BCM Danzio, prim triumf extern după 4 luni, cadou înaintea zilei de naştere a antrenorului Dan Ionescu

BCM Danzio Timişoara a şters momentan amintirea precedentelor 5 înfrîngeri la rînd în deplasare, baschetbalistele de pe Bega învingînd clar şi logic în această seară sub Feleac şi pentru prima oară pe alte terenuri din 10 octombrie încoace, ca un frumos cadou dedicat antrenorului Dan Ionescu, care împlineşte duminică 45 de ani.

Dan Ionescu şi-a condus sîmbătă echipa la un frumos şi clar succes la Cluj

Timişorencele, începînd în cinciul Brown, Pesovic, Fodor, Stoiedin, Maric, au dispus de U Cluj cu 68:50 (40:23), conservîndu-şi avantajul acontat deja în prima jumătate a partidei şi reeditînd un succes extern aşteptat din toamnă, cînd „Panterele roz” cîştigau pentru ultima oară în deplasare la Bucureşti, 96:87 cu Rapid, în urmă cu 4 luni.

Biljana Pesovic a fost coşgetera meciului, cu 21 de puncte, dar avantajul consistent precum şi proximitatea turneului divizionar sub 23 de ani, care începe mîine pentru mai tinerele componente ale Timişoarei, i-au oferit prilejul profesorului Dan Ionescu să apeleze la toate cele 12 jucătoare convocate pentru acest meci din etapa a 22-a, cele mai puţine minute, şapte, revenindu-i Martei Fodor, ex-baschetbalistă la U Cluj, codaşă rămasă cu numai două victorii.

BCM Danzio a fost încă din start la conducere, cu excepţia a doar 17 secunde, la 4:3 pentru gazde, şi s-a desprins decisiv de la 13:12 la 21:12, după care nu s-a mai uitat înapoi, atingînd cel mai mare avantaj al primei jumătăţi a partidei chiar la intrarea la vestiare: 40:23.

Prima deplasare dintre cele 3 succesive în Ardeal, următoarele etape avîndu-le la Târgu Mureş şi Alba Iulia, a curs şi mai bine după pauza mare, timişorencele ajungînd la un avantaj de 28 de puncte spre finele sfertului 3, în care Universitatea n-a marcat vreun punct vreme de 7 minute.

Şi abia după ce şi-au adjudecat primele sferturi, cu 21:14, 19:9 şi 16:9, oaspetele au cedat în ultimul cu 18:12.

BCM Danzio Timişoara: Pesovic 21 puncte, Brown 9p, Stoiedin şi Maric – cîte 8 puncte, Vuksic 7p, Fodor şi Thompson – cîte 6 puncte, Crîsnic 3p.

Au mai jucat Haas, Kilin, Blanaru şi Zidaru.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 72

 


Ultimele articole din categoria Baschet: