BCM Danzio Timişoara n-are cum la liderul-vicecampion

BCM Danzio Timişoara a înregistrat duminică seară o previzibilă înfrîngere în fieful vicecampioanei CSM Satu Mare, lider al Ligii Naţionale, deplasarea fiind trecută de antrenorul Dan Ionescu în categoria jocurilor de o mai mică importanţă şi semnificaţie, dat fiind handicapul valoric al echipei sale. A rezultat un 93:63 (28:21, 20:11, 21:15, 24:16) echivalînd cu cel mai sever eşec stagional respectiv al treilea la rînd.

Programul competiţional pe acest final de noiembrie n-a fost prea îngăduitor cu bănăţencele, care, după primirea vizitei campioanelor din Târgovişte, au parte aşadar de celelalte grupări de pe podium, la Satu Mare respectiv acasă cu arădencele, sîmbătă.

Sătmărencele erau pe val după o a doua victorie în eurocupe, joi seară, în dauna danezelor de la Gentofte, ce n-a împiedicat însă eliminarea lor din competiţie deja înaintea ultimei partide în FIBA Women EuroCup, de joi 29 noiembrie, în compania echipei ruseşti Chevakata, pe cînd BCM Danzio, mai mult cu gîndul la proxima deplasare, unica de însemnătate pe acest final de tur în agenda profesorului Ionescu, la Olimpia Braşov, a apelat la doar 9 componente, printre care titularele de forţă Brown şi Pesovic dar şi junioare promovate cu curaj, ca Blanaru sau Teodora Neagu, aflată la debutul în prima ligă.

Devenit lider week-end-ul trecut, după un 81:75 cu ICIM U Vasile Goldiş Arad, CSM Satu Mare, care pierduse doar la Târgovişte, la 3 puncte diferenţă, s-a desprins treptat şi constant, pe final ajungînd să conducă şi cu 34 de puncte, avansul maxim consemnat.

Timişorencele pierd aşadar şi un al treilea meci la rînd, şi tot mai drastic, după eşecurile la 14 respectiv 28 de puncte diferenţă, înregistrate la CSM Sportul Studenţesc respectiv acasă cu CSM Târgovişte, toate aceste înfrîngeri venind după plăcuta surpriză a succesului clar în dauna celor din Alba Iulia. 

Antrenorul Dan Fleşeriu a început partida cu Annemarie Părău, Utahya Drye, Andreea Orosz, Shanika Freeman și Dara Kovacevic, preferată în primul cinci în locul lui Whittington.

Primele minute de joc au fost echilibrate însă, începînd cu a doua parte a primul sfert, gazdele au preluat controlul.

În debutul actului secund, BCM Danzio le-a împiedicat pe sătmărence să înscrie vreme de patru minute, însă conducătorul de joc Annemarie Părău a redesprins-o pe CSM la 40:30, prima parte a jocul încheindu-se cu scorul de 48:32.

Deşi s-au străduit să ţină cît mai bine pasul şi după pauza mare, cînd au cedat sferturile tot în marja celor de la 6 pînă la 9 puncte handicap, baschetbalistele de pe Bega nu au mai reuşit decît să limiteze întrucîtva proporţiile scorului, în vreme ce antrenorul Dan Fleşeriu şi-a permis luxul să odihnească dintre titulare.

CSM Satu Mare (9 marcatoare): Dara Kovacevic 16 puncte, Italee Lucas 13p, Shanika Freeman 13p, Annemarie Părău 10p, Rada Giurgiu 9p, Andreea Orosz 7p, Renata Szmutku 7p, Utahya Drye 6p, Monica Ivan 6p.

BCM Danzio Timişoara (7 marcatoare): Tiffany Brown 18 puncte, Adina Stoiedin 16p, Antoinette Thompson 8p, Biljana Pesovic 7p, Andra Haas şi Christina Zidaru, câte 5p, Bianca Blanaru 4p.

Au mai jucat Miruna Crâsnic şi Teodora Neagu.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: