BCM Danzio înregistrează a 3-a înfrângere la rând: 52-91 cu ACS Sepsi. Doar primul sfert a fost echilibrat cu liderul

BCM Danzio Timișoara a sperat doar în primele zece minute din partida de pe propriul teren cu liderul neînvins al Ligii Naționale de baschet feminin, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Scorul a fost 52-91, pe sferturi: 21-21, 13-24, 9-28 și 9-18. Doar primul sfert a fost echilibrat, oaspetele, care o au în componență și pe timișoreanca Annemarie Părău, apărându-se mult mai agresiv în a doua perioadă de joc și preluând conducere, pe care au mărit-o considerabil în a doua jumătate a partidei. Pentru alb-violete nu a jucat nici în acest meci Stankovic.

IMG_9466BCM Danzio Timișoara a început partida în formula Dumitrache, Jaksic, Grbic, Mitov și Wilson. ACS Sepsi, în verde, le-a avut în primul 5 pe Jeffery, Pierre, Marshall, Părău și Evans. Ambele echipe au început cu câte o minge pierdută în atac, iar Marshall a înscris primele puncte după 35 de secunde, înscriind pe contratac. Grbic a marcat una din două libere, iar Evans ducea scorul la 1-4. Jaksic a pătruns pentru 3-4, iar Evans a înscris după un atac foarte rapid al verzilor. Mitov, de la distanță, a egalat la 6. Pierre a reușit un „3 points play”, iar Danzio a trecut la o apărare în zonă. La prima fază, Marshall a înscris de la distanță (8-12), dar Grbic (după o combinație rapidă cu Mitov) și Mitov au galat la 12. Jaksic a pătruns și le-a dus pe gazde în avantaj, în premieră (14-12), iar Zoran Mikes a cerut timp de odihnă. Oaspetele au preluat conducerea după  intercepție la mijloc, finalizată pe contratac și a urmat time-out-ul lui Bogdan Bulj. Mitov a punctat de la distanță (17-15) iar alb-violetele au încercat să facă pressing de sus. A venit rândul jucătoarelor din Sfântu Gheorghe să facă pressing pe repunerea adversă, iar Wilson a dus scorul la 19-16, cel mai mare avantaj al timișorencelor. Annemarie Părău, căpitanul liderului, a înscris cinci puncte la rând (printr-o „triță” și o contră reușită), iar Mitov a restabilit egalitatea la 21, scor cu care s-a intrat la prima pauză.

Gazdele au început prost sfertul secund, cu Grbic făcând teren. Timișorencele nu au găsit drumul spre coș mai mult de jumătate din sfertul doi. Sepsi a mărit intensitatea în apărare, profitând de multele momente în care alb-violetele au oprit dribling-ul. Covăsnencele au fructificat erorile gazdelor, au reușit multe atacuri foarte rapide, contre finalizate după pase pe lungimea întregului teren, iar scorul la jumătatea părții secunde a fost 21-33 după ce fosta jucătoare a formației timișorene, Tunde Kilin a înscris pe contraatac. Antrenorul gazdelor a fost nervos la timpul de odihnă cerut înaintea acestei faze. Dumitrache a înscris primul punct al bănățencelor în această perioadă de joc de la linia de fault, iar Jaksic a punctat pe contră pentru 24-33. Jocul a continuat în aceeași manieră, cu elevele lui Zoran Mikes pătrunzând ușor, în multe rânduri, prin apărarea gazdelor, dar și cu atacuri foarte rapide ale jucătoarelor echipate în verde. Danzio a punctat în atac, dar nu s-a apropiat, iar scorul la jumătatea partidei a fost 34-45.

Sferturile trei și patru le-au aparținut în totalitate celor de la ACS Sepsi, care și-au incomodat adversarele printr-o apărare energică și le-au permis să înscrie doar 9 puncte în fiecare din cele două perioade de joc. Oaspetele s-au distanțat clar până la final, în ultimele două minute băgând și jucătoarele care au evoluat mai puțin. ACS Sepsi s-a impus cu 91-52 la capătul unei partide pe care a controlat-o cu autoritate începând din sfertul secund (a condus mai mult de 36 de minute) și a arătat de ce este singura echipă neînvinsă în actualul sezon. Oaspetele au înscris 36 din cele 69 de aruncări din acțiune (52,2%), în timp ce gazdele au înscris 23 din 58 de încercări (39,7%). Covăsnencele au dominat clar la recuperare, având 46 de mingi prinse la panou (17 ofensive/29 defensive), față de 25 ale timișorencelor (6/19). Alb-violetele au încheiat partida cu 11 pase decisive, 17 mingi pierdute, 4 intercepții și 20 de faulturi. ACS Sepsi a avut 23 de pase decisive, 10 mingi pierdute, 11 intercepții și 14 faulturi. Acestea au înscris 20 de puncte din greșelile adverse, față de 8 ale gazdelor.

IMG_9505Shante Evans, de la formația învingătoare, a fost cea mai bună marcatoare a partidei cu 20 de puncte (plus 9 recuperări). Au urmat-o Marshall cu 18 puncte, Kilin 12 puncte, Jeffery 10 puncte (6 recuperări, 7 pase decisive), Pierre 9 puncte, Părău 8 puncte (6 pase decisive), Tavic 5 puncte, Faleru 4 puncte (9 recuperări), Lovasz 3 puncte și Lazar 2 puncte. Zorica Mitov a fost coșghetera lui Danzio cu 16 puncte (10 în primul sfert). Pentru echipa timișoreană au mai înscris: Jaksic 12 puncte, Grbic 9 puncte, Wilson 8 puncte, Lough 6 puncte și Dumitrache 1 punct. Au mai jucat: Mita, Zidaru, Neagu și Gheban.

BCM Danzio suferă a treia înfrângere la rând, după meciurile pierdute cu Olimpia CSU Brașov, acasă, și la CSM Târgoviște, când a pierdut cu un coș de trei încasat în ultimele 2 secunde. ACS Sepsi SIC a obținut a 8-a victorie la rând de la începutul campionatului și este lider solitar. Liga Națională de baschet feminin continuă cu o etapă intermediară miercuri. ACS Sepsi joacă acasă cu CS Phoenix Galați în timp ce BCM Danzio Timișoara are o deplasare grea la Alexandria. După etapa cu numărul 10, campionatul se întrerupe până pe 29 noiembrie pentru că naționala de senioare joacă primele două partide din calificările pentru EuroBasket Women 2017. Tricolorele joacă pe 21 noiembrie la Cluj cu Bosnia-Herțegovina și patru zile mai târziu în Israel.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: