BCM Danzio, al cincilea triumf extern din tur

BCM Danzio a pus marţi după-amiază un apăsat punct apariţiilor pe 2011, încheind turul Diviziei A cu o a cincea victorie înafara Timişoarei, mai exact la Iaşi, în faţa Politehnicii Naţional, de care a dispus clar, cu 78:53 (24:12, 27:8, 9:22, 18:11), în runda a XV-a a unei prime jumătăţi de sezon în care s-a întors pe scut doar de la Alba Iulia, Arad şi Satu Mare. Iar dacă n-ar fi fost neatenţia din ultima secundă a jocului cu teleormănencele, când au risipit victoria, violetele ar fi încheiat anul cu 5 victorii la rând… Palmaresul turului: 15 meciuri, 9 victorii, 6 eşecuri, 1050:901, cu o medie de exact 70 de puncte marcate pe joc.

25 – diferenţa de scor înregistrată marţi la Iaşi în favoarea timişorencelor, care s-au mai impus în toamnă înafara Banatului la 19 puncte, 40, 49 respectiv 14 puncte.

Ceea ce se anunţa a fi o victorie facilă a fost conturată de o manieră categorică, timişorencele abordând disputa cu profesionalism şi făcându-şi meciul uşor printr-o evoluţie exactă în fieful unor moldave învingătoare pe teren propriu abia la a şasea încercare, în precedentul joc, din 10 decembrie, 56:53 cu „U” Cluj. Iar uşurinţa cu care s-au desprins le-a permis să ruleze toate cele 10 jucătoare disponibile, măcar 5 minute, în cazul Cristinei Zidaru, şi până la cele peste 36 minute în contul omniprezentei Vukoje, 8 dintre învingătoare înscriindu-se pe lista marcatoarelor…

Ljubomir Kolarevic a apelat în debut la Vukoje – Haas, Pesovic – Moroşan şi Kine-Kane, pivotul Corina Elena Moroşan reuşind primele două aruncări de două puncte iar odată deschis apetitul Vukoje, aceeaşi Moroşan, Haas şi Biljana Pesovic, aceasta din urmă cu două aruncări de 3 puncte, desprinzându-le pe oaspete la 5:18 deja în primele 5 minute şi jumătate.

Tonul fiind dat, mingea a cântat cum au vrut şi pivoţii pe finalul primului sfert, Moroşan adăugând alte două puncte iar Fatou Kine-Kane chiar patru: 12:24 la prima pauză.

Sfertul secund a fost început cu Anca Stoenescu în locul lui Andra Haas, mai apoi intrând în joc şi pivotul Adina Stoiedin pentru Kine-Kane, iar avantajul s-a mărit şi mai mult, la 18:45, inclusiv cu o „triţă” reuşită de Stoenescu, moment în care antrenorul Kolarevic i-a oferit şansa Ralucăi Zidaru, substituind-o pe Jovana Vukoje. Şi tocmai Alecu a marcat următoarele 3 puncte, din aruncări libere, pentru 20:51 la pauza mare…

Sfertul 3 a fost început cu Vukoje – Haas, Alecu – Blejan, Moroşan, şi chiar Henrietta Blejan a marcat la rândul ei dar evoluţia cinciului mai nerutinat al bănăţencelor dând posibilitatea ieşencelor să revină de la 28:59 la 42:60, scor după 30 de minute.

Jovana Vukoje şi Corina Moroşan şi-au preluat posturile la debutul ultimului sfert, început de timişorence în componenţa Vukoje – Pesovic, Stoenescu – Moroşan, Kine-Kane, iar oaspetele au reapăsat pedala de acceleraţie, inclusiv cu aruncări de la 3 puncte izbutite de Anca Stoenescu şi Biljana Pesovic, pentru un scor al sfertului de 11:18 iar general, 53:78.

Jovana Vukoje a devenit astfel pentru a patra oară golgeter al meciului în turul Diviziei A pentru BCM Danzio, în vreme ce pivotul Kine-Kane a încheiat sezonul cu nu mai puţin decât 15 recuperări. Statistica, mai jos…

BCM Danzio: 43. J. Vukoje – 24 puncte (3 recuperări / 3 asistenţe), 5. B. Pesovic – 14 (5/2), 24. A. Stoenescu – 11 (2/0), 6. F. Kine-Kane – 8 (15/1), 12. C. Moroşan – 8 (2/0), 4. A. Haas – 6 (5/4), 22. R. Alecu – 5 (1/1), 42. H. Blejan – 2 (0/0), 21. A. Stoiedin – 0 (2/2), 11. C. Zidaru – 0 (1/0).

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la BCM Danzio, al cincilea triumf extern din tur

  1. Pingback: FAN CLUB BCM DANZIO TIMISOARA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: