BCM Danzio Timişoara repetă la codaşa Oradea lecţia pentru turneul „tineretului” sub 23 de ani

BCM Danzio a apelat mai puţin miercuri seară decît de-obicei la titularele de drept şi a folosit ultima etapă a returului Ligii Naţionale, în deplasarea la codaşa fără succes U CSM Oradea, pentru a încerca mai juvenile formule şi sisteme de joc în vederea turneului craiovean din 7-9 aprilie, cînd şi-ar putea adjudeca titlul naţional la categoria U23, între partidele din play-off cu U ICIM Arad, din 6 respectiv 10 aprilie, cu returul pe Bega. Pe Criş a fost 54:85 (49:32) pentru Timişoara.

Antoinette Thompson, 13 puncte la Oradea, ca exerciţiu cu prim-divizionarele pentru turneul din aprilie al echipei de U23 a Timişoarei

 

Succes de palmares al ocupantei locului 7 pe terenul ultimei clasate, a patrusprezecea în urma retragerilor celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc şi CS Olimpia, într-un duel fără istoric, abordat de profesorul Dan Ionescu atît la debut cît şi în startul fiecărui sfert cu Zidaru, Kilin, Fodor, Stoiedin şi Vuksic, dintre care Marta Fodor avea să şi joace cel mai mult, 27:41 minute. 

Predilecţia antrenorului „Panterelor roz” a fost pentru a le folosi cît mai mult pe mai tinerele piese de bază ale garniturii sub 23 de ani a clubului, aflată cu o săptămînă şi jumătate înaintea startului celui de-al patrulea turneu al categoriei „tineret”, pornind fiecare sfert în aceeaşi componenţă şi introducîndu-le treptat pe celelalte, dar revenind mereu la aceeaşi formulă aleasă astăzi.

De fapt, aproape tuturora le-a dat ocazia să joace deja din primul sfert, Brown şi Pesovic intrînd tocmai după ce timişorencele treceau în premieră în frunte, 8:9 după 3 minute şi 30 de secunde, prin Stoiedin, cu titularele în teren BCM Danzio distanţîndu-se la 10:17, iar Thompson, Maric, Blanaru dar şi Crîsnic debutînd puţin mai apoi.

Ulterior avea să intre în teren şi Bălăceanu, timişorencele încheind prin a nu ceda nici un sfert, 12:28, 20:21, 6:20 şi 16:16, şi urmînd a juca în play-off cu vecina de locul 2 în elită, U ICIM Vasile Goldiş Arad, mai întîi pe malul Mureşului, în vreme ce celelalte dueluri din 1-8 vor fi CSM Târgovişte (locul 1) – Sportul Studenţesc (locul 8), CS Municipal Satu Mare – CSBT Alexandria şi ACS Sepsi SIC – Universitatea Alba Iulia.

Ca rezultat, a fost a 13-a victorie stagională, fiind astfel egalat numărul de înfrîngeri, victorie care nu va mai fi nici pe departe la fel de uşor de smuls sîmbăta viitoare, pe 6 aprilie, la Arad, cînd BCM Danzio va fi mai degrabă cu gîndul la partidele din Oltenia, din 7-9 aprilie.

Cu alte cuvinte timişorencele sigur vor încheia pe scutul play-off-ului Ligii Naţionale fix de azi în două săptămîni, în returul din „Constantin Jude” cu arădencele, oră la care se prea poate să fie deja încoronate la U23, ţel al expediţiei în Bănie.

Pînă atunci, să notăm că Thompson a marcat astăzi 13 puncte, Stoiedin 11, cu 8 recuperări, iar Kilin zece puncte, cele 3 jucînd sub 20 de minute. Au mai înscris Fodor şi Pesovic, cîte 9 puncte, Maric opt, Zidaru 7, dar acumulînd şi 4 greşeli personale, Brown şi Blanaru cîte şase, pivotul junior şi cu 9 recuperări în cont, iar Vuksic patru, cu peste 20 de minute jucate, şi Crîsnic două. Doar Bălăceanu, fără puncte marcate, a evoluat mai puţin de 13 minute, minimul celorlalte colege de lot.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = douazeci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: