BCM Danzio Timişoara risipeşte după pauză şansa revanşei, complicându-şi accederea în play-off: 72:63 (33:40) la Braşov pentru Olimpia CSU

După două victorii la rând acasă şi o rocadă în fruntea clubului, decisă în Adunarea Generală de luni seară, BCM Danzio a deschis astăzi după-amiază grosul jocurilor rundei a 18-a în Liga Naţională de baschet feminin printr-o neadjudecată revanşă sub Tâmpa, unde a suferit al şaselea eşec stagional în deplasare, tocmai în faţa unei contracandidate la accederea în play-off (1-8), gazda Olimpia CSU, care s-a impus cu 72:63 (33:40), la reluare, doar prin punctele celor 5 titulare dar mai ales dominând la recuperări şi luând faţa la aruncările libere, 16 din 19 faţă de… 4 din 4.

Biljana Pesovic, 23 de puncte pentru timişorence în Olimpia Braşov - BCM Danzio 72:63 (33:40), din etapa a 18-a a Ligii Naţionale feminine, pe 7 februarie 2014 (foto: www.timisoreni.ro - partener mediatic BCM Danzio)

 

Cele 12 aruncări libere adjudecate în plus de gazde, care au avut cu 15 mai multe asemenea oportunităţi decât timişorencele, au şi ajustat avantajul în favoarea Olimpiei, care, altfel, în timpul cât mingea a fost în joc, s-a regăsit pe acelaşi palier cu bănăţencele, aidoma echilibratei dispute tur de pe Bega.

De 90 de zile, din 9 noiembrie, nu mai câştigaseră baschetbalistele „violete” în deplasare, mai exact de la un detaşat succes la Târgu Mureş, după ce în octombrie se impuneau la Rapid Bucureşti şi Oradea, iar astăzi de la 14,30, în ciuda faptului că s-au desprins în primul sfert la 19:12, încheindu-l apoi la egalitate pe cel de-al doilea, 21:21, au cedat pasul după pauză, fiind depăşite la 9 respectiv 7 puncte în sferturile 3 şi 4, răsturnare prin care Olimpia CSU Braşov a obţinut şi a zecea victorie în campionat, din 17 apariţii, cu 3 succese în plus faţă de BCM Danzio, care are şi un meci în plus disputat (7-11).

În noile circumstanţe, timişorencelor le-ar surâde ca miercuri, la Galaţi, într-o restanţă din etapa a 16-a, Olimpia CSU Braşov să dispună şi de gazda nou-promovată, Phoenix, de-acum marea contracandidată a „violetelor” la prinderea locului 8, deţinând bilanţul 7-9. Ulterior, în martie, duelul BCM Danzio – Phoenix, de la Timişoara, ar putea fi decisiv pentru intrarea în play-off, turul fiind adjudecat la Dunăre de moldovence.

Învinse de braşovence în toamnă la Timişoara, cu 58:60, duel din 26 octombrie în care elevele lui Dan Ionescu cedau doar sfertul 3, cu 8:17, alb-violetele au început astăzi mai bine în cinciul Zivadinovic, Pesovic, Fodor, Stoiedin, Marjanovic, desprinzându-se în primele 10 minute şi graţie celor 9 puncte ochite de Marta Fodor. Pe-atunci, la 7:7, profesorul Ionescu a efectuat primele schimbări, Kilin în locul lui Zivadinovic şi Kecojevic în cel al lui Marjanovic, iar bănăţencele au sprintat la 12:7, în primul sfert mai intrând şi Necula, în locul lui Stoiedin.

Dar rotaţiei mai ample a timişorencelor s-a opus cu toate forţele cinciul Kovacevic, Irimia, Erak, Bucevac, Bartee, jucătoare gazdă care aveau să evolueze de la 37 de minute în sus fiecare şi să marcheze toate cele 72 de puncte ale învingătoarelor. Mai mult, Bartee a reuşit un double-double, 22 de puncte şi 21 de recuperări, ultim capitol la care aproape că a fost, pe cont propriu, egala grupării timişorene, dominată clar sub panouri, cu 42-25. BCM Danzio a izbutit de fapt doar două recuperări ofensive.

Startului excelent al timişorencelor, până la 16:31 în primele 14 minute, i-a urmat o cădere până la 31:31, dublată de umplerea Adinei Stoiedin de greşeli personale, patru în nici 18 minute, ei alăturându-i-se apoi, pe rând, Marjanovic, în sfertul 3, respectiv Zivadinovic şi Kilin, în sfertul 4, tot cu câte patru greşeli personale.

În plus, aruncările de 3 puncte reuşite pe rând puţin după pauză de Irimia, Kovacevic şi Bartee au redus handicapul Braşovului, care a egalat prin Erak în minutul 29 şi a încheiat sfertul 3 la conducere, cu 53:51. A rezultat aşadar un 72:63 (12:19, 21:21, 20:11, 19:12), pentru timişorence înscriind Pesovic, 23 de puncte, Kilin şi Fodor, câte 11, Zivadinovic 6, Marjanovic şi Necula câte 4 iar Stoiedin şi Kecojevic, câte două.

Biljana Pesovic a şi jucat cel mai mult de la BCM Danzio, 38 de minute, urmată de Kilin (33), cele două fiind singurele oaspete care au aruncat de la distanţă, precum şi Stoiedin (27), în vreme ce Zivadinovic, Marjanovic, Fodor şi Kecojevic au evoluat, în această ordine, în jur de 20 de minute, cu mai puţin în contul lui Necula, pe când Neagu, Sasebeş şi Ardelean au figurat pe foaie.

Tot 23 de puncte a marcat şi Kovacevic, Bartee contribuind pentru învingătoare cu 22 (21 recuperări), Erak cu 11, Irimia cu 10 şi Bucevac cu 6 (8 recuperări), doar alte 3 componente ale lotului lui Dan Calancea mai adunând nici 11 minute, în total, pe parchet.

Pentru Danzio urmează week-endul viitor deplasarea cu şansa a doua la ACS Sepsi AIC Sfântu Gheorghe, după care, tot luna aceasta, meciul acasă cu codaşa Nova Vita Târgu Mureş. Ulterior, alte 5 ultime jocuri din retur, în martie: cu Alexandria, la Craiova, cu Galaţiul şi CSM Târgovişte, respectiv la Cluj…

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 3

 


Ultimele articole din categoria Baschet: