Cu Kilin la debut, BCM Danzio, măturată pe terenul campioanei

BCM Danzio Timişoara are liber în prima etapă a returului Ligii Naţionale de baschet feminin, ce va avea loc în week-end, şi urmează a reporni în campionat abia odată cu vizita craiovencelor în sala „Constantin Jude”, însă pînă atunci a avut astăzi ocazia să-şi rodeze relaţiile de joc într-un sever test în fieful campioanei en-titre CS Municipal Târgovişte, prilejuit de turul sferturilor de finală ale Cupei României, urmând ca manşa a doua să aibă loc mîine după-amiază (ora 16), tot sub Turnul Chindiei.

Iar acest dezechilibrat duel, strămutat complet, din raţiuni economice şi de practicalitate, în capitala Dâmboviţei, a fost folosit de ambele echipe pentru a oferi debutul unora dintre noile achiziţii captate în perioada cumpenei dintre ani, profesorul Dan Ionescu utilizînd-o încă din startul jocului de astăzi de la ora 18 pe Tunde Kilin, ex-jucătoare a Olimpiei Bucureşti şi care a mai evoluat la Universitatea Cluj-Napoca şi CSM Bucureşti Sportul Studenţesc.

Şi tocmai Kilin, care avea să joace cel mai mult pentru roz-negre, aproape 32 de minute, a fost marţi seară autoarea primului coş timişorean din acţiune, după 3 minute şi 30 de secunde de joc, în ceea ce s-a dovedit a fi un drastic dar previzibil eşec, cu 97:40 (55:21), la care a pus umărul în lotul Târgoviştei şi timişoreanca Ancuţa Stoenescu, autoare a 8 puncte, cu 4 greşeli personale acumulate în peste 23 de minute jucate.

Desigur, în condiţiile în care problema ultimei echipe calificate în semifinalele Cupei României, în care au acces deja, la finele anului trecut, Universitatea Goldiş ICIM Arad, CS Universitatea Alba Iulia şi ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, avea o rezolvare cît se poate de clară în favoarea reprezentantei României în Euroliga feminină, şi gruparea timişoreană a căutat de fapt să profite cît mai mult de „dubla” din Regat pentru a-şi pregăti cele 14 runde din returul ce bate deja la uşă.

În consecinţă, fundaşul Kilin, care va putea fi utilizată şi în competiţia Campionatului Naţional sub 23 de ani, a fost încercată într-un 5 de start regăsindu-le şi pe Pesovic, Fodor, Stoiedin şi Blanaru, în vreme ce favorita gazdă a început cu Milijkovic, Matic, Robbins, Stoenescu şi Mărginean, introducînd ulterior două dintre noile sale achiziţii, şi anume pe Davis şi Walker.

Mai mari schimbări de personal peste sărbători au fost în tabăra târgoviştencelor, în vreme ce BCM Danzio, care se despărţea înaintea finelui turului de Saponjic şi Mijatovic, a achiziţionat-o şi pe Sonja Maric, o debutantă în Liga Naţională, după ce a mai jucat pentru Celarevo, în Serbia, respectiv Atomeromu, în Ungaria.

Mai exact, şase dintre baschetbalistele care au evoluat la Târgovişte în prima jumătate a sezonului, şi anume Currie, Diaconu, Babkina, Novosel, Bjelica şi Nnamaka, s-au împrăştiat în alte zări, ca sînge proaspăt fiind pompat şi Ajavon, tot o nord-americancă.

Cam atît despre noutăţi, în rest turul sferturilor de finală neaducînd nici o surpriză ca evoluţie a scorului şi deznodămînt final, ci doar un categoric triumf al gazdelor, conturat cu avantaje pe sferturi de la zece puncte în sus, şi anume cu 97:40 (29:11, 26:10, 21:8, 21:11).

Dan Ionescu a urmărit să utilizeze toate cele 10 componente înscrise pe foaia de arbitraj, Zidaru şi Haas intrînd deja încă pe parcursul primului sfert, pierdut la cea mai mare diferenţă, iar Ardelean, Bălăceanu şi Crîsnic odată cu sfertul doi.

Învinse în precedentele lor 4 deplasări în campionat, la Alexandria, Satu Mare, în Bucureşti, cu CSM Sportul Studenţesc, respectiv la Braşov, unde cedau oarecum surprinzător, la limită, luna trecută, timişorencele au fost aşadar pradă uşoară într-un meci fără miză, venit pentru gazde la nici 3 săptămîni după un usturător eşec în aceeaşi sală, 60:89, cu Fenerbahce, în Euroliga.

***

BCM Danzio Timişoara: Haas 15 puncte (27:45 minute jucate), Fodor 7p (25:41), Stoiedin 6p (30:19; 4 greşeli personale), Kilin 5p (31:43, 4 greşeli personale), Pesovic 3p (23:18, 4 greşeli personale), Zidaru 2p (14:51), Crîsnic 2p (10:17).

Au mai jucat Blanaru (26:09 minute), Bălăceanu (8:17) şi Ardelean (1:40).

De cealaltă parte, Matic, cu 18 puncte, Mărginean, cu 15, Davis, cu 12, Tikhonenko, cu 11, respectiv Walker, cu 10 puncte, au fost principalele marcatoare ale Târgoviştei.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Cu Kilin la debut, BCM Danzio, măturată pe terenul campioanei

  1. Moi spune:

    Prima deplasare din campionat nu va fi la Olimpia Bucuresti, deoarece gruparea din capitala s-a retras din campionat din cauza problemelor financiare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sapte = 1

 


Ultimele articole din categoria Baschet: