BCM Danzio deschide Liga Națională acasă cu Universitatea Cluj. Harris a plecat de la timișorence

BCM Danzio Timișoara și Universitatea Cluj-Napoca deschid noua ediție a Ligii Naționale de baschet feminin. Cele două echipe joacă prima partidă din campionat sâmbătă de la ora 14:30 la sala Constantin Jude. Alb-violetele au rămas fără Harris, cea mai bună marcatoare a echipei în acest debut de sezon după ce americanca a plecat. Timișorencele sunt neînvinse pe propriul teren în fața clujencelor de mai bine de cinci ani, dar de această dată vor avea o misiune mai dificilă cu ardelencele, după ce la Universitatea a început în acest sezon un proiect de reconstrucție.

IMG_5564BCM Danzio și Universitatea Cluj au fost învinse în primul tur al Cupei României. Clujencele au obținut calificarea în sferturi din postura de lucky looser. După mai multe sezoane în care echipa din Cluj s-a zbătut în afara play-off-ului, în acest an s-a realizat un proiect prin care se încearcă readucerea multiplei campioane în prim-plan. „U” are în componență cinci jucătoare străine: Marija Prlja, Brittany Wilson, Shanara Clark, Ines Ajanovic și Ashley Grimes. În acest sezon s-a întors și Flavia Ferenczi, după aventura la Satu Mare. Din lot face parte și Teodora Neagu, gălățeanca trecută și pe la formația timișoreană cu care a câștigat titlul la sub 23 în 2013. Irina Gavrilă, Vanesa Lache, Emese Gal, Emoke Szocs și Kata Meszaros.

Carole Harris

Carole Harris, la meciul tur din Cupă, de la Arad

BCM Danzio este neînvinsă de cinci ani în disputele pe propriul teren cu Universitatea. Ultima victorie a clujencelor la Timișoara datează din mai 2010, 66-52. De atunci alb-violetele s-au impus în toate cele cinci dueluri pe care le-au găzduit. Timișorencele nu se vor putea baza la meciul din prima etapă de anul acesta pe Carole Harris. Americanca nu s-a mai prezentat la antrenamente din 1 octombrie și a plecat acasă, astfel că Bogdan Bulj are momentan sub comandă cinci străine. Conducerea caută o sârboaică să o înlocuiască pe jucătoarea de peste ocean. Harris a fost cea mai bună marcatoare pentru Danzio în disputele pierdute în Cupă cu ICIM Arad. Americanca a înscris 14 puncte în prima partidă când a încheiat în double-double, iar la retur a marcat 19 puncte.

Derby-ul primei etape se joacă sâmbătă de la ora 18 la Sfântu Gheorghe unde ACS Sepsi SIC primește vizita Universității Alba Iulia. În cealaltă partidă de sâmbătă, Phoenix Galați găzduiește disputa cu ICIM Arad. CSM Satu Mare și CSBT Alexandria se întâlnesc luni, iar CS Rapid București și CSM Târgoviște joacă marți. Cum în campionat sunt doar 11 echipe, Olimpia CSU Brașov stă în prima etapă.

Meciul care deschide Liga Națională în acest sezon, între BCM Danzio Timișoara și Universitatea Cluj-Napoca se joacă sâmbătă de la ora 14:30 la sala Constantin Jude. Partida va fi arbitrată de Andras Mate Stretea și Bedir Sefer, iar comisar din partea FRB va fi Takacs Karoly.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: