BCM Danzio Timişoara U23 înscrie cu toate cele 10 fete, dar…

După 71:23 cu CS Olimpia Bucureşti, duminică, baschetbalistele de la BCM Danzio Timişoara au încheiat cu încă un categoric succes cel de-al treilea turneu al Campionatului Naţional sub 23 de ani, la Cluj, dispunînd cu 63:27 (29:9) de codaşa SCM U Craiova, dar întreaga competiţie desfăşurată între doar 4 cluburi din ţară nu are întru totul darul de a stimula jucătoarele pe măsura potenţialului existent şi nici de a fi edificatoare în privinţa progresului înregistrat.

Fără tăgadă, înscrierea patrulaterului cu turnee în calendarul competiţional feminin al F.R.B. este un pas înainte, mult mai potrivit decît unul pe loc, iar liderului dominant al întrecerilor de la Bucureşti, în noiembrie, Timişoara, în decembrie, şi Cluj-Napoca, şi anume BCM Danzio U23, nu trebuie a-i fi ştirbite meritele. Dimpotrivă, acestea sunt lăudabile.

Şi totuşi, întrebarea este cît de stimulativă poate fi competiţia în formatul său actual, cu doar 4 grupări la start, majoritatea aparţinînd unor cluburi prim-divizionare din jumătatea inferioară a Ligii Naţionale sau chiar între timp retrase din elita senioarelor, în cazul Olimpiei. Interogaţia este pe adresa F.R.B., care, bineînţeles, nu prea are timp şi spaţiu de asemenea probleme, şi încă din partea unor neica nimeni ca noi, problemele de spaţiu nemaifiind însă de actualitate în noul sediu pe ţară al sportului la coş. Căci nu este nici pe departe un clişeu faptul că devii mai bun înfruntîndu-te cu cei mai buni, pe cînd această ligă de tineret a avut în rîndul formaţiilor din ţară un ecou rezonînd pe undeva cu suficienţa federală de a lansa o întrecere cît să figureze în calendar.

Cu alte cuvinte, timişorencele n-au prea avut adversar contra rămăşiţelor defunctei bucureştene, şi nici contra craiovencelor, aliniind astăzi doar 7 jucătoare, ceea ce le-a înlesnit drumul spre titlu, ca parte bună a lucrurilor, dar nu le-a oferit pe deplin o radiografie reală a progresului propriilor componente.

Care au învins astăzi la pas, pe sferturi cu 12:6, 17:3, 17:3, 17:15, scoţînd la rampă două autoare de double-double, Marta Fodor, ex-clujeanca punctînd 12 reuşite, cu 14 rebounds, şi Adina Stoiedin, 10 cu 17. Au mai înscris într-un joc fără istoric Blanaru, 12 puncte, Kilin (11), Zidaru (7), Filip şi Thompson, cîte trei puncte, Neagu şi Bălăceanu, cîte două, precum şi Steiner, un punct.

Iar antrenorii Dan Ionescu şi Veronica Gavrilă le-au ţinut în teren pe fete în general de la cîte 10 minute în sus, cu excepţia lui Steiner, care a jucat ceva mai puţin, şi pînă la 32 de minute în cazul performerei Fodor. Şi astăzi capitolul aruncări de 3 puncte n-a fost însă cel mai precis, cu două din 11 încercări, similar rateurilor din eşecul de ieri, primul stagional, cu gazda U Cluj.

BCM Danzio, care a început în cinciul Thompson, Kilin, Stoiedin, Fodor, Blanaru, a încheiat cel de-al treilea turneu la U23 acumulînd linia de clasament 9 8 1 17 puncte. U Cluj, cu 3 victorii din 3 jocuri în acest turneu pe teren propriu, e pe locul secund, cu 16 puncte.

Cele patru se vor reîntîlni în cadrul turneului de la Craiova.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 4

 


Ultimele articole din categoria Baschet: