BCM Danzio Timişoara mai că îşi egalează victoria stagională record: 89:63 cu Nova Vita Târgu Mureş. Programul viitor!

Într-un meci ca de final de sezon, jucat ca atare şi fără veleităţi, baschetbalistele de la BCM Danzio Timişoara s-au ţinut de regula actualei campanii de a dispune de toate echipele ce le urmează în clasament, de la locul 10 în jos, trecând cu 89:63 (43:25) de penultima clasată, CS Nova Vita Târgu Mureş, codaşă cu doar două victorii în cont, dar ambele obţinute în ultimele 3 săptămâni, şi reuşind al doilea cel mai clar succes stagional. ACTUALIZARE: în ultimul joc al rundei, de interes pentru „violete”, Phoenix Galaţi – Alexandria 65:70 (36:33) – rezultatele complete ale zilei şi ierarhia actualizată, pe coloana dreaptă a secţiunii Baschet.

BCM Danzio Timişoara - Nova Vita Tg. Mureş 89:63 în etapa a 20-a a Ligii Naţionale (foto: Peter Bahuczki, www.timisoreni.ro)

 

Timişorencele, cu Biljana Pesovic coşgeter dar nu şi al meciului şi pivotul Marjanovic autoare a unui double-double, au atins şi 30 de puncte avans în jocul disputat în sala “Constantin Jude” de la ora 15, cu nici 3 minute înainte de final, dar în cele din urmă n-au putut depăşi triumful record de 28 de puncte, înregistrat acasă cu ultima clasată, CSŞ Craiova, însă s-au impus totuşi mai clar decât în tur, la Târgu Mureş, unde învingeau la 23 diferenţă.

În faţa unor ardelence sosite cu doar 8 jucătoare, dintre care doar 6 au evoluat, şi care obţineau primele două victorii în campionat abia în ultimele 3 săptămâni, la 21 de puncte contra Craiovei şi, oarecum neaşteptat, cu 70:57 sâmbătă în dauna clujencelor de la “U”, BCM Danzio s-a distanţat încet şi sigur, pe sferturi cu 13:13, 30:12, 20:15, 26:23, dominând jocul la recuperare, cu 49-30.

La fel de important pentru elevele profesorului Dan Ionescu este şi jocul rezultatelor, aşa încât baschetbalistele Timişoarei vor aştepta diseară deznodământul întâlnirii din aceeaşi etapă a 20-a, de la Dunăre, dintre Phoenix Galaţi şi CSBT Alexandria, o eventuală victorie a vizitatoarelor din Teleorman fiind de ajutor “violetelor”. Şi rezultatul acestui joc (65:70) din runda intermediară va fi adăugat în timp util pe coloana din dreapta, laolaltă cu ierarhia actualizată.

Până atunci însă, BCM Danzio a obţinut deja al optulea succes, cu 12 victorii în cont, egalându-le la puncte pe gălăţence, situate pe locul 8, şi care vor vizita Timişoara.

După victorii acasă în acest retur la 6 puncte contra Rapidului şi la 11 cu cele din Oradea, “violetele” , în 5-ul de start Zivadinovic, Pesovic, Fodor, Stoiedin, Marjanovic, au trecut peste un prim sfert mai anevoios, în care mureşencele, în formula Vincze, Vlaicu, Meszaros, Walker, Wilson, au preluat de două ori conducerea şi au egalat la 13 în minutul 10, şi s-au desprins decisiv de la 15:18 la 27:18 în numai 3 minute şi jumătate din prima parte a sfertului secund.

Atunci, Pesovic şi Marjanovic au adăugat câte două puncte, Zivadinovic, intrată în locul lui Kilin, a contribuit cu alte 4, iar Fodor a transformat toate aruncările libere, şi diferenţa a tot crescut…

În aceste condiţii, antrenorul Ionescu a utilizat toate jucătoarele, mai puţin una, Teodora Neagu, şi a putut nota cu satisfacţie că 10 dintre ele, care au evoluat minim câte 12 minute, au şi marcat, cu excepţia Alexandrei Sasebeş, şi ea în teren pentru aproape 8 minute.

Aşadar un util test înaintea ultimelor examene din Liga Naţională, dintre care acasă, în ordine, cu Alexandria, Galaţi şi Târgovişte, iar în deplasare la Craiova, Satu Mare şi Cluj.

De pe bancă, primele introduce în joc au fost Kecojevic, în minutul 4, respectiv Ardelean şi Kilin, după 7 minute.

*

Marcatori:

BCM Danzio Timişoara: Pesovic 20 puncte (7 recuperări; 30 minute jucate), Marjanovic double-double 15p (12 rec.; 22 minute), Fodor 16p (21 minute), Zivadinovic 10p (4 rec.; 9 assists; 23 minute), Stoiedin 8p (7 rec.; 21 minute), Kilin 7p (13 rec.; 5 greşeli personale), Kecojevic 5p (6 rec.; 18 minute), Ardelean 4p (12 minute), Zidaru şi Necula – câte 2p (câte 16 minute).

Nova Vita: Meszaros 21 puncte, Gal 15p, Walker 10p.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 28

 


Ultimele articole din categoria Baschet: