BCM Danzio face la Cluj scorul campionatului U23… 71:23

Antrenorul Dan Ionescu s-a putut bucura astăzi de sărbătorirea aniversării zilei de naştere, baschetbalistele garniturii sub 23 de ani a clubului BCM Danzio mai făcînd un pas spre cucerirea titlului naţional la această categorie de vîrstă, obiectiv pe care gruparea timişoreană a cutezat să şi-l fixeze înaintea începerii sezonului. Tinerele „Pantere roz” au dispus cu 71:23 (39:5) de CS Olimpia Bucureşti, derby-ul de mîine cu gazda U Cluj putînd echivala, în cazul unei victorii, cu ştanţarea medaliilor de aur.

Dacă au scăpat de o deplasare la Bucureşti, luna trecută, prin retragerea din întrecere a Olimpiei, înaintea începerii returului Ligii Naţionale de senioare, timişorencele n-au ratat în schimb astăzi ocazia sub Feleac să reuşească scorul actualei stagiuni în Campionatul Naţional sub 23 de ani, pe sferturi 17:3, 22:2, 9:14, 23:4 cu o umbră a grupării bucureştene, menţinută totuşi în competiţie la tineret.

Aşadar, de la 68:67 contra Olimpiei în 11 noiembrie 2012, la chiar primul joc în actualul sezon al întrecerii U23, în Bucureşti, la acest 71:23, după ce timişorencele se impuneau şi în turneul secund, de pe Bega, cu 53:49, pe 2 decembrie. Olimpia a ţinut aproape în faţa elevelor lui Dan Ionescu şi Veronica Gavrilă doar în toamnă…

Cu majoritatea componentelor implicate mai mult sau mai puţin şi în triumful de aseară, din elita senioarelor, 68:50 cu prim-divizionara Universităţii Cluj, timişorencele astăzi practic s-au antrenat pentru duelul de luni cu cele de sub Feleac.

Marta Fodor, sosită în acest sezon tocmai de la clujence, a marcat 14 puncte, fiind secondată de Antoinette Thompson, cu 13, reuşind să înscrie toate cele 5 aruncări de două puncte executate, în 30 de minute de joc.

Christina Zidaru, care a jucat cele mai multe minute pentru BCM Danzio U23, şi anume 36, a înscris 12 puncte, iar Bianca Blanaru a marcat 10, reuşind 9 rebounds. Tunde Kilin, cu 31 de minute în teren, a contribuit cu 9 puncte, iar Adina Stoiedin, dezvoltată într-o piesă forte a echipei de senioare, a adăugat şi ea şapte puncte, la total plusînd şi junioarele Steiner, Filip şi Neagu, cu cîte două puncte.

Timişorencele au început aşadar cu dreptul şi turneul clujean, după ce învingeau pe linie în cele cîte 3 jocuri din toamna lui 2012, în turneele de la Bucureşti respectiv din sala „Constantin Jude”. Mîine urmează examenul cu gazdele universitare iar marţi cel cu SCM U Craiova, codaşă fără vreo victorie.

*** În celălalt joc de duminică după-amiază, tot din prima etapă a turneului cu numărul 3, U Cluj – SCM U Craiova 70:49.

În clasamentul C.N. baschet feminin sub 23 de ani: 1. BCM Danzio Timişoara 14 puncte (7 jocuri – 7 victorii); 2. U Cluj 12p (5-2); 3. Olimpia 9p (2-5); 4. SCM U Craiova 7p (0-7).

Cel de-al patrulea turneu al naţionalului sub 23 de ani va avea loc la Craiova.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: