BCM Danzio, al cincilea eşec la rînd, în ultimele 7 secunde…

Baschetbalistele Timişoarei n-au fructificat sîmbătă la amiază ultima deplasare pe 2012 din Liga Naţională, cu ocazia penultimei etape a turului, cedînd cu 53:52 (23:26) pe terenul unei mai întărite Olimpia Braşov, pentru un al şaselea eşec în 13 runde respectiv al cincilea consecutiv. Biljana Pesovic (foto) asigura un avantaj de 52:50 cu 11 secunde înainte de finish, spulberat însă de coşgetera Stjepanovic…

Biljana Pesovic a marcat cele mai multe puncte (16) ale ultimei deplasări timişorene din campionat în 2012, dar BCM Danzio a cedat într-un final dramatic, la Braşov

Timişorencele rămîn astfel fără succes de peste o lună, din 7 noiembrie, cînd treceau la 18 puncte diferenţă de cele din Alba Iulia, eşecul sub Tîmpa venind pe mîna unei prolifice Biljana Stjepanovic, cu 18 puncte şi 10 recuperări în contul Olimpiei, pentru care au mai contribuit mai ales Thornton, cu 12 puncte şi 8 recuperări, Cursaru (10 cu 5) şi Mingo (9 puncte şi 7 recuperări).

A fost 53:52 (13:8, 10:18, 19:16, 11:10), după ce oaspetele egalau la 42:42 înaintea ultimului sfert.

Pe cînd gazdele au avut parte de 23 de aruncări libere, BCM Danzio n-a avut decît 5, pe fondul a 15 respectiv 22 de greşeli personale, cu Fodor chiar eliminată în minutul 30, în vreme ce timişorencele n-au avut un tir bun de la distanţă, 4 din 18, respectiv de la semidistanţă, cu 19 din 50 la aruncările de două puncte.

A fost unicul duel cu adevărat vital în accepţiunea staffului timişorean din calendarul competiţional al acestui final de an, în care BCM Danzio mai are parte de jocurile tur-retur cu campioana CSM Târgovişte, în sferturile de finală ale Cupei României, de marţi, la Timişoara, respectiv în 22 decembrie, în deplasare, respectiv de ultima etapă de campionat, acasă cu codaşa din Oradea, meci ce va fi abordat cel mai probabil cu rezervele.

Doar CS Municipal Satu Mare şi SCM U Craiova s-au impus în acest sezon pe terenul Olimpiei Braşov, unde s-au înclinat pe rînd oaspetele din Alexandria, Nova Vita Târgu Mureş, Sportul Studenţesc CSM şi Universitatea Oradea, aşa încît încercarea „Panterelor roz” de a stopa o serie de 4 înfrîngeri la rînd se anunţa a fi una nu tocmai facilă.

Dan Ionescu a început jocul de sub Tâmpa cu Brown – Pesovic, Fodor – Stoiedin, Blanaru, pe cînd Dan Calancea a apelat printre altele la tinerele Gabriela Cursaru, în vîrstă de 20 de ani, şi Claudia Uşurelu, 18 ani, într-un 5 de start şi cu Stjepanovic, Mingo şi Thornton.

BCM Danzio cîştiga primele două deplasări ale actualului sezon, în 4 şi 10 octombrie, la Craiova şi Bucureşti, cu Rapid, după care a pierdut însă următoarele 3 meciuri pe drumuri, la Alexandria, din nou în Bucureşti, cu Sportul Studenţesc CSM, respectiv la Satu Mare, ajungînd să acumuleze în ultima vreme 4 înfrîngeri la rînd, dintre care cea mai strînsă la 14 puncte diferenţă.

Deplasarea la Braşov a început sub semnul unui mare echilibru, cu puţine puncte marcate, gazdele desprinzîndu-se pe finalul primului sfert, în care au mai intrat la timişorence Haas şi Zidaru, în locul lui Stoiedin şi Fodor, de la 7:8 cu nici 3 minute înaintea primei pauze, la 13:8.

Tiffany Brown a dat însă startul revirimentului bănăţencelor, cu o „triţă” la începerea sfertului secund, urmată de 7 puncte consecutive ale Biljanei Pesovic, inclusiv dintr-o aruncare de 3 puncte, şi alte aruncări libere ale aceleiaşi Brown, cu care BCM Danzio a răsturnat în doar 5 minute la 18:20, desprinzîndu-se şi mai departe, pînă la 20:26, cînd Olimpia a solicitat time-out.

Şi finishul celui de-al doilea sfert a aparţinut însă tot amfitrioanelor, care au mai reechilibrat întrucîtva disputa prin coşgetera primei jumătăţi a meciului, Biljana Stjepanovic, ajunsă la 13 puncte din totalul de 23 al Olimpiei, care a fructificat o aruncare liberă după o a zecea greşeală personală a timişorencelor… 10:18 în sfertul secund respectiv 23:26 la pauza mare.

Sfertul 3, început de BCM Danzio cu Brown, Pesovic, Fodor, Thompson şi Stoiedin, înlocuită ulterior cu Blanaru, a consemnat o cavalcadă de aruncări de 3 puncte, reuşite de Brown, Cursaru şi Pesovic, în condiţiile în care alte asemenea două aruncări au fost irosite, însă braşovencele au revenit pe acest fond, cu 8 puncte la rînd, de la 28:32 la 36:32.

Desprinderea braşoveană la 41:36 a venit pe seama tot mai multor greşeli cu care au fost penalizate „Panterele roz”, Fodor ajungînd la patru iar Blanaru, unica autoare a punctelor Timişoarei, patru, vreme de peste 5 minute, la trei.

Cu toate acestea, punctele lui Pesovic şi Thompson au oferit un echilibru perfect la capătul primelor 3 sferturi, încheiate însă cu o a cincea greşeală în cont pentru Marta Fodor… 42:42, după 19:16 pentru Olimpia în cele 10 minute urmînd pauzei mari.

Tînăra Claudia Uşurelu, servită şi de Gabriela Cursaru, a repreluat conducerea pentru Olimpia dar Adina Stoiedin a replicat prompt cu 4 puncte în 37 de secunde, iar aceeaşi Stoiedin a readus-o pe BCM Danzio pentru prima oară în avantaj de la începutul sfertului 3 respectiv cu 3:23 minute înainte de final, 46:48, în cursul unui ultim sfert marcat pînă atunci de 14 aruncări ratate la coş.

Într-un finish pe muchie, Bianca Blanaru a egalat la 50 din pasa Adinei Stoiedin, cu 41 de secunde rămase din joc, iar Biljana Pesovic a reuşit o recuperare în urma căreia a marcat cu 11 secunde înainte de final, 50:52, însă coşgetera Stjepanovic a reîntors rezultatul dintr-o aruncare de două puncte şi o alta liberă, pentru 53:52, neclinit de ultima încercare a lui Tiffany Brown, în ultima secundă.

***

BCM Danzio Timişoara (7 marcatoare): Pesovic 16 puncte (40 minute jucate), Brown 14p (40´), Stoiedin 8p (18:59), Blanaru 6p (36:29; 8 recuperări), Fodor 4p (12:30; 5 greşeli personale), Thompson (19:31) şi Zidaru (17:36), cu cîte două puncte.

A mai jucat Haas (15:05 minute).

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: