BCM Danzio Timişoara tot nu-şi găseşte cadenţa în deplasări

Deşi părea a fi întrerupt sîmbăta trecută, la Cluj-Napoca, şirul nefast al eşecurilor în deplasare, BCM Danzio a fost depăşită în această seară la Târgu Mureş de o mai modest clasată CS Nova Vita, cu doar 5 victorii la activ înaintea acestui meci din etapa a 23-a, şi care a stopat la rîndul ei o serie de 5 înfrîngeri la rînd acasă. A fost 76:69 (38:39) pentru ardelence, după ce timişorencele au condus o singură dată, la intrarea la pauză la vestiare.

„Panterele roz” au suferit astfel şi cea de-a noua înfrîngere în Liga Naţională 2012-2013, pe terenul unor târg-mureşence care nu mai cunoscuseră gustul victoriei în faţa propriilor spectatori din 10 noiembrie, cînd treceau cu 99:68 de Rapid.

După cele 4 zile de jocuri la Cluj-Napoca, de sîmbăta trecută pînă marţi, răstimp în care treceau de <U> în campionat şi obţineau două victorii din 3 jocuri la nivelul sub 23 de ani, timişorencele au fost depăşite oarecum surprinzător în cea de-a doua escală a periplului lor transilvan, de o mai palidă copie a ocupantei locului 4 la finele sezonului trecut, şi care s-a revanşat astfel pentru eşecul din tur, 69:66 pentru BCM Danzio, la Timişoara.

Meciurile în zile consecutive de sub Feleac s-au resimţit în acest week-end în picioarele timişorencelor, care au oscilat în tentativa lor de urmărire a gazdelor la conducerea jocului.

În componenţa de start Brown, Pesovic, Fodor, Stoiedin, Maric, oaspetele au dat piept cu 4 străine, dintre care Chantel Hilliard s-a remarcat în mod special, cu un double-double constînd din 26 de puncte şi 12 recuperări, secondată fiind de Danielle Walker, cu 25 de puncte şi 9 recuperări. Per total, CS Nova Vita avea să adune 49 de rebounds, faţă de cele 35 ale bănăţencelor.

Tot 25 de puncte a marcat şi Biljana Pesovic, în vreme ce play-makerul Tiffany Brown a adăugat alte 17, însă doar cu 3 aruncări reuşite de 3 puncte, dintr-un total de 10, timişorencele fiind nevoite să se recunoască învinse pe drumuri, pe sferturi cu 25:18, 13:21, 16:7 şi 22:23. Iar ceea ce le-a costat cel mai mult a fost startul ratat după pauza mare, cînd n-au înscris vreme de 8 minute, după ce intrau la vestiare cu tocmai primul lor avantaj în joc. 

Aşadar, ca evoluţie a scorului, CS Nova Vita, avînd-o în componenţă şi pe fosta junioară de la CSŞ Bega, promovată ulterior în lotul lui BCM Danzio, Henrietta Blejan, a condus încă din start, Takesha Riggs reuşind primele 5 puncte ale meciului, la care Brown a ripostat cu o aruncare de 3 puncte după aproape două minute.

Gazdele din Târgu Mureş au mai atins un avantaj de 5 puncte în primele 10 minute, cu 13:8, după care Thompson a intrat în locul lui Fodor iar Blanaru în locul lui Stoiedin, dar, şi pe fondul a 9 aruncări ratate, BCM Danzio s-a apropiat la cel mult un punct, căzînd însă apoi în ultimul minut, de la 19:18 la 25:18.

Începînd bine şi sfertul secund, cu Emese Gal, proaspăt intrată în joc, autoare a unei aruncări de 3 puncte, pentru 28:18, CS Nova Vita avea să se vadă totuşi egalată ceva mai tîrziu, după ce Tunde Kilin a intrat şi ea la timişorence iar Stoiedin şi Fodor şi-au reluat posturile. Cu 3 minute înaintea pauzei mari s-a ajuns la 34:34, după care Biljana Pesovic a înscris o altă „triţă” şi Ana Vuksic a punctat cu 6 secunde înaintea intrării la vestiare… 38:39.

Gazdele au reuşit însă şi primele puncte ale sfertului III, de această dată fără replică, 13-0, coşgetera Hilliard ochind două „triţe” iar antrenorul Dan Ionescu apelînd în replică şi la Haas, într-o triplă înlocuire.

Cu Pesovic şi Brown înapoi în teren în ultimele două minute ale sfertului 3, timişorencele au marcat primele lor 7 puncte în respectivul interval, după care s-au reapropiat în debutul ultimului sfert la numai 3 puncte. Însă o nouă cădere în joc le-a îndepărtat serios de victorie, CS Nova Vita ajungînd şi la 65:53, după care, cu un ultim efort, BCM Danzio a mai sperat din nou, reajungînd la un handicap de 3 puncte.

Pierzînd-o însă pe Ana Vuksic la 65:57, în ultimele 5 minute, cînd a acumulat a cincea greşeală personală, BCM Danzio Timişoara n-a mai putut evita un neplăcut eşec.

Şi urmează o altă deplasare, la prima vedere cu mai mici sorţi de izbîndă, la CS Universitatea Alba Iulia.

***

BCM Danzio Timişoara: Pesovic 25 puncte, Brown 17p, Fodor 10p, Maric 7p, Stoiedin 4p, Thompson, Kilin şi Vuksic, cîte două puncte. Au mai jucat Blanaru şi Haas. Pe bancă: Zidaru şi Crîsnic.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 10

 


Ultimele articole din categoria Baschet: