BCM Danzio Timișoara rămâne matematic în afara play-off-ului după cinci prezențe consecutive în primele 8

BCM Danzio Timișoara a pierdut în ultimul meci de acasă din sezonul regulat cu CSBT Alexandria, scor 52-79 (11-19, 9-24, 13-23, 19-13) și este matematic în afara play-off-ului după cinci ani de prezențe neîntrerupte între primele opt echipe, la finalul unui sezon în care clubul a suferit foarte mult la capitolul stabilitate. Bănățencele mai au de jucat în ultima etapă la Galați, după care vor juca în al doilea tur al play-out-ului cu învingătoarea dintre Rapid București și CSM Satu Mare.

Alb-violetele mai aveau șanse teoretice să prindă ultimul loc în play-off, acestea fiind mult diminuate după victoria obținută de CSBT Alexandria în week-end când elevele lui Mădălin Piperea s-au impus pe propriul teren, la Craiova, cu 87-77 în disputa cu Phoenix Galați. După acel rezultat, diferența dintre ocupantele locurilor 8 și 9 creștea la 2 puncte cu două etape rămase până la finalul sezonului regulat. Timișorencele ar fi avut nevoie de o victorie la cel puțin 15 puncte în disputa directă cu CSBT Alexandria, dar și de un succes în ultima etapă la Galați, un teren pe care se câștigă foarte greu.

IMG_2093

 

Bogdan Bulj a început partida în formula Grbic, Lough, Wilson, Dumitrache și Zidaru. Mădălin Piperea le-a trimis în 5-ul de start pe Brown, Arnold, Chivu, Voicu (Rus) și Mihai. Wilson și Dumitrache le-au dus pe gazde în avantaj (4-0), iar Brown a înscris primele puncte ale oaspetelor după aproape un minut și jumătate. Grbic a refăcut diferența de două posesii în favoarea alb-violetelor (6-2), dar teleormănencele au reușit un „run” de 13 puncte și au preluat conducerea cu 15-6. Ecartul a crescut la 12 lungimi, 19-7, iar Bogdan Bulj a cerut al doilea timp de odihnă cu un minut până la prima pauză. Lough și Szmutku au punctat și au redus ecartul la 11-19 după primele zece minute.

În a doua perioadă de joc ambele echipe au încercat apărarea în zonă, Voicu a ajuns la trei greșeli personale și a fost schimbată, iar oaspetele au taxat greșelile din atacul timișorencelor, punctând pe contraatacuri rapide. Sfertul s-a terminat cu un „run” de 9 puncte pentru CSBT Alexandria care conducea la pauza mare cu 43-20 și problema ultimei calificate în play-off nu se mai punea. De menționat cele 20 de puncte înscrise de teleormănence după greșelile gazdelor în prima repriză. BCM Danzio a pierdut 17 mingi în prima repriză, în timp ce adversarele aveau doar 3 turnovers pe statistică.

Sfertul trei a continuat pe aceleași coordonate, cu oaspetele mărindu-și avantajul cu alte zece lungimi, scor 33-66 la ultima pauză. Partea secundă a partidei a adus momente în care apărările au fost destul de permisive și au apărut și destule greșeli. În ultimul sfert ambii antrenori le-au oferit mai multe minute jucătoarelor tinere, iar CSBT Alexandria a ajuns la un ecart maxim de 35 de puncte, scor 37-72 în minutul 34. Sfertul patru a fost singurul pe care gazdele și l-au adjudecat, cu 19-13, astfel că meciul s-a încheiat cu 52-79. Teleormănencele obțin a 9-a victorie în campionat și ajung la 28 de puncte, iar timișorenceleau un bilanț de 6 victorii și 13 înfrângeri cu care sunt la 25 de puncte.

Elan Brown a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte, 15 dintre ele reușite până la pauza mare. Aceasta a  încheiat meciul cu double-double, adăugînd 16 recuperări. Alina Chivu a urmat-o cu 20 de puncte, iar Alaiba a reușit 11. Piperea a foslosit toate cele zece jucătoare pe care le-a deplasat la Timișoara. Ivana Grbic a fost cea mai bună marcatoare de la BCM Danzio cu 13 puncte, urmată de Carlee Lough cu 12. Pentru alb-violete au mai înscris: Dumitrache 9 puncte (dar și 9 mingi pierdute), Wilson 7 puncte (plus 8 recuperări), Szmutku 4 puncte, Mita 3, Zidaru 2 și Măgurean 2 puncte. Au mai intrat Neagu, Serrieh și Lupu.

BCM Danzio a înscris 15 din 37 de aruncări de două puncte (41%), 5 din 23 de „trițe” (22%) și 7 din 10 libere (70%). CSBT Alexandria a încheiat partida cu 25 de aruncări reușite de la semidistanță din 42 încercate (60%), 4 din 20 de afară (20%) și 17 din 26 libere (65%). Ambele formații au avut câte 38 de recuperări, cu timișorencele stând mai bine la cele ofensive (13 la 8), iar oaspetele au recuperat mai bine sub propriul panou (25-30). Alb-violetele au avut 11 pase decisive, 19 faulturi, 3 intercepții și 21 de mingi pierdute. Elevele lui Mădălin Piperea au încheiat partida cu 23 de pase decisive, 11 faulturi, 9 mingi pierdute și 8 intercepții.

Echipa timișoreană ratează prezența în faza eliminatorie după cinci ani consecutivi în care gruparea alb-violetă a reușit să intre în primele opt formații din campionat. Ultima dată când alb-violetele nu prindeau play-off-ul a fost în sezonul de debut pe prima scenă a baschetului românesc, iar în anul următor a urmat cea mai bună performanță locul 4, în 2011. Sezonul 2015-2016 a fost marcat de multă instabilitate, atât la nivel financiar, cât și la nivelul lotului, cu patru dintre stranierele aduse la începutul sezonului părăsind deja formația. Timișorencele nu încheie acum sezonul, deoarece mai au de jucat în play-out. Biroul Federal a decis la ședința din 25 ianuarie că în acest an se dispută play-out-ul la care vor participa ocupantele locurilor 9-11. CS Rapid și CSM Satu Mare se vor întâlni în primul tur într-o dispută 2 din 3 jocuri iar câștigătoarea va juca cu BCM Danzio pentru locul 9, tot după sistemul 2 din 3. Liga Națională va lua o pauză după ultima etapă din sezonul regulat pentru a permite desfășurarea final 4-ului Cupei României, dar și pentru disputarea partidelor echipei naționale de senioare în cadrul preliminariilor pentru europeanul de anul viitor.

În ultima etapă BCM Danzio Timișoara se deplasează la Galați pentru disputa cu Phoenix, dar meciul nu mai are nici o miză pentru timișorence, acestea vor încheia sezonul regulat pe locul 9. Până atunci, româncele de la echipa bănățeană mai au un meci, în Liga 1 cu Universitatea Cluj 2. Acesta se va juca vineri de la ora 14 la sala Constantin Jude.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: