cealaltă parte proporţiile scorului fiind limitate de Erak, cu 18 puncte şi 9 recuperări, respectiv Bajic, cu 14.

Una peste alta, o frumoasă victorie, în cinciul de start Brown, Pesovic, Fodor, Stoiedin, Maric, şi în care doar tirul aruncărilor de la distanţă a continuat să sufere, cu 5 reuşite din 23 de încercări. De pe loc însă, toate liberele au fost transformate, 100%…

Cît despre CSM Sportul Studenţesc, care în decembrie a cîştigat la Cluj-Napoca iar în ianuarie la Craiova şi Târgu Mureş, bucureştencele au pus probleme doar în primul sfert, dar odată ce Pesovic a egalat la 12 şi la 14, şi tot ea a preluat conducerea din aruncări libere, înaintea primei pauze, oaspetele n-au mai retrecut la timonă.

A mai jucat la timişorence Crîsnic, fără puncte în cont, în vreme ce Bălăceanu a rămas pe banca de rezerve.

***

Iată şi programul ultimelor 5 jocuri din retur, toate în această lună, pentru BCM Danzio: la Târgovişte, acasă cu CS Municipal Satu Mare, la Arad, acasă cu Olimpia Braşov şi la Oradea, spre finele lunii martie, pe 27.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: