BCM Danzio pierde clar primul meci al sezonului la Arad. Gazdele, mult mai bune la recuperare

BCM Danzio Timișoara a pierdut primul meci oficial din acest sezon. Elevele lui Bogdan Bulj au fost învinse cu 50:89 la Arad de o formație cu obiective mai mari decât ale timișorencelor şi care a arătat mult mai bine decât în debutul stagiunii precedente, când s-a chinuit în primele etape. Trei din cele patru sferturi le-au revenit gazdelor cu 24-11, 24-11 și 25-12, în timp ce în sfertul secund a fost egalitate: 16-16. La BCM Danzio au jucat toate cele șase straniere, dar s-a văzut lipsa de omogenitate mai ales cu ultima achiziție, Wilson.

IMG_5170

 

BCM Danzio a jucat în noul echipament negru cu inserții portocalii și a început partida cu Stankovic, Dumitrache, Jaksic, Harris și Mitov. Gazdele de la ICIM le-au avut în primul cinci pe McCarthy, Karakasevic, Reid, Stoenescu și Hadzovic. Arădencele au început în forță partida, profitând de ratările și mingile pierdute de timișorence în atac, și s-au distanțat la 12-0. Mitov a înscris primele puncte ale echipei vizitatoare după mai bine de trei minute, iar McCarthy a reușit a treia „triță” a formației sale ducând scorul la 15-2. În debutul partidei galben-albastrele au avut procentaje foarte bune la șuturi, înscriind din aproape orice poziție, iar timișorencele s-au grăbit foarte tare în atac, aruncând în dese rânduri după doar câteva secunde din cele 24 avute la dispoziție pentru a-și organiza schemele ofensive. Pe fondul ratărilor oaspetelor, elevele lui Jose Araujo au dominat spațiul de trei secunde și au avut multe recuperări. În a doua jumătate a primului sfert a intrat și Briana Wilson, ultima sosită la Danzio. S-a văzut lipsa de omogenitate la timișorence, cu destule pase care nu s-au legat și nesincronizări. Jucătoarele arădene de sub panou au reușit să scoată pivoții adverși din spațiul de trei secunde, astfel că aceștia au căutat aruncările de la distanță mai mare și au ratat. Au urmat alte patru minute în care oaspetele nu au înscris și ICIM s-a distanțat la 24-6, dar contra reușită de Harris și „trița” lui Mitov pe sirenă au mai scăzut din diferență, astfel că la prima pauză scorul a fost 24-11.

Sfertul secund a fost cel mai echilibrat, fiind singurul pe care gazdele nu și l-au adjudecat, scorul parțialului a fost 16-16. În această perioadă de joc arădencele au continuat să domine în lupta la recuperare dar au echilibrat situația prin mingiile pierdute, în special pași plecare la jucătoarele americance. În minutul 13 partida a fost întreruptă pentru câteva momente deoarece Ildiko Nagy s-a accidentat și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceasta a fost ajutată să iasă de pe teren și nu a mai intrat până la finalul partidei, rămânând pe bancă. Elevele lui Bogdan Bulj au reușit să echilibreze meciul în sfertul secund prin jucătoarele mici care și-au depășit adversarele prin pătrunderi în viteză, dar și prin coborârea după blocaje. Arădencele au optat pentru o apărare cu schimb la pick, iar Harris a apărut de câteva ori sub panou, reușind să reducă diferența la zece lungimi. Timișoreanca Ancuța Stoenescu a dus avansul gazdelor la 15 puncte, iar Mitov a marcat două puncte prin care  a stabilit scorul la pauza mare: 40-27. În prima jumătate jucătoarele echipate în galben aveau 50% aruncări marcate (12 din 24 de două, 4 din 8 de trei și 4 din 8 de la libere). Timișorencele aveau 12 din 27 reușite din interiorul semicercului, 1 din 5 de la distanță și 0 din 3 libere. La recuperări diferența a fost clară în favoarea ICIM-ului: 25 de recuperări (8 ofensive/17 defensive) față de 14 ale oaspetelor (3/11).

La reluarea partidei Bogdan Bulj a trimis în teren cinciul de start cu o modificare: Zidaru în locul lui Dumitrache, în timp ce omologul său a revenit cu aceeași formulă cu care a început partida. Arădencele au avut momente în care și-au depășit destul de ușor adversarele în duel direct, au reușit o intercepție pe repunerea adversă prin McCarthy care a punctat cu două timișorence în preajmă și au înscris și pe contraatac. Oaspetele au ratat două șanse, prin Stankovic care nu a reușit să înscrie de sub inel, a doua oară încercând să arunce după ce a primit pas din repunere. La faza următoare experimentata conducătoare de joc a Aradului, Hadzovic, a repus de sub panoul timișorean și a cerut blocaj bun, iar Reid a fructificat assist-ul, dintr-o poziție asemănătoare cu cea de la faza precedentă. „Trița” lui Karakasevic, pivotul venit chiar de la Timișoara, a dus „run-ul” gazdelor la 11 puncte, iar scorul devenea 54-31. Arădencele au schimbat modul de apărare la block și nu au mai permis aruncări din apropierea panoului, ca în sfertul precedent. Dumitrache a înscris și ea de la distanță pentru 54-34, iar Bogdan Bulj le-a trimis în teren pe toate cele trei americance, alături de Mitov și Dumitrache. În această formulă oaspetele au forțat din nou aruncările rapide, după doar câteva secunde din atac și nu au găsit drumul spre coș în ultimele două minute și jumătate ale sfertului. Laza (Tarța) a înscris ultimele cinci puncte ale sfertului trei și a stabilit scorul ultimei pauze: 64-38.

Ultimele zece minute s-au disputat după aceleași coordonate ca în sferturile adjudecate de Arad. Gazdele au profitat de greșeliile oaspetelor și au fructificat pe contraatac, în timp ce timișorencele nu au reușit să înscrie, având pase greșite, pași la americance și chiar dublu dribling la Harris. Jose Araujo a început în ultimele șase minute să-și scoată piesele grele pentru a oferi publicului ocazia să le răsplătească evoluția prin aplauze. Chiar și așa gazdele au avut momente în care au făcut șah-mat defensiva timișoreană, reușind să puncteze după mai multe pase rapide în apropierea panoului. La rândul său, Biljana Stankovic a reușit un „3 points play”, după o piruetă și pătrundere. Bogdan Bulj a cerut time-out-uri dar nu a putut să își facă fetele mai agresive în apărare, acestea având doar un fault după mai bine de șapte minute scurse din ultimul sfert. Pe final și-a făcut debutul la Danzio și tânăra Adelina Șerb, venită în această vară de la Oradea, iar aceasta a înscris ultimul coș al partidei și a stabilit scorul final: 89-50.

Carole Harris a fost coșghetera partidei cu 19 puncte, la care a adăugat și 8 recuperări. Pentru BCM  Danzio au mai înscris: Jaksic 12 puncte, Mitov 9 puncte (8 recuperări), Dumitrache 5 puncte, Stankovic 3 puncte și Șerb 2 puncte. Au mai jucat Zidaru, Wilson și Lough. De partea cealaltă, Monique Reid a fost cea mai bună marcatoare cu 18 puncte (8 recuperări și o eficiență de 23). Au urmat-o McCarthy cu 16 puncte, Dyer cu 14 puncte, Hadzovic 12 puncte, Gill 10 puncte, Karakasevic 7 puncte, Laza 5 puncte, Nagy 4 puncte și Stoenescu 3 puncte.

ICIM Arad a obținut o victorie așteptată și clară, cu timișorencele dând semne că ar putea să le pună probleme doar în sfertul secund. În rest, gazdele au fost cu o viteză peste Danzio și au avut foarte multe momente de joc rapid prin care și-au încântat suporterii. La timișorence s-a văzut lipsa de omogenitate, dar și o lipsă de agresivitate în apărare. Jucătoarele arădene de sub panou au fost mult mai energice și s-au luptat mult mai bine la recuperări unde diferența a fost netă în favoarea gazdelor: 45-29. Americancele ambelor echipe mai au de lucrat la adaptare, făcând în câteva rânduri pași la plecare.

În turul următor se califică cele cinci câștigătoare ale dublelor manșe, precum și 2 lucky loosers, echipele care pierd la diferențele cele mai mici. În celelalte trei dispute ACS Sepsi SIC a învins cu 95-34 la Rapid, CSU Alba Iulia a trecut cu 85-47 de CSBT Alexandria, iar Olimpia CSU Brașov a învins cu 86-72 pe Universitatea Cluj-Napoca în cel mai echilibrat duel. CSM Târgoviște și CSM Satu Mare își joacă partidele pe 29 și 30 septembrie la Târgoviște și este de așteptat și acolo o diferență destul de mare. Phoenix Galați a fost formația norocoasă la tragerea la sorți și merge mai departe fără să fie nevoită să obțină calificarea pe teren.

În condițiile rezultatelor înregistrate în prima din cele două întâlniri, timișorencele ar putea obține calificarea în faza următoare dacă reușesc o figură mai bună la al doilea meci al seriei, pe propriul teren, și dacă le ajută jocul rezultatelor. Partida retur dintre BCM Danzio și ICIM Arad va avea loc miercuri 30 septembrie, de la ora 14:30 la sala Constantin Jude din Timișoara.

Mai multe imagini de la această partidă găsiți AICI.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: