BCM Danzio, aproape de sută cu CSM Satu Mare

BCM DanzioTimișoara s-a impus ușor în disputa cu CSM Satu Mare. Timișorencele au câștigat cu 97-64, pe sferturi: 30-17, 26-7, 17-20 și 24-20. Bogdan Bulj nu le-a folosit deloc pe Stankovic și Lough, în schimb a revenit Zidaru care partida trecută nu a evoluat din cauza unei accidentări. Antrenorul sârb le-a oferit șansa româncelor tinere să joace mai multe minute, consemnându-se și un debut în prima ligă pentru Mita. Au fost destule momente când s-a jucat cu zece românce în teren.

IMG_7100BCM Danzio Timișoara a început partida în formula Alexandra Dumitrache, Jovana Jaksic, Christina Zidaru, Zorica Mitov și Briana Wilson. CSM Satu Mare, într-un echipament albastru închis, diferit de cel roșu cu care a obișnuit în ultimii ani, le-a avut în 5-ul de start pe Sonia Vilcinschi, Bianca Voica, Cristina Badi, Valentina Bolba și Anamaria Kadar. Căpitanul sătmărencelor, Voica, a înscris primul punct al partidei, de la linia de fault, dar gazdele au preluat rapid conducerea, profitând de avantajul clar sub panou, Wilson a înscris patru puncte după recuperări ofensive și a dus scorul la 6-1. Bănățencele au încercat o apărare agresivă pe repunerea adversă. Atât timișorencele, cât și oaspetele au reușit pătrunderi destul de ușoare și scorul a devenit 10-7, după care alb-violetele s-au desprins la 19-10. Pe finalul primului sfert a intrat și Denisa Mita care a debutat în prima ligă. Ambele echipe au avut destule ratări, iar Dumitrache și Zidaru au dus scorul la 28-15, diferență consemnată și la prima pauză când tabela sălii Constantin Jude arăta scorul 30-17.

Timișorencele au pătruns în multe rânduri și au înscris prin lay-up-uri ușoare, dar au avut și multe aruncări deschise. Și oaspetele au găsit culoare în apărarea adversă și au pătruns de câteva ori, dar nu au reușit să înscrie decât 7 puncte în a doua perioadă de joc. Sfertul secund a consemnat o situație mai puțin întâlnită în campionatul românesc: 10 românce pe teren, după ce Bogdan Bulj și-a retras pe bancă străinele și le-a oferit șansă jucătoarelor care au evoluat mai puțin sau deloc. BCM Danzio a înscris 26 de puncte în acest sfert, iar la pauza mare scorul era 56-24.

Sătmărencele au înscris de la distanță în startul reprizei secunde și au reușit să-și treacă în cont sfertul trei cu 20-17. Meciul a avut multe greșeli de ambele părți, ambele echipe greșind câte o dată repunerea de sub propriul panou și mingea le-a revenit adversarelor. La ultima pauză scorul era 73-44 și întrebarea era dacă gazdele pot atinge suta. S-au oprit la 97 după ce în prima jumătate a sfertului patru au înscris doar 9 puncte. În ultimele minute BCM Danzio a avut din nou doar românce în teren iar meciul s-a încheiat cu scorul de 97-64 și o victorie așteptată pentru timișorence în compania unei formații foarte tinere și fără pretenții. Diferența de talie a fost evidentă la recuperări: BCM Danzio a reușit 56 de recuperări (19 ofensive/37 defensive) față de 33 ale adversarelor (13/20).

IMG_7122

Jovana Jaksic, coșghetera partidei cu 24 de puncte

Jovana Jaksic a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte (5 recuperări). Christina Zidaru a reușit cea mai bună prestație a sa în Liga Națională și a încheiat partida în double-double cu 15 puncte, 13 recuperări și 4 pase decisive. Pentru BCM Danzio au mai înscris: Briana Wilson 13 puncte, Zahra Serrieh 12 puncte (8 recuperări), Zorica Mitov 11 puncte (8 recuperări), Alexandra Dumitrache 10 puncte, Adelina Șerb 8 puncte, Alina Gheban 2 puncte și Denisa Mita 2 puncte. Alina Gheban a revenit în prima ligă după o pauză. Pentru CSM Satu Mare au înscris: Cristina Badi 16 puncte (9 recuperări), Sonia Vilcinschi 16 puncte, Bianca Voica 15 puncte, Valentina Bolba 12 puncte, Eszter Kallai 3 puncte și Anamaria Kadar 2 puncte.

BCM Danzio, cu cele 97 de puncte, a reușit cea mai bună performanță în ceea ce privește punctele înscrise într-o partidă în actuala stagiune. Și oaspetele și-au depășit precedentul record cu cele 64 de puncte înscrise contra timișorencelor. Sătmărencele aveau 46 de puncte ca cea mai bună reușită de până acum.

Echipa timișoreană evoluează în etapa următoare în deplasare la CSU Alba Iulia, ocupanta locului 4 la finalul stagiunii precedente.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: