BCM Danzio încasează pentru prima dată suta cu Sfântu Gheorghe, la 5 ani după prima victorie cu verzile

BCM Danzio Timișoara a încasat suta în deplasare la liderul ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Gazdele s-au impus cu 107-50, pe sferturi: 25-14, 23-9, 30-12 și 29-15. Alb-verzile la care evoluează timișorencele Ancuța Stoenescu și Annemarie Părău au condus pe toată durata partidei. A fost pentru prima dată în istoria confruntărilor directe între cele două formații când echipa bănățeană primește peste o sută de puncte de la Sepsi.

IMG_9466

Imagine de la meciul tur câștigat de ACS Sepsi cu 91-52 la sala Constantin Jude, în etapa a 9-a pe 7 noiembrie

Gazdele au început partida în formula Janeesha Jeffery, Amanda Thompson, Shante Evans, Tyaunna Marshall, Annemarie Părău. Bogdan Bulj le-a trimis în 5-ul de start pe Ivana Grbic, Carlee Lough, Briana Wilson, Alexandra Dumitrache și Christina Zidaru. ACS Sepsi a preluat conducerea după 19 secunde prin coșul de două puncte a lui Marshall, iar Wilson a marcat primul punct al oaspetelor de la linia de fault. Au urmat 9 puncte la rând ale fetelor pregătite de Zoran Mikes care s-au distanțat la 13-3. Ecartul a crescut la 13 lungimi, iar timișorencele au reușit două „trițe” la rând prin Grbic și Dumitrache și au redus diferența la 21-14 cu mai puțin de două minute și jumătate până la prima pauză. Marshall și-a mai trecut în cont patru puncte în acest timp și a stabilit scorul primelor zece minute: 25-14 și jocul curgea în direcția așteptată. Gazdele au avut în primul sfert un procentaj foarte bun la aruncările de două puncte: 75%, reușind să înscrie 9 din cele 12 încercări. Doar 3 din cele 11 șuturi de la semidistanță ale timișorencelor și-au găsit ținta.

Fosta componentă a formației timișorene cu care câștiga și titlul la U23, Tunde Kilin, a punctat de la distanță după două minute scurse din sfertul secund și a dus diferența la 17 lungimi (33-16), iar formația din Sfântu Gheorghe, pentru care a intrat și Ancuța Stoenescu, a continuat să se distanțeze și conducea cu 48-23 la pauza mare, după o perioadă de joc în care oaspetele au reușit doar 9 puncte. De remarcat că liderul campionatului a pierdut doar 6 mingi în prima jumătate a partidei și a reușit 10 intercepții în timp ce timișorencele aveau deja 14 turnovers.

Sfertul trei a fost cel mai prolific pentru atacul gazdelor, acestea reușind 30 de puncte prin care s-au distanțat la 78-35 la ultima pauză. Formația din Sfântu Gheorghe nu a slăbit ritmul nici în sfertul patru, păstrând în teren jucătoarele importante până spre final. Tavic a adus suta pentru formația sa, iar Kilin și Lovasz au înscris de la distanță în ultimele 24 de secunde și au stabilit scorul final: 107-50 pentru o victorie așteptată a liderului campionatului.

Este a doua partidă din acest sezon când timișorencele încasează suta, după ce acum două săptămâni au pierdut cu 48-100 la Brașov. ACS Sepsi a reușit să tracă de această bornă pentru a patra oară în actualul campionat, până acum înscriind 123 de puncte în ambele partide cu codașa CSM Satu Mare și 125 de puncte acasă cu Rapidul.

Bogdan Bulj a utilizat doar 6 jucătoare la acest meci (cele trei străine avute la dispoziție, plus Zidaru, Dumitrache și Szmutku), Wilson a fost integralistă, iar Szmutku a fost singura jucătoare venită de pe banca timișoreană și a jucat 28 de minute și jumătate. Zoran Mikes a folosit la acest meci toate cele șase străine pe care le are în lot, cu Thompson având cele mai multe minute pe parchet: 31, cu Pierre Louis intrând 15 minute. Experimentatele internaționale Părău și Stoenescu au jucat 28 de minute și jumătate, respectiv 20:52, iar Kilin a evoluat 11 minute și jumătate. La final au intrat Lazăr (Pop) și Lovasz, iar toate cele 11 jucătoare ce au jucat la Sepsi și-au trecut numele pe lista marcatoarelor.

Ivana Grbic a fost coșghetera partidei cu 19 puncte, fiind aproape de double-double cu 9 recuperări, dar și 7 mingi pierdute. Wilson a urmat-o cu 16 puncte, plus 7 recuperări. Pentru BCM Danzio au mai înscris: Lough 8 puncte, Dumitrache 5 și Szmutku 2 și a mai jucat Zidaru. Shante Evans a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 17 puncte, fiind urmată de Jeffery cu 16 puncte (6 recuperări, 7 assist-uri), Marshall 16 puncte, Pierre Louis 12 puncte, Stoenescu 11 puncte, Thompson 10 puncte (9 recuperări), Tavic 9 puncte, Kilin 6 puncte, Părău 5 puncte, Lovasz 3 puncte și Lazăr 2.

Formația din Sfântu Gheorghe a înscris 31 din 47 de aruncări de două puncte (66%), 11 din 27 de la distanță (41%) și 12 din 15 libere (80%). BCM Danzio a marcat 14 din 41 șuturi de la semidistanță (34%), 5 din 12 „trițe” (42%) și 7 din 9 libere (78%). Gazdele au dominat spațiul de trei secunde, reușind 52 de „points in paint” față de 24 ale oaspetelor, iar la recuperări scorul a fost 34 (11 ofensive/23 defensive) la 24 (6/18). Echipa pregătită de Zoran Mikes a încheiat partida cu 29 de pase decisive, 13 faulturi, 10 mingi pierdute și 15 intercepții. Oaspetele au avut 6 pase decisive, 15 faulturi, 2 intercepții și 25 de mingi pierdute. De altfel, gazdele au reușit 30 de puncte în urma greșelilor adverse.

De menționat că pe 22 ianuarie s-au împlinit cinci ani de la prima victorie pe care BCM Danzio a obținut-o în fața formației din Covasna. Pe 22 ianuarie 2011 alb-violetele conduse de pe margine de Dan Ionescu au reușit să țină una din favoritele la titlu sub 50 de puncte și se impuneau cu 57-40, cu o prestație de excepție a pivotului Ana Vuksic care reușea 22 de puncte. Căpitanul alb-violetelor la acea dată, Ancuța Stoenescu, încheia partida cu double-double: 10 puncte și 12 recuperări, iar Annemarie Părău evolua și în acel sezon pentru verzi.

Au mai rămas două etape din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet feminin, iar ACS Sepsi și BCM Danzio vor întâlni aceleași echipe: Alexandria și Galațiul. Dacă verzile luptă pentru prima poziție și avantajul terenului propriu în toate meciurile din play-off, timișorencele mai speră să prindă primele opt, dar pentru asta au nevoie de o victorie la cel puțin 15 puncte în etapa intermediară din 27 ianuarie în confruntarea directă cu formația de pe locul 8, CSBT Alexandria, în condițiile în care e greu ca elevele lui Bogdan Bulj pot să obțină o victorie la finele săptămânii viitoare la Galați. Rămâne de văzut câtă energie vor avea formațiile ce luptă pentru ultimul loc ce duce în play-off, CSBT Alexandria jucând la această oră acasă cu Phoenix Galați.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: