BCM Danzio Timişoara pierde toate sferturile şi în revanşa de azi de la Sfântu Gheorghe, fiind eliminată din Cupa României: Sepsi în Final Four, cu 83:51 şi 165:97 la general

BCM Danzio Timişoara, care va încerca începând de week-end-ul viitor, în returul Ligii Naţionale, să se califice în play-off-ul locurilor 1-8, şi-a testat forţele înaintea reînceperii campionatului prin dubla manşă disputată ieri şi astăzi, la interval de 24 de ore, la Sfântu Gheorghe, unde a fost eliminată din sferturile Cupei României de gazda favorită ACS Sepsi SIC, care a tranşat şi revanşa, cu 83:51 (47:32), după ce aseară se impunea cu 82:48.

Covăsnencele, care au rulat astăzi toate cele 12 baschetbaliste, au câştigat şi de-această dată cele 4 sferturi, cu 21:12, 26:20, 20:10 şi 16:9, dominând clar graţie taliei superioare şi disputele sub panouri, cu 43-24 la recuperări, în ceea ce a fost ultimul meci din programul sferturilor de finală ale Cupei României, în urma cărora, pe lângă Sepsi, s-au mai calificat în Final Four campioana ICIM UVG Arad, vicecampioana CSM Târgovişte şi CSB Teleorman Alexandria.

Profesorul Dan Ionescu a apelat la 9 componente, dintre care opt au şi marcat, Biljana Pesovic fiind a doua pe lista celor mai prolifice jucătoare ale serii, cu 17 puncte, urmată fiind dintre „violete” de Kilin, cea mai folosită componentă, cu aproape 36 de minute jucate şi 10 puncte, Zidaru (8p), Necula (6p), Kecojevic, cu 4 puncte şi 5 recuperări, Fodor, Sasebeş şi Stoiedin, cu câte două puncte, în vreme ce Ardelean n-a scuturat plasa coşului.

Dacă dubla dispută din centrul ţării avea un deznodământ previzibil, BCM Danzio neputând emite mari pretenţii la calificare în faţa ocupantei locului 5 în campionat, cu doar 4 înfrângeri în tur, în schimb greul cu adevărat începe odată cu returul, în care timişorencele vor încerca să urce în clasament şi să prindă trenul play-offului. Primul examen, din week-end, la fruntaşa din Alba Iulia, va fi însă ca şi imposibil de adjudecat, secund clasata CSU având un unic eşec în 13 etape, spre deosebire de cele 8 ale oaspetelor. Apoi, la Timişoara va veni campioana de pe Mureş.

Mitov, cu 20 de puncte şi 8 recuperări, a fost coşgetera revanşei de astăzi, secondată fiind de Ivancevic, cu 16 puncte pentru noua echipă a lui Sepsi, care acum două ierni părea ca şi desfiinţată, de la gazde Cursaru acumulând 5 greşeli personale.

  • CSM Oradea, Energia Târgu Jiu, BCM U Piteşti şi CSU Ploieşti s-au calificat în Final Four dintre grupările masculine implicate în Cupa României.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 18

 


Ultimele articole din categoria Baschet: