BCM Danzio, în căutarea primului triumf cu o echipă din 1-8

BCM Danzio Timişoara va pune punct vineri seară de la ora 18 şirului apariţiilor pe acest an în sala „Constantin Jude” tot sub focalizarea videocamerelor televiziunii naţionale, aşa cum era cazul şi cu exact 3 luni în urmă, pe 16 septembrie, la primul joc din sezonul 2011-´12, când ceda arădencelor cu 52:65 în turul optimilor Cupei României, iar faptul că la ora vizitei ocupantei locului 4 în Divizia A, cu ocazia penultimei runde a turului elitei, a XIV-a, baschetbalistele pregătite din această stagiune de belgrădeanul Ljubomir Kolarevic sunt încă în căutarea întâiului succes în dauna unei grupări situate în prima jumătate a ierarhiei şi totodată în faţa lor în clasament relevă că deşi Banatul s-a întărit în vară sub panourile feminine, prin cooptarea unora ca Pesovic, Vukoje, Osterman şi Kine-Kane, nici rivalele n-au dormit şi n-au stat deloc pe gânduri la acest capitol.

Altfel spus, raportat la nescontata pătrundere în Final Four în primăvara precedentei stagiuni, laolaltă printre altele cu arădencele şi sătmărencele, momentan măturate şi acestea spre zona locurilor 5-8, BCM Danzio a înregistrat un regres ierarhic, determinat şi de consolidarea unora ca Municipal Târgovişte, lider neînvins, CS Universitatea Alba Iulia, CSB Teleorman şi CS Nova Vita Târgu Mureş, dintre care ultima, acum sub bagheta lui Stacey Tremayne Nolan, soseşte pe malurile Begăi cu 11 victorii şi doar două eşecuri respectiv după 3 succese la rând, incluzând un 72:58 cu finalistele pe 2011 din Satu Mare.

Aşadar timişorencele, venite după un greu de înghiţit 66:67 pe teren propriu cu cele din Alexandria, în care mereu subţirele avantaj a fost risipit şi în ultima secundă a jocului, atunci când conta cel mai mult, au vineri ocazia să obţină primul scalp dintre formaţiile clasate în zona 1-8, târg-mureşencele având şi ele limitele lor evidente, reliefate atât la precedentul eşec, în 19 noiembrie, 57:45 pentru Municipal, la Târgovişte, cât şi acasă, în runda a treia, 56:64 cu CS Universitatea Alba Iulia.

BCM Danzio are totodată oportunitatea să încline în favoarea sa balanţa partidelor încheiate sub scut în „Constantin Jude” în actualul tur de campionat, după 6 apariţii contrastând de la eşecuri destul de clare, şi anume 61:70 cu SCMU Craiova sau 51:76 cu Municipal Târgovişte, ori de la o înfrângere la mustaţă, 66:67 cu SCB Teleorman, la victorii detaşate, cu Rapid Bucureşti, Olimpia Braşov şi „U” Cluj.

Ca piese cheie, în 5 dintre cele 13 dispute din tur cele mai multe puncte au venit din mâinile Biljanei Pesovic, marcatoare a 26 contra braşovencelor, când se impunea şi la capitolul recuperări (8) şi asistenţe (6), şi a altor 35 cu Rapid, 19 la Sfântu Gheorghe, 16 la Satu Mare respectiv 33 cu teleormănencele, Vukoje fiind coşgeter în rundele a XII-a şi a XI-a, cu 28 de puncte marcate la Sportul Studenţesc şi alte 14 în dauna clujencelor, mai având 16 spre debutul campaniei, contra Craiovei, tot cu 3 meciuri în care a înscris cel mai mult remarcându-se şi Stoenescu, 22 la Alba Iulia, 14 la Arad şi 21 cu Municipal Târgovişte, în vreme ce pătrarul Veronica Tatiana Hicks are o medie de 15,5 puncte pe joc pentru CS Nova Vita, oaspetea Timişoarei, care le mai aliniază şi pe 5. Emese Gal, 6. Tatiana Pop, 7. Bianca Veşcan, 8. Borbala Bartha, 9. Tekla Boroka Paraidi, 10. Alexandra Cutaş, 13. Cherrise Germain Graham, 14. Keila Tenay Beachem, 15. Cristiana Cutaş şi 25. Ashlee Roberson.

Marţi ar urma pentru timişorence ultimul meci din actualul tur de campionat, la Iaşi, cu Politehnica, de joia viitoare încolo fiind deschisă şi fereastra perioadei de transferări, până în 9 ianuarie.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + = 5

 


Ultimele articole din categoria Baschet: